Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Brigitte Bardot: diva anilor ’50

Brigitte Bardot: diva anilor ’50

Cu 48 de filme la activ si mai mult de 80 de cantece in 21 de ani de cariera, Brigitte Bardot, cunoscuta si ca BB, este una dintre artistele cele mai celebre din lume. Initialele ei au facut inconjurul lumii, Bardot ramanand pana si astazi actrita franceza cea mai cunoscuta in lume.

Femeia-copil, naiva si ingenua, BB a starnit pasiunea multor barbati si invidia femeilor care nu aratau la fel de bine ca ea. Datorita frumusetii ei, stilului natural si rebel, Brigitte Bardot a devenit una dintre muzele artistului Andy Warhol, un promotor al culturii pop-art, celebru pentru picturile lui cu celebritati precum Marilyn Monroe sau Jackie Kennedy.

La 22 de ani, frantuzoaica intra in lumea cinematografului mondial, devenind rapid un sex-simbol datorita filmului lui Roger Vadim, „Si Dumnezeu a creat femeia”. Atunci a inceput sa se contureze mitul Bardot: parul blond deschis, foarte lung, aranjat intr-o cascada de bucle, ochii conturati cu eye-liner negru si haine sexy si mulate.

De-a lungul carierei, BB a jucat alaturi de cei mai mari actori ai momentului in filme care inca fac deliciul cinefililor: „Frou-Frou”, „Elena din Troia”, „O parizianca”, „Doriti sa dansati cu mine?” etc. Dar a existat un pret al celebritatii: Brigitte Bardot a devenit una dintre cele mai vanate personalitati ale vremii. Nu mai avea niciun fel de viata privata, fiind in permanenta inconjurata de paparazzi.

Desi se bucura de atentia tuturor si facuse o avere din filme si din contracte de moda, BB nu se simtea fericita. Astfel ca, in 1973, dupa o cariera de mai bine de 20 ani, a decis sa se retraga de pe scena publica, desi cariera ei era in plina glorie.

A inceput sa-si dedice timpul si energia fundatiei pe care a creat-o pentru apararea animalelor, Fondation Brigitte Bardot, explicandu-si astfel plecarea din lumea filmului: „Mi-am daruit frumusetea si tineretea barbatilor. Intelepciunea si experienta de viata le dedic animalelor”.

In anul 1996, actrita a lansat o carte autobiografica intitulata „Initialele BB”, in care povesteste despre cele patru casnicii esuate (cu Roger Vadim, Gunter Sachs, Jacques Charrier si Bernard d’Ormale) si tentativele ei de suicid.

Comments

comments

Lasă un răspuns