Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Dan Bittman: Dragostea este motorul vieții

Dan Bittman: Dragostea este motorul vieții

Trupa Holograf, în frunte cu Dan Bittman, e în culmea fericirii după ce a obținut un dublu disc de platină pentru ultimul album, Life Line. O pledoarie pentru iubire, dor și împlinire, muzica trupei este de decenii întregi în inimile femeilor de toate vârstele.

I-am răpit câteva clipe lui Dan Bittman exact din mijlocul pregătirilor intense pentru noile concerte. Am vorbit despre dragoste, carieră și familie, subiecte extrem de dragi artistului, sursele de inspirație în viața de zi cu zi.

Ce mai face Dan Bittman?

Ce să facă? Bine, în general. Pregăteşte proiecte noi pentru anul 2017: un mare concert Holograf pe 18 februarie la Sala Palatului, piese noi. Asta face, trăieşte.

Majoritatea pieselor pe care le cânți au ca sursă de inspirație dragostea. Ce înseamnă ea pentru tine?

Dragostea e motorul vieţii, este singura forţă de atracţie pe care oamenii de ştiinţă britanici nu o pot explica, motivul pentru care trăim şi, câteodată, murim!

Cum este femeia ideală pentru tine?

Nu există femeia ideală, aşa cum nu există bărbatul ideal. Sunt doar plăsmuiri ale imaginaţiei noastre. În funcţie de personalitatea fiecăruia, ne găsim un partener ideal de multe ori, însă pe perioade limitate, pentru că şi noi suntem într-o continuă schimbare.

În ce stare trebuie să fii ca să compui o piesă? Care este sursa ta de inspirație?

De multe ori melancolic, îndrăgostit sau atent la cei din jur, pentru că sursa inspiraţiei vine şi din ceea ce observ la oamenii din jurul meu, iubire pasiune, decepţii, dezamăgiri etc.

Care este piesa ta de suflet, de care nu te-ai sătura niciodată so cânți?

„Să nu-mi iei niciodată dragostea“.

Care a fost cel mai frumos gest pe care l-ai făcut din iubire?

Am scris şi dedicat piese izvorâte din iubire. Cred că e un cadou frumos, pornit din adâncul sufletului, având şi calitatea de a dura în timp.

Cum ai cucerit-o pe Liliana?

Şi acum mă întreb ce-o fi văzut la mine. Amândoi eram tineri, pasionali şi a fost de-ajuns o scânteie.

Ce anume crezi că îi ține pe doi oameni împreună?

În afară de dragoste, înțelegerea, dialogul, acceptarea, pasiunea şi, mai ales, un drum comun, o direcţie în care să meargă împreună!

Ce înveți zi de zi de la copiii tăi? Spre ce cariere manifestă înclinație?

Învăţ nimic nu se impune prin forţă sau violenţă fizică sau verbală, ci prin dialog, dragoste şi asumare. Despre carierele lor e mai dificil de vorbit, pentru că Alex, cel mare, face muzică, compune sub pseudonimul Sybro, face remixuri pentru Lora sau Dan Bălan, în timp ce Patrick şi Marc joacă fotbal la Juniorul, deşi amândoi cântă foarte bine.

Preferi să cânți, să compui sau să prezinți emisiuni? În ce ordine le-ai pune? Ce-ți aduce fiecare „job“?

Cântatul e pe primul loc, e ceea ce mă motivează cel mai mult, apoi compusul şi emisiunile care m-au cam ocolit în ultima vreme; cântatul e ca o arenă în care intri să te iei la trântă cu leii, adrenalină pură. Compusul este cel care-mi dă un rost, e felul în care mă arăt oamenilor şi felul în care le împărtăşesc bucuriile şi durerile mele, iar televiziunea… facilul, circul, spectacolul, căci asta ne dorim, nu?

Dacă nu ai fi făcut nimic din toate acestea, ce carieră crezi că ai fi ales?

Am terminat Facultatea de Hidrotehnică, dar cred că mi-ar fi plăcut arhitectura sau tot ceva legat de artă.

32 de ani de Holograf. Îți aduci aminte când ai cântat pe o scenă prima oară cu trupa? Cum a fost? Ce-ți amintești?

Am 37 de ani de muzică şi „doar“ 32 de Holograf. Prima oară a fost o tragedie, veneam de la Iris, cântam în maniera lui Cristi Minculescu, iar nevestele colegilor prezente la primul concert s-au îngrozit: „Cine e puştiul ăsta neisprăvit care vine să cânte după dragul de Gabi Cotabiţă?!“, considerat un zeu pe vremea aceea. În timp, le-am dovedit.

Care este cea mai mare realizare din viața ta?

Am mai multe realizări: copiii, familia şi muzica.

Ești împăcat cu tine? Ce simți că-ți lipsește în viață?

Sunt împăcat. Marea părere de rău… poate Anglia 1990. Sunt curios ce s-ar fi întâmplat dacă rămâneam o perioadă în capitala muzicii mondiale?!

Ce i-ar spune Dan Bittman de acum lui Dan Bittman cu vârsta de 20 de ani?

I-aş spune să pună mâna şi să afle mai repede cine e şi pentru ce stă pe scenă!

Continuă, te rog, afirmația: Dacă fi președinte pentru o zi…

… aş muta ţara în America.

Ce sfat ai pentru cititoarele revistei Femeia.?

Doamnelor, domnişoarelor, nu uitaţi sa fiţi femei, frumoase, sensibile, puternice, iubitoare, căci noi, bărbaţii, vă apreciem, chiar dacă nu ştim mereu să recunoaştem lucrul acesta!

Citește și:

Articol preluat din ediția de februarie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns