Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Connect-R: A fost un an extraordinar

Connect-R: A fost un an extraordinar

Connect-R, jurat la Next Star, show difuzat la Antena 1 joi seara, de la 20.30, a fost el însuși un copil talentat, care a dansat de la opt ani. Pasionat de hip-hop, și-a lansat primul hit, „Observ“, cu trupa Giganții.

De la creațiile puștiului de 15 ani cu visuri mari până la înființarea casei de producție Rappin’ On Production, în echipă cu Chris Mayer și Nick Kamarera, drumul a fost lung. A fost remarcat încă de la început datorită timbrului special al vocii sale, dar și charismei și modului aparte de a respecta valorile tradiționale, bunul-simț și lucrurile simple.

Cine nu a fredonat „Eu vara nu dorm“ sau „Dacă dragostea dispare“? Ștefan știe să se bucure de viață, de familie și este un tătic dedicat.

Este pasionat nu numai de muzică, ci și de lectură. În timp, și-a schimbat stilul, a devenit adept al clasicului costum pe care îl poartă cu o eleganță discretă, este deschis, afabil și prietenos.

Citește și: Interviu: Cezar Ouatu

Crezi că muzica poate schimba ceva în cotidianul deseori cenușiu?

Cu siguranţă, da. Problema e alta, foarte puţină muzică are un mesaj şi un fond puternic din care lumea să rămână cu ceva. În rest, muzica te binedispune, te lasă să-ţi verşi nervii, poate aşa cum a făcut şi cel care a scris piesa.

La un concert, ce simte artistul pe scenă când mii de oameni îi cântă piesa?

Este o împlinire, pentru că e ca şi cum te-ai uni cu ei. Înseamnă că publicul a înţeles, a simţit mesajul. Este minunat să văd cum oamenii participă la spectacol.

Cum devine o idee muzică și care ți-e cel mai drag cântec al tău?

Un cântec pleacă dintr-o mică revelaţie, prinde formă artistică şi, într-un final, ajunge la consumator. Se spune că un artist bun nu este doar cel care scrie, inspirat fiind din propria viaţă, ci acela care reuşeşte să se transpună în alt personaj. Melodia mea preferată este „Noi ne potrivim“. A fost făcută cu drag, este o piesă sentimentală și nu mă aşteptam să aibă un succes aşa de mare, pentru că este uşor necomercială, cu armonii mai grele. A fost o surpriză să constat că a intrat pe radio.

În showbiz, notorietatea de bărbat frumos este o povară sau un avantaj?

Un bărbat degeaba arată bine la exterior dacă pe dinăuntru nu este frumos. Însă frumusețea poate fi considerată un avantaj pe plan comercial, pentru că, atunci când apari la televizor, telespectatorii trebuie să vadă ceva plăcut ochiului.

Cum te ascunzi de presă și de lume când vrei să fii doar cu ai tăi?

Nu mă ascund de presă. Încerc să transmit presei că nu sunt interesat să apar în ipostaze din viaţa privată, ci doar ca artist. Duminicile le petrec mereu alături de familie. Mergem la părinţi, stăm la masă împreună, mâncăm şi povestim ce am realizat în săptămâna ce a trecut.

De ce ți-ai spus Connect-R când ai un nume așa de frumos, Ștefan? E drept că mai e un Mihalache în muzica românească, și el celebru.

Asta am crezut că mi se potriveşte atunci când mi-am ales numele de scenă. Pesemne n-a fost o simplă întâmplare, pentru că prin muzica mea îmi propun să conectez publicul la ce cânt.

Ești tătic de fetiță. Provii dintr-o etnie în care tradiția impune femeii o anumită conduită și un statut destul de restrictiv. Cum vei împăca respectarea tradiției țigănești cu cerințele vremurilor în care trăim?

Eu sunt român înainte de a fi rrom. România este ţara în care m-am născut și m-am hrănit spiritual. Tradiţia pe care fata mea o va urma va fi a bunului-simţ şi a cuvântului lui Dumnezeu. Cum spunea Pascal, „să iubească şi să facă exact ceea ce vrea“.

Ce simți când vii acasă și auzi cuvântul magic silabisit: ta-ta?

În afară de alte trăiri pe care mi le dă, Maya reuşeşte să mă aducă în prezent. Uneori, oamenii trăiesc în trecut sau în viitor, dar fetiţa mea mă aduce cu picioarele pe pământ.

Cui datorezi formarea ta? Ai avut modele?

I-am avut întotdeauna ca model pe părinţii mei. Au fost şi vor fi modelele mele de viaţă, demne de urmat.

Cât valorează pentru tine educația? Cât te-au ajutat în viață cunoștințele din școală și cât de important a fost norocul?

Foarte mult contează. Îmi pare rău că eu nu am avut atunci toate posibilităţile. Mi-ar fi plăcut să-mi fi terminat toate studiile. Cred cu tărie că educaţia din primii ani de şcoală te ajută mai târziu să te dezvolţi, iar dacă ai norocul să pui mâna pe nişte cărţi bune, asta te va ajuta enorm.

Ce visai să fii în copilărie? Ai renunțat la dorința de atunci?

Prima oară mi-am dorit să fiu preot. Apoi, am crescut şi visam să fiu pe scenă și să cânt, dar mai întâi am ajuns să dansez la Palatul Copiilor. Practic, acesta a fost debutul meu, iar pe la vârsta de 16 ani, m-am apucat de muzică. Toţi încercăm să-l găsim pe Dumnezeu şi să ne regăsim. Chiar dacă am renunţat la ideea de a fi preot, am continuat să cred în profunzimea vieţii şi în lucrurile sfinte şi frumoase.

Știi pe de rost imnul României?

Cine nu-l ştie?

Ce poate spune un bărbat, care face cântece cu o doză bună de romantism, despre eternul feminin?

Femeia este o persoană care va fi tot timpul nedesluşită, iar cu atât mai mult cu cât nu o cunoaştem, ea ne va umple toate gândurile şi visurile.

Crezi în dragoste la prima vedere?

Poate exista dragoste la prima vedere, dar eu cred în chimie.

Căsătoria este o instituție credibilă în mileniul al treilea? În ce condiții funcționează un cuplu?

Din păcate, nu mai este. Eu cred în faptul că oamenii nu sunt insule, ei nu pot sta separaţi. Un cuplu trebuie să fie unit, iar asta nu constă într-un act. Cred mult în ideea de doi. Într-o relaţie stabilă există chimie, comunicare, respect şi dragoste. Iar respectul este foarte important.

Ce cadouri le cumperi fetelor tale și cu ce ocazie? E greu să le alegeri?

Tot ce văd şi cred că le-ar bucura. Nu le cumpăr doar când este ziua lor. Le iau tot timpul lucruri şi nu este greu, pentru că ştiu ce le place.

Consideri că shoppingul, ca atitudine sau chiar ca pasiune, este o maladie sau o necesitate?

Cred că este o maladie. Faptul că nu te simți bine în pielea ta n-are nicio legătură cu hainele. Este important să te simţi bine în corpul tău.

Dar fotbalul?

Fotbalul rămâne prima mea pasiune. Este un sport pe care l-am practicat şase ani.

Te îmbraci de la designeri celebri? Cât de importantă este ținuta vestimentară pentru un bărbat? Dar aspectul femeii de lângă el?

Mă îmbrac cu ce apuc şi ce-mi place, fără să conteze firma. Consider că este mai important pe ce pui hainele. Dacă ai un corp frumos pe care hainele stau bine, nu contează eticheta. Se cuvine ca femeia să fie decentă şi să nu arate mai mult decât este cazul. Bărbatul trebuie să descopere femeia, pentru că, dacă ea arată totul, nu mai este atracţie.

Când vine vorba de întâlnirile care ți-au schimbat viața, vorbești deseori despre Dan Puric. De ce este el atât de important pentru devenirea ta?

Dan Puric este un om extraordinar, e un actor desăvârşit. Am avut onoarea să-l cunosc, iar după ce i-am citit cărţile şi l-am ascultat, am învăţat nişte lecţii de viaţă care mi-au folosit. La el, am văzut ce înseamnă să fii măreţ cu adevărat.

Next Star este un proiect pentru copii valoroși ce pune la grea încercare jurații. Cum se derulează dezbaterile din culise și care sunt criteriile de alegere a câștigătorului?

De cele mai multe ori, discuţiile sunt aprinse, pentru că în juriu suntem cinci şi avem păreri diferite, dar important este că la sfârşit ajungem la un numitor comun care se numeşte calitate.

Pe o scară de 1 la 10, cum ai aprecia anul 2014? 

A fost un an extraordinar și nu-l voi uita niciodată. Mai ales data de 25 ianuarie, când s-a născut micuţa mea Maya.

Citește și: Smiley: De pe Marte, acasa

Feli Donose: Am renascut

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.47/27.11.2014

Autor:  Ivana Iancu

Sursa foto: Antena 1

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus