Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Andra: Lucrurile au importanta pe care le-o dai tu

Andra: Lucrurile au importanta pe care le-o dai tu

De ce e faimoasă Andra Măruță? Pentru că are o voce de excepție și ia totul în serios: viață, căsnicie, copil, carieră și mai ales familie.

Născută în Câmpia Turzii, și-a dovedit talentul încă din copilărie. Avea doar șapte ani când a apărut la Tip-Top Mini-Top, un show din familia Next Star, dedicat copiilor. A cântat dintotdeauna muzică tradițională românească cu aceeași plăcere cu care își interpretează hiturile.

S-a născut să fie pe scenă, iar la 14 ani a lansat primul album, numit cât se poate de simplu: „Andra“. A primit o mulțime de premii, dar cel mai frumos și important este premiul vieții ei, David.

Deja nu se poate vorbi de pop, rock sau R&B în muzica ei. Andra și-a creat propriul stil. Are vocația prieteniei, a nășitului și un zâmbet fericit cum numai o femeie care și-a găsit jumătatea și fericirea îl are.

Andra mama, vedeta, soția cum ar defini condiția femeii de azi?

E o chestiune cu dus și-ntors. Noi, femeile, ne-am dorit dintotdeauna să fim egale cu bărbații, iar acum, când suntem, parcă nu mai vrem asta. A fi egală cu bărbatul nu înseamnă a avea numai privilegiile lui, ci și greutățile cu care se confruntă. Așa că, uneori, ne e dor de vremurile când singura grijă a femeilor era să se ocupe de copii și să rămână frumoase pentru soții lor. 

Dintre calitățile tale, ce te-a ajutat cel mai mult în carieră?

Disciplina, cred. Am fost învățată de mică, de când am debutat, că, dacă vreau să ajung undeva în viață, trebuie să știu ce vreau, să fiu organizată, să învăț suficient și să știu unde mi-e locul. 

Ești o fire veselă. Ce te menține și te susține?

Probabil că sunt o norocoasă, deși n-am crezut mereu în destin. Mai degrabă cred în acel destin pe care ți-l construiești singur. M-am născut veselă și am rămas astfel. Am avut noroc de părinți și frați care mi-au împrumutat întotdeauna veselia lor. Și țineți minte: așa cum a zis un înțelept cândva, lucrurile au impor-tanța pe care le-o dai tu. Aceeași întâmplare este pentru unii o pacoste, iar pentru alții e o binecuvântare.

Tu și Cătălin aveți o căsnicie solidă. Într-o perioadă când carierismul exacerbat distruge căsnicii, care este secretul vostru?

Da, avem o căsnicie fericită și solidă, mulțumesc lui Dumnezeu! Noi am înțeles asta încă dinainte de a ne căsători; altfel, probabil că n-am fi făcut pasul acesta. Știu, așa e, carierismul este periculos pentru unii, dar în cazul nostru lucrurile stau altfel. Noi suntem amândoi foarte ocupați și, de aceea, ne înțelegem perfect unul pe celălalt.

Când erai de vârsta lui David, cântai?

Cred că am cântat de îndată ce m-am născut, din câte spune mama. Sigur, exagerez, dar am cântat devreme, asta e clar. Moștenesc vocea și urechea muzicală de la ai mei, noi suntem o familie de muzicieni, așa cum lumea știe deja. Da, când aveam vârstă lui David, cântam. Și el cântă, sunt fericită că a moștenit acest dar.

Ce loc din București preferi ca să te destinzi, să ieși cu prietenii și familia? 

Avem mai multe locuri unde mergem cu prietenii, nu suntem încăpățânați, experimentăm diverse puburi sau cluburi. Ne plac restaurantele rafinate și curate, mergem în localuri chinezești, de exemplu, sau japoneze, unde mâncarea ni se pare și bună, și sănătoasă. Dar mergem des și în parc, mai ales pentru David, care și-a făcut prieteni acolo și îi este dor de ei.

Ți-e dor de locurile natale?

Foarte des mi-e dor. Mă duc în locurile natale, la Câmpia Turzii, ori de câte ori am ocazia, dar în ultimii ani au venit mai des ai mei la mine decât am ajuns eu la ei. La profesia mea și a soțului meu însă, nu ne permitem luxul să trăim în provincie, deocamdată.

Ai un cult al familiei. Cum sunt întâlnirile de acasă?

Familia e a doua religie pentru mine, e ceva absolut sfânt. Noi petrecem întotdeauna Paștele și Crăciunul cu părinții și frații, dar acestea nu sunt singurele zile când ne întâlnim. Ne distrăm de minune cu toții, suntem gălăgioși, veseli și vorbăreți în sensul cel mai bun. Sunt atât de mândră
de aceste reuniuni de familie! Sincer!

Ai fost vedetă la Tip-Top Mini-Top. L-ai înscrie fiul tău la asemenea concursuri?

Da, l-aș înscrie dacă aș simți că îl atrage așa ceva. E bun la muzică și dans, însă uneori mă tem că va fi apreciat subiectiv, fiindcă e copilul meu. În orice caz, vom vedea la vremea cuvenită ce vrea David și ce e mai potrivit pentru el.

Cum e în vacanță familia Măruță? Cum vă distrați tu și băieții tăi?

Vacanțele sunt un deliciu. De obicei, plecăm împreună cu una sau două perechi de prieteni și suntem în formulă perfectă. Abia aștept vacanțele de când mă știu, poate și pentru că, în restul anului, suntem atât de agitați și ocupați.

Ai cântat alături de multe voci bune. Care este cea mai simpatică, benefică și surprinzătoare colaborare?

Aș fi nedreaptă să rostesc un singur nume. Îmi plac mult toți oamenii alături de care am cântat și sunt onorată de colaborarea cu ei, altfel n-aș fi intrat în respectivele proiecte. Sunt mândră de toate combinațiile muzicale, au fost alegerea mea, nu mi le-a impus nimeni, au fost un răsfăț artistic.

Ești jurat într-o emisiune de succes – Românii au talent. Cum e să refuzi cuiva o șansă?

Postura de jurat e dificilă tocmai pentru că, mai devreme sau mai târziu, fără să vrei, rănești sentimentele cuiva. Nu e ușor să citești dezamăgirea în ochii concurenților – de fapt, asta e cea mai dificilă parte a show-ului. Dar e de datoria noastră să salvăm talentele autentice, asta e…

Când ai timp să fii frumoasă, să faci clipuri, să lansezi hituri, să fii mamă și soție?

Timpul nu vine de la sine, ci se obține cu efort, vă spun asta cu toată onestitatea. Eu, așa cum am mai spus, sunt o persoană disciplinată și foarte organizată. Prețuiesc fiecare moment, îmi dau seama de valoarea lui. Nu e deloc simplu, aș minți să spun că e, dar credeți-mă că se poate!

Ai proiecte noi? Vorbește-ne despre ele dacă se poate.

Întotdeauna am proiecte noi, asta mă ține în viață, îmi conservă energia, mintea, sufletul. Lucrez la câteva single-uri, pregătesc un album, dar nu mă grăbesc, fiindcă prefer lucrurile făcute mai lent, dar bine. Voi ține la curent fanii pe site-ul meu, www.andramusic.ro, precum și pe pagina mea de Facebook, http://www.Facebook.com/AndraMusic.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.26/03.07.2014

Text: Ivana Iancu.

Foto: Bogdan Moldovan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus