Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Andreea Berecleanu: Iubirile incep din vis si nu stim cand se termina

Andreea Berecleanu: Iubirile incep din vis si nu stim cand se termina

Au urmat o scurtă trecere prin studiourile Antenei 1, proaspăt înfiinţată atunci, şi apoi Pro TV. Împreună cu Andrei Zaharescu, din 1996 până în 2003, când s-a întors la Antena 1. Tot cu Andrei Zaharescu până în 2010, iar de atunci singură. Andreea Berecleanu a fost una dintre cele mai discrete celebrităţi de pe la noi, până anul trecut, când, brusc şi fără alte evenimente premergătoare, Andreea şi Andrei au divorţat.  Cât s-a putut de discret. Andrei e la Cape Town acum, în noua sa carieră, Andreea e aici, la Bucureşti, încercând gustul dulce-amărui al unei noi şi mari fericiri.

Bărbaţii din viaţa ei

În viaţa oricărei femei există câţiva bărbaţi care stau ca nişte jaloane de drum drept… sau nu. În viaţa Andreei – norocoasa! –, bărbaţii importanţi au avut grijă să fie drumul drept: „Când m-am hotărât să divorţez, m-am sfătuit cu tata“, spunea Andreea într-un interviu. De ce?

Tata este un bărbat frumos, impetuos în tot ce face, chiar şi acum, la cei 75 de ani. Era sufletul petrecerilor, iubitor de viaţă, familie şi oameni. Corect şi creativ în profesie, un partener loial mamei mele. Noi doi am avut dintotdeauna o relaţie specială, a ştiut să mă motiveze, să-mi dea încredere şi să mă susţină. Dar şi bunicii. Bunicul din partea tatei, care a trecut prin cele două războaie, dar şi prin ani de detenţie pe motive politice, era înţeleptul familiei noastre, era reperul de integritate şi de rezistenţă, de forţă şi demnitate. În ciuda vremurilor trăite şi a suferinţei, nu i-am văzut niciodată tristeţea pe chip. Era jucăuş, blând, un bun povestitor, avea toleranţă şi credinţă. A fost încarcerat la Periprava, dar, când a ieşit, a spus: „Dumnezeu pedepseşte, Dumnezeu tămăduieşte“. 

Îţi dai seama de ce calmul imperturbabil al Andreei s-a spulberat în ziua în care a trebuit să intre în direct cu Ioan Ficior, torţionarul bunicului ei. De departe însă cel mai important bărbat din viaţa ei rămâne Petru: Are opt ani, dar e ca şi când ar avea 20 sau 100. Ştie să fie şi copil, dar are înţelepciunea şi puterea de caracter ale unui bărbat în toată firea. Mă uit în ochii lui şi ştiu că sunt cea mai puternică mamă din lume. Mi-a spus odată că ar recunoaşte cât mă iubeşte dacă ar şti cât e drumul până la stele.

Bunica eroină, bunica educator

Andreea a avut de la cine învăţa tactul, diplomaţia, toleranţa. Bunica din partea mamei (are acum 86 de ani) a fost cea care a crescut-o. Bunica din partea tatei era eroina. Bunica maternă le-a fost alături părinţilor mei şi mi-a conturat personalitatea. Ea alegea spectacolele de teatru şi de circ la care mergeam împreună, ea lua bilete de vacanţă, ea mă ducea la schi, pe ea o găseam aşteptându-mă cu mâncarea caldă când veneam de la şcoală. Niciodată nu cred c-o să pot să-i mulţumesc îndeajuns. Bunica din partea tatei era grecoaică. Şi-a crescut cei doi băieţi neştiind unde i-a dispărut bărbatul într-o bună zi şi dacă îl va mai vedea vreodată. (Nicolae Berecleanu, bunicul încarcerat la Periprava, fusese director de bancă în Galaţi. Până într-o zi, când a fost ridicat pur şi simplu de pe stradă… ca element periculos). În preajma ei, toată lumea se simţea în siguranţă, era privită ca o eroină.

Mama Andreei este discretă, generoasă, sensibilă, frumoasă. Când Andreea s-a hotărât să divorţeze, i-a spus mai întâi tatălui ei, pentru că mama nu era pregătită pentru un astfel de gest, considerându-l prea dur. A rămas însă la fel de grijulie şi iubitoare şi când a aflat. Astăzi am mâncat o prăjitură care se numeşte „dor de mama“. Gustul ei cred că defineşte cel mai bine ce înseamnă o mamă pentru copilul ei. Avea cele mai bune arome la un loc, avea cel mai bun gust şi îţi doreai să nu se termine niciodată.

Iubiri mari, nu multe

L-a cunoscut pe Andrei la Pro, în ’96, au devenit curând prieteni, pentru că aveau multe în comun, pentru că stăteau mult timp împreună la serviciu. Pe nesimţite, s-au îndrăgostit şi, după doi ani, s-au căsătorit. 15 ani de căsnicie plus doi copii absolut minunaţi, Eva (12 ani) şi Petru (8 ani). În mai 2012, Andrei a fost numit purtător de cuvânt al guvernului Ponta. În 2011, Andreea îl cunoscuse pe Constantin Stan, medic, chirurg estetician renumit, cu care s-a împrietenit. În august 2013, Andreea şi Andrei au divorţat pentru că, spunea Andreea într-un interviu, „meseria noastră a fost cauza principală. În clipa în care nu s-a mai dansat şi nu s-a mai cântat în casă, am spus stop. Copiii mei au ştiut tot şi fericirea lor este cea mai importantă. Nu am avut nici o suferinţă şi nu am vrut să am vreo suferinţă, de asta am spus stop“. În toamna aceluiaşi an, Andreea şi medicul celebru în lumea vedetelor au apărut împreună, cuplu, la nunta Alessandrei Stoicescu. 

 

 

Iubirile încep din vis şi nu ştim când se termină. Sunt iubirile-prietenii, iubirile-pasiuni, iubirile-experienţă. Sau toate la un loc, cu puţin noroc. Cred că cel mai important e să trăim iubiri mari, nu neapărat şi multe. Din fiecare iubire venim sau plecăm cu ceva, învăţăm, evoluăm, dăruim. Pendulăm toată viaţa între primul sărut, ascuns într-un bileţel de dragoste trimis prin colega de bancă, şi o replică celebră: „Iubirile cele mai mari sunt cele de care te îndoieşti cel mai mult“, replică din Invitaţia la vals a lui Mihail Drumeş, o carte  citită în anii adolescenţei. Discreţia Andreei a fost oarecum contracarată de fericirea lui Constantin Stan: „Suntem doi oameni care sunt împreună şi care trăiesc ceva frumos. Mă bucur să fiu alături de Andreea şi de copiii ei“.

O relaţie civilizată

Andrei Zaharescu într-o emisiune la Acasă TV: „Mulţi ne dorim ca viaţa să fie într-un anume fel. Viaţa însă are toate culorile. Lucrurile frumoase sunt foarte multe, într-o căsnicie de 15 ani, e greu să spun acum care a fost cel mai frumos. Îmi vin în minte două momente, naşterea Evei şi cea a lui Petru. Am  o relaţie civilizată cu Andreea, foarte corectă.  Avem doi copii şi este important ca ei să fie bine. Comunicăm, aşa cum este şi firesc“.

Cel mai frumos chip

Constantin Stan la WOWBIZ.ro: „Andreea Berecleanu are cel mai frumos chip pe care l-am văzut, are trăsături perfecte, asemenea lui Grace Kelly, frumoasa principesă de Monaco“, a spus medicul într-o emisiune în care povestea despre îmbunătăţirile… chirurgicale pe care şi le-au adus femeile celebre de pe la noi. „Ea nu a avut nevoie de ceva complicat. Puţin botox injectat periodic este suficient în cazul ei.“

3 răspunsuri cu pasiune

Te încurcă frumuseţea?

Frumuseţea te încurcă doar atunci când nu ai altă treabă decât să te gândeşti doar la ea. Eu am o relaţie bună cu exteriorul meu, dar poate şi mai bună cu interiorul. Nu ştiu în câte seri am adormit fără să-mi aplic crema de noapte, dar ştiu că nu m-am culcat fără să citesc câteva pagini dintr-o carte. Poate că am renunţat la o şedinţă de masaj în favoarea unei plimbări sau a unei discuţii cu o prietenă dragă.

Mamă de băiat şi fată. E greu?

E o provocare! Creşterea, educaţia sunt la fel, dar adaptabilitatea ca părinte e diferită. Modul de manifestare comportamental, sensibilităţile fiecăruia în parte, aşteptările trebuie tratate separat, cu ştiinţă şi răbdare. Am noroc cu Eva, care la 12 ani e responsabilă şi atentă cu fratele ei. Ştiu că dragostea ei pentru Petru este necondiţionată. Iar el, Petru, ar fi în stare să-şi spargă dinţii într-o bomboană tare doar ca să o împartă cu ea. Eva îi împărtăşeşte lui Petru secretele ei, iar el le păstrează cel mai bine. Ştie să le tăinuiască şi să nu-i înşele încrederea, chiar dacă totul pare doar o joacă. 

 Ce îndrăgeşti cel mai mult?

Multe. De exemplu, teatrul de cafenea, cu vălătuci de fum şi actori tineri, talentaţi, creativi, complet dăruiţi acestei meserii. Îmi place să privesc strada cu toată agitaţia ei la fel de mult cum aş pierde un tren, fără vreun regret, doar ca să privesc forfota unui peron de gară. Schiez, fac fotografii, am întâlniri memorabile cu prietenii, gătesc din inspiraţie, aproape niciodată după reţetă, ies cu părinţii la masă în oraş, stau cu orele în librării, beau multă cafea, visez mult noaptea şi ziua.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus