Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Bambi: Cu răbdare și perseverență, am obținut mereu ce am vrut

Bambi: Cu răbdare și perseverență, am obținut mereu ce am vrut

Denisa și Raluca Tănase au început să cânte împreună în urmă cu 15 ani. Și-au spus Bambi. Au rezistat modei, au încercat diverse stiluri, și-au creat propriul drum. După ce au concurat în show-ul „Te cunosc de undeva!“ de la Antena 1, au declarat că le-ar plăcea, fiecăreia din ele, o carieră solo.

E de apreciat că Raluca și Denisa sunt singurele surori din muzica românească al căror duo a rezistat, în pofida faptului că au personalități diferite, cum e firesc. Mai mult, nu și-au făcut carieră în tabloide. Moralitatea și bunul-simț le-au ajutat să fie altfel – normale și cu minte. Sunt tinere, talentate, pot încerca alte formule, dar pentru public cu siguranță vor rămâne Bambi.

Ești din copilărie în showbiz. Ce mai ai de zis în acest domeniu?

Denisa: Deși sunt din copilărie în showbiz, consider că mai am foarte multe de învățat. Asta e adevărata provocare! Drept dovadă este cel mai recent proiect din care am făcut parte, „Te cunosc de undeva!“, emisiune în care publicul ne-a descoperit altfel decât ne știa, atât din punct de vedere profesional, cât și uman.

Raluca: Suntem în industria muzicală de 23 de ani, de când aveam șapte anișori și am pășit timid pe platourile emisiunilor de copii „Ba da, ba nu“, „Feriți-vă de măgăruș!“, apoi am făcut parte din fenomenul „Abracadabra“. Alături de colegii noștri, susțineam concerte în țară – vara, aveam câte două, trei concerte pe seară pe litoral, iar ziua filmam pentru emisiune. La fel se întâmpla iarna. Am trăit o copilărie frumoasă, însă riguroasă. De mici am învățat ce înseamnă disciplina, profesionalismul, cultivarea talentului, ascultarea. Toate acestea ne-au pregătit pentru ce înseamnă Bambi astăzi. Ce mai avem de zis? Multe, nu ne-am exploatat dorințele și talentul la maximum.

Ai început foarte devreme să câștigi bani. Ce importanță au avut instruirea și școala pentru tine? Dar cei șapte ani de acasă?

Denisa: Faptul că am câștigat de mici ne-a responsabilizat, ne-a făcut să înțelegem că banii se obțin greu, prin muncă și studiu. Deși există la tot pasul tentații de a cheltui, suntem două fete foarte cumpătate, nu aruncăm banii pe lucruri nefolositoare, gândim totul pe termen lung. Școala a contribuit mult la disciplinarea și maturizarea noastră, deoarece am învățat în licee de muzică și am adoptat de mici un stil de viață foarte organizat, cu multe ore de studiu, renunțând oarecum la copilărie, cu tot ce înseamnă ea.

Raluca: Părinții au fost în permanență lângă noi, au contribuit foarte mult la creșterea și educația noastră, ne-au învățat să fim credincioase. Iar când spun că sunt un om credincios, mă refer la faptul că respect oamenii din jur, nu înșel, iubesc tot ce mă înconjoară, ajut și știu ce înseamnă să fii o persoană responsabilă în privința banilor pentru că nu provin dintr-o familie bogată. Tot ce am construit a fost prin multă muncă.

Ai avut note mici sau corijențe?

Denisa: Cele mai mici note le-am avut la chimie și fizică. E de înțeles, zic eu, pentru un copil pasionat de muzică.

Raluca: Având în vedere că întotdeauna cariera a fost pe primul loc, lipseam foarte mult de la școală, învățam în mașină, ajungeam de multe ori la examene direct de la concerte, așa mi-am dat bacul la actorie și admiterea la facultate. Noi am făcut două școli într-una, Liceul de muzică „George Enescu“, unde am studiat viola, chitara, pianul, apoi „Dinu Lipatti“, unde eu am făcut actorie și pian. La actorie m-am numărat printre cele mai bune eleve, așa că la UNATC am fost singura din clasă care a luat admiterea din prima.

În copilărie erai o zgâtie de fetiță sau o timidă iremediabilă?

Denisa: Zgâtie de fetiță e puțin spus, eram mai mult un băiețel (râde). Când mă îmbrăca mama în rochiță, arătam mai degrabă ca un travestit. Nu aveam pic de feminitate, eleganță, escaladam tot ce găseam în jur, de la copaci la scări.

Raluca: Eram o timidă foarte bine crescută. Nu deranjam pe nimeni, vorbeam foarte puțin, eram un copil extrem de ascultător și cuminte. Însă am avut de multe ori de pierdut din această cauză. Noroc cu soră-mea! Știți vorba aia care spune că vine soră-mea mai mare și rezolvă problema? La mine era invers.

Dintre piesele voastre, care ți-e cea mai dragă?

Denisa: Cea mai dragă îmi este piesa pe care am înregistrat-o recent, o melodie pe care am făcut-o pentru sufletul meu, pe care nu știu dacă o voi cânta vreodată în public. Este compusă de mine și descrie foarte bine viața mea din ultimii ani.

Raluca: Ooo, avem foarte multe piese frumoase strânse în cei 15 ani de activitate. Dar, am să amintesc doar „Surioară, surioară“, piesa noastră de suflet (de multe ori, lăcrimam când o cântam), și o melodie mai puțin cunoscută, însă extrem de emoționantă, „Cântec pentru părinți“ (specială pentru părinții noștri).

Cum e dimineața pentru tine? Cu cine stai la micul dejun?

Denisa: E grea! Ăsta este primul cuvânt care îmi vine în minte, pentru că sunt rea de somn și cel mai chinuitor lucru pe lumea asta mi se pare trezitul de dimineață. De cele mai multe ori, sar peste micul dejun. Noroc cu părinții, care locuiesc lângă noi și ne pregătesc câte ceva sau ne pun pachețele cu mâncare.

Raluca: Pentru noi, artiștii, dimineața este pe la 12, 13, 14… Concertele sunt de obicei noaptea, ajungem acasă dimineața, la studio lucrăm noaptea… Din păcate, sar peste micul dejun, pentru că sunt mereu în grabă!

Cât de mare este dressingul tău? Cum alegi hainele? Cum le combini?

Denisa: Nu este foarte mare, așa cum am spus mai sus, nu suntem genul care să cheltuiască toți banii pe haine sau accesorii. Odată cu proiectul de la Antena 1, am început să lucrăm cu Liana Obancea, stilistul trustului. Am învățat foarte multe lucruri, ne-am schimbat mult viziunea asupra vestimentației în urma colaborării cu ea.

Raluca: Sunt un Capricorn veritabil, așa că nu arunc banii pe orice cârpă găsită în magazin. Am într-adevăr un dressing măricel, cu haine făcute în atelierul meu de creație. Dar, recunosc, Liana Obancea ne-a schimbat stilul vestimentar. Am renunțat la dantele și am început să adoptăm un stil mult mai tineresc.

Ai multe accesorii? Ți se par importante?

Denisa: Mi se par cele mai importante. Accesoriile pun o ținută în valoare sau, din contră, o distrug. Nu m-am îndurat niciodată să dau sute de euro pe un tricou, de exemplu, dar n-am dat înapoi în a cheltui o sumă mare pentru o geantă de calitate sau o pereche de pantofi.

Raluca: Am foarte multe accesorii pe care nu le mai folosesc. Prefer să port câteva bijuterii de calitate și destul de discrete.

Ce te conectează la cotidian și cum fugi de lume?

Denisa: Munca. Iar la polul opus, cred că vacanțele sunt singurele momente în care reușim cu adevărat să ne deconectăm.

Raluca: Este foarte greu să fug de lume pentru că, oriunde am merge, oamenii ne recunosc și doresc să facă poze ori să schimbe două vorbe cu noi. Ne-am obișnuit și ne place, așa trăim de mici. Privesc cu groază ziua când voi trece neobservată pe stradă.

Călătoriți mult. Aveți locuri unde vă întoarceți cu drag tu și sora ta?

Denisa: Absolut! Sunt și locuri în care am fost singură și mă reîntorc cu sora mea și părinții din dorința de a se bucura și a vedea și ei frumusețile de acolo.

Raluca: Prin prisma meseriei, am văzut foarte multe țări, am cântat pentru românii din Europa, Kuwait, America, Ucraina. Ne-am întoarce cu drag în America, mai exact în Las Vegas, unde ne-am făcut prieteni. Un alt loc superb este Dubai, pe care l-am văzut prima oară în 2004. Ador muzica arăbească, tradițiile, parfumurile lor. Un obicei pe care îl respectăm an de an este vacanța în Antalya alături de părinți.

Ce faci ca să arăți bine? Doar scena și imaginea te obligă să te întreții?

Denisa: Până acum vreo doi ani, nu făceam nimic. Însă natura își cere drepturile și povestea frumoasă cu mănânc ce vreau și la orice oră are un final. Iar aici nu vorbim despre kilograme, ci despre tonificare și lupta cu celulita. Așa că, de la un timp, am început să mergem constant la sală. Avem un antrenor care ne ajută enorm și stă cu gura pe noi să nu renunțăm. Suntem atente și la alimentație, conștiente fiind că imaginea contează, atât pe plan personal, cât și profesional.

Raluca: Ca orice femeie, am grijă de mine, nu mănânc mult, încerc să mă hrănesc sănătos, fac sport, merg la sală de trei ori pe săptămână și lucrez cu un antrenor personal. Folosesc foarte mult cremele de corp, merg la salon o dată pe lună și cam atât pentru că, din păcate, nu am timp pentru altele.

Citești? Ce?

Denisa: Probabil te voi surprinde, dar cel mai mult îmi place să citesc cărți de la biserică, viețile sfinților, sfaturi utile ale marilor duhovnici ai lumii. Îmi plac și cărțile care țin de psihologie, dezvoltare personală. În general, caut să găsesc utilul în ce citesc și nu mă omor după ficțiune.

Raluca: Chiar ieri mi-am cumpărat o carte pe care mi-a recomandat-o Jorge, „Descoperă forța din tine“ de Anthony Robbins, care te învață cum să-ți stăpânești emoțiile și să preiei controlul asupra vieții tale.

Iubirea când își mai găsește loc în viața ta, printre atâtea proiecte?

Denisa: Sunt un om dependent de iubire. Iar dacă momentan n-am un partener cu care să împart dragostea, storc cât de multă iubire pot de la familie. Pentru iubire o să fac loc mereu, îmi doresc foarte mult o familie frumoasă, copii și sunt convinsă că Dumnezeu mă va binecuvânta cu aceste bucurii la momentul potrivit.

Raluca: Iubirea, dacă e să fie, își va găsi mereu loc, doar că de multe ori se lasă așteptată.

Căsătoria ca instituție ți se mai pare credibilă?

Denisa: Ca instituție nu, dar este fundamentală pentru noțiunea de familie mai ales când apar copiii. Atunci acel act capătă valoare din punct de vedere social.

Raluca: Îmi doresc o căsnicie ca a părinților mei care au 32 de ani căsnicie, se iubesc și se respectă – tata încă îi cumpără flori mamei –, însă sunt realistă, conștientă că trăiesc în secolul XXI. Nu am așteptări de la nimeni, doar de la mine, nu cred în bărbatul perfect. Cred în bărbatul deștept, care respectă, iubește familia și o pune mai presus de orice.

Ești mulțumită de alegerile tale?

Denisa: Nu am regrete și sunt conștientă că toate alegerile de până acum, bune sau rele, au contribuit la ceea ce sunt, simt și gândesc astăzi. Sunt un om fericit, împlinit și împăcat cu tot ce a făcut și trăit.

Raluca: Sunt foarte mulțumită pentru că înainte de orice alegere pun în balanță avantajele și dezavantajele, nu reacționez niciodată la nervi. Nu mi s-a întâmplat niciodată să dau greș. Cu răbdare și perseverență, am obținut mereu ce am vrut.

Citește și:

Oana Sîrbu: Muzica m-a făcut bogată

Cezar Ouatu: Muzica face parte din ADN-ul meu

Nicoleta Nucă: Am planuri mari

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.26/02.07.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Mihai Stetcu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus
\n