Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Angelina Jolie, onorata de Regina Angliei

Angelina Jolie, onorata de Regina Angliei

 

Angelina Jolie a primit titlul de Honorary Dame din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, cu prilejul acordarii distinctiilor onorifice Royal’s Birthday Honours, care sunt acordate anual in luna iunie, inainte de sarbatoarea oficiala a zilei de nastere a Reginei.

Angelina Jolie a primit distinctia in semn de recunoastere a implicarii sale in campania de prevenire a violentei sexuale (PVSI) si împotriva folosirii violului ca arma de razboi. Angelina Jolie a prezidat, alaturi de seful diplomatiei britanice, William Hague, un summit pe tema violentelor sexuale comise in timpul conflictelor si recurgerii la viol ca „arma de razboi”. Summitul a foat laudat chiar si de papa Francisc.

”A primi o distinctie legata de afacerile externe inseamna foarte mult pentru mine, deoarece scopul meu este sa-mi dedic toata viata acestui aspect. Faptul ca am lucrat cu PVSI si cu supravietuitoare ale violului este o onoare in sine. Stiu ca va dura foarte mult pana ce ne vom atinge obiectivele, dar sunt dedicata trup si suflet acestei initiative”, a declarat Angelina Jolie, care este cofondator al initiativei de prevenire si sustinere a victimelor violentei sexuale.

De asemenea, actrita Maggie Smith, din serialul britanic ”Downton Abbey”, a fost numita Companion of Honor, iar actorul din seria ”Homeland” Damian Lewis a fost numit ofiter al Ordinului Imperiului britanic (OBE).

Angelina Jolie, care a detinut titlul de ambasadoare a bunavointei pentru Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 pana in aprilie 2012, a vizitat in aceasta perioadă peste 40 de tabere de refugiati pe plan mondial.

Angelina Jolie este emisar special, dupa ce a dovedit un angajament exceptional fata de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat doar in ultimii ani peste cinci milioane de dolari programelor initiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea intreaga.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns