Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Dan Fintescu: Mereu gata de glume

Dan Fintescu: Mereu gata de glume

Deși părinții și-au dorit ca Dan să devină inginer, n-a fost să fie. Viața și pasiunea l-au dus pe scenă și pe sticlă încă de la vârsta de șapte ani.

Etalentat și pasionat, a experimentat fără teamă și cu profesionalism proiecte de radio și televiziune care l-au făcut cunoscut. Se declară Kissoman convins, este un comunicator simpatic, empatic și niciodată apatic. A fost prezentator de când se știe, de la emisiunea „Lumea copiilor“ până la cea pe care o face acum – pe Dan Fințescu îl puteți urmări prezentând „Râzi și câștigi“, în fiecare seară, de luni până duminică, de la ora 19.30, la Prima TV. Filme, spectacole de teatru, vocea de la Kiss FM, MC-ul de pe pârtiile din Predeal sau de pe plaja din Costinești, zâmbetul à la Kiss FM, „Râzi și câştigi“ de la Prima TV, toate fac din Dan un personaj aparte în media românească. Eu știu că citește mult-mult, se informează permanent și este un tătic special. Hai să aflăm câte ceva din secretele lui Finţescu!

Scrii pe blog. Tentaţia scrisului a venit din nevoia de a te exprima şi altfel (faţă de limbajul jurnalistic)?

Am început să scriu pe blog cu vreo șapte ani în urmă. Mi-a plăcut dintotdeauna să scriu. Încă din clasa a II-a, temele preferate erau compunerile libere. Apoi, adolescent fiind, îmi exteriorizam de multe ori preaplinul sufletului prin scris – de multe ori, printr-un soi de poezii în proză care aveau un ton destul de sumbru, contrastant cu firea mea veselă. În primii ani de televiziune, am fost editor de texte pentru o emisiune şi n-am mai scris din proprie voinţă. Apoi, când au apărut blogurile în România, mi-am zis că este un mod excelent de a-mi reintra în mână. Nu am avut însă niciodată vreun articol plătit, deşi oferte au fost. Îmi ţin blogul „curat“, astfel încât cititorii mei să aibă încredere că subiectele pe care le abordez în articolele pe care le scriu nu sunt venite pe comandă.

Tu te distrezi vreodată de-adevăratelea?

Sigur că mă distrez de-adevăratelea. Dacă mie nu-mi place lucrul pe care-l am de făcut, cum aş putea să conving lumea din jurul meu să se simtă bine? Asta este o întrebare pe care am auzit-o de multe ori: cum faci să fii mereu vesel şi plin de energie, ca lumea din jurul tău să se distreze de mama focului? Răspunsul meu sincer este: nu ştiu! Cred că există undeva în mine un buton care se apasă singur atunci când am de lucru. Iar dacă i-aș da un nume acestui buton, chiar de-ar fi cam lung, acesta ar fi: „Am norocul să fac ce-mi place“.

Te-ai lansat în televiziune de mic, faci radio la Kiss FM cu mare succes. Jurnalismul este ce ai vrea să faci toată viaţa sau ai şi alte visuri?

Nu consider jurnalism ce fac. Distrez lumea. Sau cel puţin încerc. Jurnalismul ăla serios nu cred că-i de mine. Am, într-adevăr, cam 14 ani de carieră în televiziune şi vreo șase în radio. Nu vreau și nu ştiu să fac altceva şi nici măcar nu vreau să ştiu să fac altceva.

Eşti credincios? Mergi la biserică şi respecţi tradiţiile?

Cred în Dumnezeu. Merg la biserică atunci când simt nevoia şi la sărbătorile mari. Ritmul de viaţă haotic pe care-l am nu prea îmi permite să respect tradiţiile, iar acesta este unul dintre motivele pentru care nu sunt foarte fericit cu mine însumi. Sper ca în viitor să găsesc calea de a le îmbina pe toate.

Mai ai timp de modă? Te consideri un bărbat cu stil?

Nu sunt cu siguranţă un fashion-icon, însă nici genul de bărbat care înclină șifonierul dimineaţa şi îmbracă primele haine care pică din el, fă-ră să-i pese de culori sau texturi. Îmi place să mă îngrijesc de felul în care arăt, însă nu voi purta niciodată haine la modă dacă nu consider că ele mă reprezintă pe mine ca fel de-a fi.

Ce aşteptări ai, din punctul de vedere al stilului, din partea femeii de lângă tine?

Dacă prin stil înţelegem felul de a se îmbrăca, atunci eu caut specia uşor bipolară de femeie. Cea care ştie să fie elegantă şi rafinată când circumstanţele o cer, dar şi să se îmbrace casual în haine care să-i stea bine şi să o facă sexy. De foarte multe ori, am întâlnit femei în blugi rupţi, teniși şi un tricou alb cu un mesaj funny care să mă impresioneze de mii de ori mai mult decât alte femei înţolite după cele mai proaspete canoane ale modei. Tot secretul se află în modul în care ele înţeleg să-şi poarte hainele. Stilul femeii pe care o caut se află sub haine, probabil că în suflet, unde stă lângă un bun prieten de-al lui: bunul-gust.

Din când în când, îi oferi flori fiicei tale? Dar iubitei? Cine primeşte cel mai mare buchet?

Mara primeşte flori de la mine. De fapt, ne facem unul altuia cadou flori. Ea întotdeauna îmi dă flori când mergem în parc. Sau îmi desenează ceva ca să-mi facă o surpriză plăcută când mă întorc de la serviciu. Cât despre iubita mea, atunci când ea există, da. Sigur că îi iau flori. Nu sunt atent la mărimea buchetului, ci la soiul florilor şi îmbinarea de culori. Îmi plac buchetele simple, fără frunze multe şi fără farafastâcuri.

Cât valorează banii pentru tine?

Am învăţat printr-o experienţă destul de amară că banii nu sunt de găsit niciodată când faci din ei un scop în sine. Dezvoltarea personală, cunoaşterea de sine şi satisfacţiile profesionale sunt scopuri prin care, urmate atent, vei ajunge să câştigi cât meriţi. Eu am avut această experienţă amară la 20 şi un pic de ani. De aceea, am avut timp să învăţ din greşelile mele. Văd însă unii oameni care ajung la 40 şi ceva de ani şi nu-şi dau seama că încrâncenarea de a vrea doar mai mulţi bani îi face să piardă din frumuseţile vieţii.

Ai declarat că nu te vei mai recăsători niciodată. Ce a fost mai frustrant, sentimentul eşecului sau divorţul în sine?

Divorţul este o experienţă grotescă prin care nu vreau să mai trec niciodată. Eu și fosta soţie nu am avut un conflict deschis şi ne-am purtat extrem de civilizat unul cu celălalt. Sistemul este însă îngrozitor de greoi şi de foarte multe ori absurd.

Mai crezi în puterea dragostei care înnobilează, schimbă lumea etc.?

Sigur că da. Din secunda în care aş înceta să cred în asta, n-aş mai avea nici un motiv să mai exist pe lumea asta.

Cum arată casa visurilor tale?

Casa visurilor mele e pe roţi. Astfel încât să nu fii niciodată ţintuit într-un singur loc. Mereu am iubit călătoriile, iar dragostea asta devine din ce în ce mai mare pe măsură ce trec anii.

Îţi cunoşti slăbiciunile? Te superi pe tine pentru că nu poţi scăpa de ele?

De unele slăbiciuni am scăpat, iar cu altele am învăţat să trăiesc. Nu mă cert foarte des cu mine. În general, îmi sunt un prieten foarte bun mie însumi.

Ce vezi când te uiţi în oglindă?

Un puşti zâmbitor, mereu gata de glume, care are un singur lucru serios de făcut pe lume: acela de a se asigura că fiica lui va deveni un om bine pregătit pentru viaţă.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.29/24.07.2014

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Prima TV

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus