Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Cristina și Alexandra, cârcotașe cu sare și piper

Cristina și Alexandra, cârcotașe cu sare și piper

De luni până joi, la Cronica Cârcotașilor, difuzată la Prima TV, de la ora 20.15, Cristina Ștefan și Alexandra Gherase fac din dans o artă. Este o modă a asistentelor TV, dar ele nu se încadrează în această categorie. Tratează cu seriozitate și profesionalism fiecare moment al apariției lor.

Cristina Zegrean Ștefan este bebelușă cu vechime la Cronică. E căsătorită cu Denis Ștefan și împreună au o fetiță pe nume Delia.

Alexandra Gherase este în echipa Cronicii din această toamnă. A absolvit Liceul de Coregrafie din Constanța și a lucrat cu artiști cunoscuți din România. A apărut în peste 20 de videoclipuri și a participat la numeroase evenimente, printre care se numără concursul internațional Eurovision (2011), unde a dansat alături de Hotel FM. Alexandra a mai lucrat pentru Prima TV, când a făcut parte din baletul emisiunii Megastar.

Există o adevărată tradiție a bebelușelor de la Cârcotași. E doar un job de dansatoare?

Alexandra Gherase: Am avut multe proiecte care în ochii altora erau doar niște joburi de dansatoare, însă, pentru mine, ce făceam acolo era mult mai mult, indiferent dacă eram în fața camerelor pentru a filma un videoclip ori pe o scenă în fața a 50.000 de oameni, făcând parte din echipa care reprezenta România în prestigiosul concurs Eurovision.

Cristina Ștefan: Este mai mult decât un job. Suntem o superechipă, îmi place ceea ce fac. Dacă muncești cu dăruire, totul este simplu.

Ce visezi să faci în televiziune după ce nu vei mai fi bebelușă?

A.G: Întotdeauna am spus că, în momentul când mă voi retrage, voi continua în domeniul media – în fața ori în spatele camerelor. Am absolvit o școală media cu specializarea prezentator TV, de care mă voi putea folosi dacă va fi să rămân în fața camerelor. Dacă nu, cred că mă voi descurca de minune în spatele camerelor de filmat.

C.S.: Nu-mi doresc neapărat o carieră în televiziune. Dacă ar fi să mi se propună ceva legat tot de dans, da.

Când ai început să dansezi? Ai studii de dans?

A.G: Am început să dansez în clasa a IV-a. Aveam zece ani când părinții mei au hotărât să mă ducă la cursuri de balet. Așa că am fost mutată de la o școală normală la Liceul de Artă, unde timp de nouă ani am urmat diferite cursuri, de la baletul clasic la dansul contemporan sau popular. Iar în clasa a XII-a, la finalul liceului, am luat atestatul în coregrafie.

C.S.: Am început dansul la cinci ani. Am făcut gimnastică ritmică și dans sportiv, dar și înot și volei. La Cronică, am învățat foarte multe lucruri legate de dans și îi mulțumesc tare mult coregrafei noastre, Ioana Macarie, care este foarte profi.

Ce este dificil în pregătirea emisiunii?

A.G: Mie personal nu mi se pare nimic dificil. Poate un pic mai complicată e repetiția cu camere, dar aș exagera dacă aș spune că e dificilă.

C.S.: Acum, având patru ediții pe săptămână, este puțin mai obositor pentru că filmăm totul într-o singură zi. Sunt multe ore de filmare, dar nu-i bai, ne distrăm!

De când te uiți la Cârcotași? Ai visat să devii bebelușă?

A.G.: La Cârcotași cred că m-am uitat dintotdeauna. Este o emisiune care te destinde. De visat nu știu dacă am visat, dar, dacă nu-mi doream, nu eram aici.

C.S.: Mă uit la Cronică din 2003-2004. Nu mi-am imaginat că voi fi aici, departe de mine gândul că aș fi putut avea atâta noroc.

Cine ești tu? Ce faci când nu dansezi?

A.G.: O fată obișnuită, căreia îi place să facă lucruri simple. Merg la film, la mall, ies la masă în oraș cu prietenii sau îmi plimb cățelul în parc.

C.S.: Sunt o persoană simplă, cu preocupări normale de mamă și soție modernă. Îmi place să am mereu ceva de făcut.

Îți place toamna?

A.G.: Da! Chiar da! Nu știu dacă îmi place datorită faptului că sunt născută toamna, însă ador sentimentul pe care ți-l dau zilele ploioase.

C.S.: Da, când nu plouă mult și nu bate vântul.

Te îmbraci în culorile ei?

A.G.: Da. De asemenea, mă îmbrac în culorile verii.

C.S.: Da, trebuie să fiu în tendințe.

Sunteți prietene? Aveți preocupări comune?

A.G.: Da, ne înțelegem foarte bine. M-a primit cu căldură în echipă, iar pentru mine a fost de ajuns ca s-o consider o persoană apropiată.

C.S.: Noi ne știm de mult. Am dansat împreună în echipa Giuliei Anghelescu. În momentul de față, dansul este preocuparea noastră comună, pentru că 90% din timpul meu este dedicat Deliei (n.r. – fata Cristinei).

Faci alte sporturi sau numai dans?

A.G.: Singurul sport pe care îl fac este la sală. Nu tot timpul, însă am perioade când îmi doresc mai multă mișcare.

C.S.: Merg la sală de trei ori pe săptămână, nu să trag de fiare, ci la clasele de tae bo, pilates.

Te preocupă hainele? Cum le alegi? Ce stil vestimentar preferi?

A.G.: Ei, îmi cam plac! Caut destul de des pe internet ca să văd ce trenduri noi au apărut, iar de multe ori, îmi iau haine mai ciudate.

C.S.: Stilul simplu și comod. Desigur, în tendințele actuale.

Citești, mergi la teatru sau îți ajunge netul?

A.G.: De citit da, citesc diverse. Însă cel mai mult îmi plac biografiile sau SF-urile, precum și cărțile despre fenomene paranormale. La teatru merg ocazional – ultima piesă pe care am văzut-o este „Dragostea durează 3 ani“.

C.S.: Încercăm (eu și Denis) să mergem la teatru și la film. Acum citesc mai rar, pentru că nu mai am timp de când cu cea mică.

Ai fost o școlăriță rebelă sau cuminte (premiantă ori cu corijențe?)

A.G.: Premiantă și cuminte. Nu am avut probleme cu școala, îmi plăcea matematica, iar una dintre profesoare îmi spunea „creierul clasei“.

C.S.: La școală am fost o elevă cu note acceptabile, preocuparea mea fiind dansul și sportul.

Unde pleci în vacanță? Mergi în doi, cu familia sau cu grupul?

A.G.: Pot să le aleg pe toate trei? E important să te simți bine cu oricine ai merge.

C.S: Cu familia sau cu prietenii noștri care au copii.

Ce te învață călătoriile?

A.G.: Alte stiluri de viață, altă cultură. Ador disciplina și ordinea din țările nordice.

C.S: Că niciodată nu sunt suficiente (călătoriile!).

Ai permis de conducere? Ce fel de șoferiță ești?

A.G.: Am luat carnetul pentru că îmi place să conduc. Oricând, oriunde și la orice oră.

C.S.: Nu am permis.

La gătit te pricepi? Ce prepari la micul dejun?

A.G.: Mă pricep, însă nu gătesc zilnic. Știu să fac o omletă bună cu o salată tabbouleh adaptată – mult pătrunjel, roșii tăiate mărunt, ulei de măsline și lămâie.

C.S.: O, da, îmi place să gătesc! Micul dejun depinde de ce pofte avem. De exemplu, fac omletă cu bacon, ceapă și cașcaval. Salată de roșii cu semințe, pâine prăjită cu migdale, nuci sau semințe.

Ai cățel? Flori?

A.G.: Am un cățel pe care îl iubesc enorm – Ross, un mops negru pe care îl pozez ori de câte ori îl prind în ipostaze amuzante. Pe contul meu de Facebook sunt foarte multe poze cu odorul meu. Am grijă și de o floricică: un lămâi, care momentan e mic. L-am primit cadou și am promis să am grijă de el.

C.S.: Nici una, nici alta.

Vecinii știu că ești bebelușă?

A.G.: Unii da, alții nu. Însă cei care m-au văzut m-au felicitat.

C.S.: Da, mă simpatizează și mă invidiază. Glumesc!

Ești cârcotașă din fire?

A.G: Nu prea. De obicei, las oamenii să fie cum vor ei, pentru că eu sunt singura care poate hotărî dacă vreau să le rămân aproape sau mă îndepărtez.

C.S.: Da, mereu am ceva de comentat. În sensul bun al cuvântului, desigur!

Citește și:.

Simona Gherghe: Am învățat să nu mai judec pe nimeni

Ada Condeescu: Lumea e frumoasă de oriunde aș privi

Ani Crețu: Nu cred că m-am născut ca să fiu relaxantă

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.45/12.11.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Prima TV

Comments

comments

Lasă un răspuns