Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Codrut Keghes: Cronica unui succes anuntat

Codrut Keghes: Cronica unui succes anuntat

Codrut Keghes s-a născut într-o familie cosmopolită – mama este bulgăroaică, iar tatăl e ungur. Cu toate acestea, prenumele îi e sută la sută românesc. Pentru Dezbrăcatu, viața sună bine: este amfitrionul a două emisiuni  – „Cronica Cârcotașilor“  și „Cireașa de pe tort“ de la Prima TV – și fericitul tătic al lui Ștefan, băiețelul care-i moștenește umorul savuros.

A locuit câţiva ani buni în Ungaria, dar asta se întâmpla în perioada copilăriei și nu prea l-a preocupat învățarea limbii maghiare. „Ştiu foarte puţin ungureşte pentru că nu mi-a plăcut limba. Mi s-a părut atât de grea şi de obositoare, încât nu am vrut să o învăţ. Pe vremea aia, mă gândeam mai mult la lapte“, recunoaște Codruț când îl întreb despre etimologia numelui său de familie. Și, chiar dacă nici unul din părinții săi nu are sânge românesc, țara asta a fost cea care i-a asigurat celebritatea.

Lucrezi de 13 ani la Cronică. Ce făceai înainte?

Lucram la un club de vinuri.

Cum ai ajuns din club în televiziune?

Cu metroul. Am coborât la Semănătoarea, acolo unde erau studiourile Prima TV, şi am dat o probă pentru emisiunea-concurs Banc Show, pe care am câştigat-o. Apoi, Şerban Huidu mi-a propus să mă alătur echipei Cronicii Cârcotaşilor. De-aici încolo, e istorie.

Când ai râs ultima oară cu poftă?

Ieri, la filmări, alături de Doroftei şi de Mişu. Am râs cu lacrimi de crocodil. L-am avut invitat la Cronica Cârcotaşilor pe Leonard Doroftei, iar la un moment dat, eu am interpretat-o pe tanti Tănţica. Şi o ştiţi foarte bine cum e! A degustat o serie de băuturi alcoolice şi a stârnit hohote de râs printre cei prezenţi în platou. Ne-a fost greu să ne oprim.

Ți s-a întâmplat vreodată să nu poți înregistra de râs? Ce faci în aceste situații?

Da, s-a întâmplat. Luăm o pauză, ne liniştim şi apoi trecem din nou la treabă.

Care este cel mai dificil personaj pe care l-ai interpretat?

Iubesc foarte mult meseria asta şi niciodată nu am considerat că fac ceva greu. Ceea ce am simţit că nu pot duce până la capăt nu am făcut. Niciodată nu am făcut lucrurile cu jumătăţi de măsură.

Apropiații se prind când vorbești serios și când glumești?

E, aici e o problemă! Mai nimeni nu crede că eu vorbesc serios, pentru că toţi mă ştiu de om care aduce zâmbetul pe buze. Am şi eu momente în care trebuie să fiu serios. Într-un fel, cred că e bine aşa.

Nu sunt puțini cei de care faci bășcălie. S-a întâmplat vreodată să facă cineva haz pe seama ta?

Au fost foarte multe cazuri şi între colegi, la filmări, şi pe stradă, şi în trafic, şi la restaurant. Nu pot să dau un singur exemplu, pentru că sunt multe şi toate au fost foarte amuzante. Având în vedere că am simţul umorului foarte bine dezvoltat, de fiecare dată am tratat astfel de situaţii cu umor.

Cum s-a născut personajul Dezbrăcatu?

Conturarea personajului şi munca din spatele lui îmi aparţin în totalitate. În schimb, ideea personajului le aparţine lui Mihai Găinuşă şi Şerban Huidu.

În ce relații ești cu cei doi, dincolo de TV?

Relaţiile dintre noi sunt demne de o prietenie adevărată şi veche. Relaţia cu Mișu este una foarte specială, din moment ce mi-a fost naş de cununie şi mi-a botezat copilul. Şi cred că asta spune tot. Sunt foarte multe amintiri care mă leagă de el şi-mi este greu să mă opresc doar la una, pentru că toate au aceeaşi intensitate şi aceeaşi valoare deosebită.

Mai nou, prezinți alături de Remus Nica emisiunea „Cireașa de pe tort“. Cum e să fii amfitrionul unei producții culinare?

Am primit o propunere, am semnat un contract şi m-am apucat de treabă. La „Cireaşa de pe tort“, Remus vorbeşte chiar mai mult decât mine, pentru că este mai avizat în domeniul culinar. Eu sunt responsabil cu momentele vesele.

Care a fost cel mai frumos compliment legat de cariera de la televizor? Dar cea mai dură critică?

A venit din partea unei doamne din Baia Mare, care mi-a spus că, de dragul personajului Dezbrăcatu, şi-a numit fiul Codruţ. În timpul sarcinii, băieţelul din burtică a crescut cu râsul maică-sii care, în fiecare miercuri seară, se amuza teribil urmărindu-l pe Dezbrăcatu la Cronicuță. Nu am avut parte de critici dure.

Cum faci față notorietății?

Dacă eşti un om cu cei șapte ani de-acasă şi pui mai presus de toate faptul că-ţi place ceea ce faci şi nu doar ideea de a deveni cunoscut şi de a te recunoaşte lumea pe stradă, nu este nici un efort.

Ai divorțat de curând de soția ta, Laura. Cum s-a întâmplat?

În faţa notarului, pe cale amiabilă.

Mai crezi în instituția căsniciei?

Da.

Cum arată în viziunea ta femeia visurilor?

Înaltă, frumoasă, deşteaptă, să nu mintă, să iubească adevărat şi să fie punctuală.

Ai un copilaș – Ștefan. Ce poți să-mi spui despre el?

Ștefan îmi moștenește umorul. Dacă aţi cere părerea celor de la grădiniţa lui Ştefan, v-ar spune clar că seamănă cu tatăl său, pentru că îi face pe toţi să râdă în hohote.

Ce fel de părinte ești? Permisiv sau autoritar?

Relaţia noastră este una normală. Sunt un tată responsabil, care îşi asumă absolut tot ce ţine de copilul lui. Sunt autoritar când consider că a greşit, pentru că trebuie să-l învăţ ce este bine şi ce nu şi vreau să-l fac să înţeleagă că, înainte de toate, sunt cel mai bun prieten al lui, pe viaţă.

Că tot a venit vorba de copilărie, care e cea mai frumoasă amintire din acea perioadă?

Cea mai plăcută a fost atunci când mi-a cumpărat mama acvariu. Am dormit lângă el de bucurie. Regret însă că nu am avut frate şi soră.

Cum îți petreci timpul liber?

Timpul meu liber este destul de puţin, aşa că încerc să fac din toate câte pot. De cele mai multe ori, încerc să mă odihnesc, pentru că a doua zi trebuie să o iau din loc şi să fiu la fel de activ. Cred şi simt că sunt un copil mai mare. Îmi plac maşinile, îmi place să conduc, să pescuiesc, să merg la sală.

Ce ți-ai dori să se întâmple în viața ta și încă nu s-a împlinit?

Să vină Jim Carrey să mă ia să joc într-un film în America sau Mr. Bean în Marea Britanie.

Unde mergi în vacanță anul acesta?

Pentru anul acesta nu mi-am făcut încă planuri, nu ştiu exact cum se va desfăşura programul meu de lucru. Îmi doresc să plec undeva într-un loc liniştit, cu băiatul meu Ştefan şi să ne distrăm.

Dacă nu ai face actorie, ce altceva ți-ar plăcea?

Aş face cu toată dragostea lucruri care să vindece sufletele oamenilor. Sunt foarte mulţi oameni care au nevoie de zâmbet şi cu asta m-aş ocupa.

Care este ultimul tău gând înainte de culcare și primul când te trezești?

Seara, mă gândesc la sănătate şi la lucruri frumoase, iar dimineaţa, la ce am de făcut în ziua respectivă.

Sacoul și muza sa

Pestriț și peticit, sacoul pe care Codruț îl îmbracă la interviurile sale excentrice poartă semnătura celebrului designer Galliano și i-a fost făcut cadou chiar de Cătălin Botezatu: „Îl cunosc foarte bine pe Botezatu. Relaţia dintre noi este una de prietenie adevărată. De vreo 10-11 ani, Cătălin este cel care se ocupă de vestimentaţia lui Dezbrăcatu şi a lui Codruţ, în mare parte. Are numai cuvinte de laudă despre munca mea, pentru că este singurul designer din România care, de 13 ani, este un personaj parodiat. Sacoul a fost luat din New York, dintr-un magazin Galliano, şi a costat în jur de 2.300 de dolari. Când îl duc la curăţat, doamnele de acolo se tem ca nu cumva să se îmbine culorile“.

Articol preluat din ediția de iunie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Adriana Moscu

Sursa foto: Vlad Stănescu

Comments

comments

Lasă un răspuns