Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Angelina Jolie, vizita surpriza in Liban

Angelina Jolie, vizita surpriza in Liban

Angelina Jolie a mers într-o călătorie de 3 zile în Liban pentru a se întâlni cu oficialităţile şi cu refugiaţii din Siria, găzduiţi cu bunăvoinţă de vecinii săi. ”Libanul (…) găzduieşte cea mai mare concentraţie de refugiaţi din lume în istoria recentă; este un lucru extraordinar şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să îi sprijinim” a declarat Trimisul Special al Agenţiei pentru Refugiaţi a Naţiunilor Unite.

Scopul vizitei Angelinei Jolie a fost de a atrage atenţia lumii asupra situaţiei dificile a refugiaţilor dar şi pentru a populariza o măsură recentă adoptată de Naţiunile Unite în sprijinul acestora. Ei cer facilitarea accesului în Siria de urgenţă pentru a putea organiza misiuni umanitare în zonele aflate în criză.

Actriţa, Ambasador al Bunăvoinţei din partea Naţiunilor Unite, împreună cu un alt Trimis Special s-au întâlnit cu Primul Ministru al Libanului, Tammam Salam şi şi-au petrecut timpul şi cu copiii din tabăra de refugiaţi.

Am petrecut ceva timp în Beeka, împreună cu refugiaţii sirieni, care le sunt sunt recunosători celor din Liban; refugiaţii sunt în mod evident foarte traumatizaţi de ceea ce se întâmplă în ţara lor natală” a declarat Angelina.

Libanul este o ţară micuţă, al cărui număr de locuitori a crescut cu aproximativ o cincime; numărul refugiaţilor sirieni este de aproximativ 1 milion. Mulţi dintre copiii din tabăra de refugiaţi, cu care a stat de vorbă şi Angelina Jolie sunt orfani.

”Să îi cunosc pe aceşti copii a fost o experienţă covârşitoare. Cu toţii şi-au pierdut familiile iar copilăriile le-au fost furate de război. Sunt atât de tineri dar îşi poartă povara realităţii ca nişte adulţi” a mărturisit actriţa.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus