Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Andrei Ștefănescu: Din diversitate vin lucrurile frumoase și durabile!

Andrei Ștefănescu: Din diversitate vin lucrurile frumoase și durabile!

Andrei Ștefănescu, de la trupa „Alb Negru“, acum concurent în show-ul „Te cunosc de undeva!“ de la Antena 1, este un pasionat de sport, are simțul umorului și, uluitor pentru o vedetă, are mult bun-simț și știe să fie gentleman. E de un  optimism contagios și îi place să trăiască simplu și curat.

Pentru el, viața în alb și negru este doar pe scenă. În viața lui privată există multe culori, multă toleranță și încercarea de a găsi o cale de mijloc, deși uneori regretă că este așa.

Muzica a devenit un job din întâmplare sau ți-ai dorit să faci carieră muzicală?

Muncind foarte mult, muzica a devenit o sursă de venit și o profesie. Întâmplarea a făcut să mă apuc de muzică, dar continuarea, lupta cu mine și cu ceilalți soliști, nu e o întâmplare. Sigur că de mic cântam piesele lui Michael Jackson și mă vedeam ca el (râde)… Dar nu am avut niciodată curajul să mă imaginez cântând sau apărând în fața publicului pe o scenă. Dumnezeu este incredibil (râde).

Ești dependent de sport? Cine ți-a insuflat această pasiune? Vorbește-ne un pic despre beneficiile acestei dependențe.

Sunt dependent de sport încă din copilărie, aveam două antrenamente pe zi indiferent de vreme și cantonamente regulate indiferent de anotimp. Cred că pasiunea am deprins-o de la tatăl meu, care fusese boxer de performanță, și cred că m-am născut cu sportul în sânge, beneficiile fiind de natură psihică, fizică și chiar și de imagine. Îmi aduc aminte că, în perioada divorțului, mergeam la fotbal ca să uit.

Mai știi câte goluri ai marcat? Care a fost cel mai greu meci, în calitate de căpitan al Echipei Naționale a Artiștilor?

O, Doamne, fiind marcator și plăcându-mi acest lucru, am înscris sute de goluri, atât pe iarbă, cât și pe sintetic sau în săli cu parchet (râde). Un meci greu a fost cu Ucraina, în 2002, pe Arena Națională, atunci când am marcat un gol și am dat o pasă decisivă către Florin Motroc, dar și cele două întâlniri epuizante cu Brazilia de la Campionatul Mondial al Artiștilor.

Notorietatea ți se pare veselă sau sâcâitoare? În ce relație ești cu fanii?

Notorietatea e frumoasă, dar are aspecte uneori tragice, din cauza acelora din presă care intră cu bocancii în viața ta privată, care de multe ori scriu minciuni cărora cu greu le faci față, tu știind adevărul. Relația mea cu fanii este una foarte frumoasă. Comunic cu ei, răspund la întrebări și, în general, îi informez destul de des cu privire la activitățile mele (râde).

Cum e să fii un „burlac râvnit“?

E foarte frumos să știi că multe fete doresc să te cunoască, că vor să vorbească cu tine, să te atingă, să primească obiecte de la tine. Abia atunci când am rămas singur mi-am dat seama câtă lume mă place sau mă iubește, câte persoane din showbiz mă plac, iar asta mi-a adus un plus de încredere (râde).

Ai vocația prieteniei. Te mai vezi cu amicii din copilărie?

Am vocația prieteniei, îmi place să strâng lumea în jurul meu, îmi place să-i văd pe toți prietenii mei înțelegându-se bine. Mă văd cu prietenii din copilărie, ne vizităm, ba unul dintre cei mai buni prieteni ai mei este chiar un prieten din copilărie. Sigur că există și unii de care mi-e dor și pe care nu-i văd din cauza vieții.

După câte văd, viața ta se desfășoară mai bine în echipă. Cum rezistă „Alb Negru“, ținând cont de diferențele culturale dintre tine și Kamara, plus personalitatea voastră diferită? Fiecare are firea lui de artist!

Cred că sunt persoane care se pliază pe viața în echipă. Eu sunt una dintre ele. Viața mea alături de Kamara e foarte frumoasă și tocmai din diversitate vin și lucrurile durabile și frumoase. Ne-am adaptat unul la celălalt și uite că se fac 11 ani de muncă împreună (râde)!

Mai crezi în căsnicie?

Cred în valorile personale ale individului până la proba contrarie. Căsnicia e o înțelegere în care există și iubire, și obișnuintă, și sacrificii. Dacă nu ești dispus să le oferi pe toate, se ajunge la lucruri care pot răni, dar cred în căsnicie.

Dintre întâlnirile esențiale pe care le-ai avut, ca orice om de pe lumea asta, care te-a marcat în mod special?

Hmmm, păi cea în care am fost și însurat. Această întâlnire esențială mi-a lăsat  multe amintiri plăcute, dar și dureroase. Însă din fiecare întâlnire am avut câte ceva de câștigat și de învățat (râde).

Ai avut modele, mentori? Sunt importante modelele în devenirea unui tânăr?

Sunt foarte importante ! Eu am avut ca model un om sensibil, bun, iubitor de animale și de viață în general, timid, modest, talentat, cu voce bună, deci cam tot ce-și poate dori un om ca exemplu. El e… Michael Jackson!

Cum erai în clasa a XI-a? Ce visai, ce năzbâtii făceai?

Păi eram un tânăr sportiv destul de bun, care visa să ajungă pe cele mai mari stadioane din lume și muncea din greu pentru asta. Făceam prostioare, dar nimic grav niciodată (râde).

Cavalerismul, politețea ți se mai par utile unui bărbat din vremurile acestea?

Ohoooo… acum e momentul lor, al politețurilor. Pentru că, într-o lume plină de bădărani și de oameni lipsiți de educație, de cei șapte ani de acasă atât de importanți, un om care salută politicos și este educat, dar nu libidinos !, are parte de aprecieri și de cuvinte frumoase exact de la cei care contează (râde).

Ai intrat în proiectul „Te cunosc de undeva!“ împreună cu Kamara. Este doar o nouă provocare de show?

Să știi că eu am mai fost la această minunată emisiune „Te cunosc de undeva!“ și aș spune că este o provocare artistică imensă. Ești propriul tău concurent, pentru că trebuie să fii mai bun de la gală la gală. Apoi, e o provocare umană și de caracter, tu trebuind să încerci să te împrietenești și să trăiești trei luni și jumătate cu alți artiști cu caractere puternice.

Nimicuri cotidiene

Te trezești devreme? Îți plac diminețile cu răsărit de soare?

Mă trezesc relativ devreme și mă bucur mereu de o zi frumoasă, mulțumindu-i lui Dumnezeu.

Ai o alimentație adaptată vieții de sportiv?

Daaa, mănânc foarte sănătos, fără pâine, grăsimi, fără mult zahăr și fără multă sare, fără sucuri acidulate. Consum doar fructe, suc de fructe și multe legume, pește și curcan.

Porți costum și cravată?

Port costum și cravată la evenimente în locații frumoase, la petreceri, dar și pentru anumite piese muzicale pe care le cânt.

Îți faci singur bagajele? Ce nu lipsește niciodată din geamantanul tău?

Bagajele mi le fac singur și îmi place asta. Eu știu cel mai bine ce-mi doresc să port sau să folosesc. Nu-mi lipsesc periuța de dinți, pasta, aparatul și gelul de ras (râde).

Te iubești sau nu îți suporți defectele?

Am învățat să mă accept cu bune și cu rele. Nu mă iubesc pentru că sunt foarte critic cu mine, știind că pot fi mai bun de atât.

Primăvară = iubire? 

Primăvara îți arată de ce este frumoasă viața, de ce merită trăită și de ce trebuie să te bucuri de ea, indiferent de situație. Deci primăvara = iubire de viață.

Citește și:

Cezar Ouatu: Muzica face parte din ADN-ul meu

Proconsul: Noi credem că există dragoste, pur și simplu

Cătălin Scărlătescu: Am găsit formula fericirii în gătit

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.21/28.05.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Mihai Stetcu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus