Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Angelina Jolie, operatie noua pentru prevenirea cancerului?

Angelina Jolie, operatie noua pentru prevenirea cancerului?

Angelina Jolie este pregătită să facă tot posibilul pentru a îndepărta riscul de a dezvolta cancer. Primul pas l-a făcut odată cu dubla masectomie preventivă de anul trecut, prin care a exclus posibilitatea de a dezvolta cancer la sân. Actriţa este purtătoarea genei  BRAC1 şi erau şanse de 87% să dezvolte cancer la sân, boală care i-a curmat viaţa mătuşii sale.

Următorul pas pentru Angelina Jolie este de a minimiza sau exclude şansele de a dezvolta cancer ovarian, boală care a răpus-o pe mama sa. Actriţa ar trebui să mai facă o operaţie în acest scop dar încă nu a luat o decizie finală, încă se mai consultă cu specialiştii pentru a lua cea mai bună decizie.

  • Angelina Jolie: "Sunt ridicol de neinfricata"

Mai este o operaţie pe care ar trebui să o fac, nu am făcut acest pas încă. O să ţin cont de sfaturile de la oamenii minunaţi cu care am tot vorbit ca să pot trece la următoarea etapă” a declarat Angelina într-un interviu pentru Entertainment Weekley.

În loc să păstreze secretă această informaţie intimă, actriţa a ales să o facă publică pentru a atrage atenţia şi celorlalte femei asupra riscurilor cu care se confruntă. Angelina Jolie a scris un editorial în ziuarul  The New York Times în care a descris toată experienţa prin care a fost nevoit să treacă şi le-a sfătuit şi pe alte femei să mergă se se controleze.

Odată ce am ştiut că asta este realitatea cu care mă confrunt am decis să fiu proactivă şi să minimizez riscul pe cât posibil. Am decis să fiu supusă unei duble masectomii preventive. Am început cu sânii pentru că riscul de a dezvolta cancer la sân era mult mai mare decât cel de a dezvolta cancer ovarian iar operaţia este mult mai complexă” a mărturisit actriţa.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns