Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Charlie Chaplin – clovnul si geniul cinematografiei

Charlie Chaplin – clovnul si geniul cinematografiei

Viata personala a actorului Charlie Chaplin, emblema cinematografului mut, a fost intotdeauna o „brambureala”. Totul a inceput odata cu moartea primei lui mari iubiri, Hetty Kelly. A urmat un sir de dezastre sentimentale: despartiri violente, divorturi urate si procese de recunoastere a copiilor care au afectat viata personala a celui mai mare comediant din istoria cinematografiei. De altfel, Chaplin era constient de problemele pe care le avea cu femeile si obisnuia sa le discrimineze, mai ales pe cele brunete: „Femeile brunete aduc intotdeauna necazuri. Sunt mai rele decat evreii”.

Charlie Chaplin a castigat un Oscar pentru cea mai buna muzica dintr-o productie dramatica (Lamelight, 1952).

Desi nu era atragator ca James Dean, nu avea sarmul lui Clark Gable sau ochii fermecatori ai lui Alain Delon, Charlie Chaplin (1889-1977) a avut mare priza la femei. Cele patru mariaje, 11 copii si nenumaratele amante sunt o dovada ca nu a reusit sa gaseasca niciodata confortul unei vieti amoroase normale.

Daca sentimental a dus-o mai prost, nu acelasi lucru se poate spune si despre cariera lui. Charlie Chaplin s-a dedicat complet muncii in fata si in spatele camerei de filmat. Despre terapia prin ras, a nascocit o serie de maxime si cugetari care i-au ghidat cariera. Obisnuia sa spuna ca „a rade cu adevarat inseamna sa iei durerea si sa te joci cu ea”.

Cele mai cunoscute filme ale lui sunt „Luminile orasului”, „Timpuri noi” si „Dictatorul”. A jucat in peste 15 lungmetraje, remarcandu-se prin interpretarea vagabondului, un tip sarac cu apucaturi de gentleman si mustata, imbracat mereu cu sacou stramt, pantaloni cu cateva numere mai mari si palarie rotunda.

Fii prima care afla STIRILE MONDENE din revista STORY. Direct pe telefonul tau mobil! Detalii AICI.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus