Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Dan Negru: Face armată în stil VIP

Dan Negru: Face armată în stil VIP

Antena 1 aduce pe micul ecran un format românesc, original sută la sută, în care o duzină de vedete stau smirnă sub comanda celui care a insistat atâtea sezoane să se pună și cu blondele, și cu copiii.

Nu știu la ce se referă mai exact reputația de „zgârcit“ a lui Dan Negru, dar cred că are de-a face cu lipsa de dărnicie la vorbă. Pe cât de expansiv îl vezi la televizor, pe atât de reținut e în interviuri. Și, pentru că am întrezărit atâtea lucruri de povestit după răspunsurile sale concise, mi-am propus ca acesta să nu fie ultimul interviu pe care i-l smulg lui Dan Negru.

În rest, toată lumea vede ce face la televizor: școlește blonde, crește copii și, din această toamnă, antrenează 12 vedete care s-au încumetat să se bage în canto­namentul extins al noii emisiuni de divertisment de la Antena 1, „Șerifi de România“. Este prima dată după
foarte mulți ani când Dan Negru părăsește platoul TV și își face rolul de prezentator „pe teren“ – a nimerit taman pe un teren destul de accidentat, pentru că filmările se petrec, să zicem, în natură și durează câteva săptămâni. Dar îl las pe Dan să povestească mai multe.

Ai scris pe blogul tău acel post cu titlul „Bucket List!”, despre obligaţia fiecărui român de a fi mai întâi turist în ţara lui şi abia apoi în ale altora. Tu cât ai văzut din ţara asta?

Mult! Am avut ani întregi în care am prezentat evenimente, concerte în toate cotloanele țării. Nu vorbesc de marile orașe, de zonele cunoscute ale României pe care le știu cu ochii închiși, ci de locurile neștiute. Am văzut țara asta în lung și-n lat de multe ori. Iar când spun țară, mă refer la România Mare. Cunosc Republica Moldova la fel de bine.

Cum s-au transformat vacanţele tale de-a lungul timpului, atât cu copiii, cât şi cele doar în cuplu?

Avem vacanțe diferite. Cele cu copiii sunt diferite de concediile noastre. Copiii încă nu înțeleg anumite lucruri, așa că preferăm locurile liniștite atunci când mergem cu ei. Noi cutreierăm țara sau lumea în alt ritm, pe care copiii încă nu-l au.

Unde v-aţi petrecut concediul vara asta?

N-am un concediu bine delimitat. Am zile libere tot timpul anului, pe care le folosesc pentru excursii. Depinde de anotimp, de vreme. După cum sunt locuri în care ne întoarcem mereu, an de an. Cum ar fi Ierusalim, sau Iași, sau New York. Două, trei, patru zile sunt de-ajuns.

Cine are grijă de bani în vacanţă, tu sau soţia?

Codruța se pricepe la gestionarea vacanțelor. Eu am ratat de câteva ori. Ea caută avioane și cazări. Eu găsesc biciclete de închiriat în locurile unde ajungem.

Îţi place să aduci suvenire din călătorii ori se ocupă soţia şi copiii de asta?

Nu avem amintiri materiale. Nici magneți de frigider, nici obiecte. Cele mai bune amintiri le ai în minte și în suflet. Și, uneori, în cardurile cu fotografii.

Spui că încă ai trac înainte de fiecare emisiune. Ce trucuri de calmare ai?

Da, am trac întotdeauna. O rugăciune a fost mereu cel mai bun remediu. O spun de fiecare dată înainte de a intra în platou.

În atâţia ani de „Te pui cu blondele?“, a fost vreuna care te-a impresionat atât de tare din punct de vedere intelectual, încât să uiţi de culoarea părului?

Nu e un show misogin, dimpotrivă. În cei opt ani de când emisiunea este la televizor, cred că am demonstrat că există blonde cu inteligență peste medie. E adevărat, și reversul medaliei e valabil.

Să te pui la mintea blondelor e cam la fel cu a te pune la mintea copiilor?

„Next Star“, show-ul cu copii, este unul dintre cele mai spectaculoase proiecte de televiziune din cariera mea. Nu, e mult mai complicat să lucrezi cu cei mici. Pe ei nu-i poți minți, pe blonde da. Copiii au naturalețea și franchețea pe care noi nu le mai avem. E foarte greu
să lucrezi cu ei în televiziune.

Ce provocări nemaiîntâlnite de tine în divertismentul de televiziune îţi aduce noul proiect în care eşti implicat?

E un adventure reality și asta e marea provocare. Nu am mai avut rolul ăsta, de prezentator care părăsește platoul de televiziune. În ultimii 17-18 ani, am fost obișnuit să gestionez doar platouri TV, acum ies într-un reality. Încerc să-mi demonstrez că pot s-o fac și pe asta.

Care e miza emisiunii (în afară de cei 10.000 de euro puși la bătaie, desigur)?

Imaginea publică a celor implicați. Asta contează cel mai mult când e vorba de vedete. Sunt atente la imaginea lor, doar din asta trăiesc. Unora le vom șifona imaginea, altele vor ieși întărite din show.

Ce rol ai în această emisiune, în afară de prezentator?

Eu și colegii mei încercăm să construim formatul pas cu pas. E o emisiune sută la sută românească. Ultimele mele show-uri au fost românești: „Next Star“, „Plasa de stele“, „Șerifi de România“. Cred că e vremea să încercăm și noi să construim divertisment, nu doar să-l importăm.

Am citit că o mare parte din acţiune se va petrece în ţară. Cât se presupune că vei sta plecat de lângă familie în timpul acestui proiect?

O să lipsesc câteva săptămâni bune de acasă, spre tristețea Darei și a lui Bogdan, copiii mei.

Cum se împacă familia (mai ales copiii)cu plecările tale?

Nu lipsesc în mod frecvent atât de mult de acasă, aceasta e o filmare specială, așa că nu-i o obișnuință. De data asta, au înțeles. S-au smiorcăit puțin, dar le-a trecut repede. 

Ai lucrat cu vedete, cu blonde, cu copii – care categorie ţi s-a părut cea mai dificilă?

Până la urmă, cel mai complicat e să lucrezi cu cei mici. Lipsa unui moderator care să rezoneze cu puștii poate să doboare un astfel de format. Sunt naturali, nu-i păcălești cu nimic și nu-i poți convinge să se prefacă.

Pari un tip foarte atletic. Ce sporturi practici? Desigur, în afară de gesticulatul intens în timpul emisiunilor pe care le prezinţi.

Joc baschet cel puțin o dată pe săptămână. Ultima oară, am primit un cot de la CRBL, alt pasionat de baschet, și vreo două săptămâni am rămas cu o durere groaznică. Când să mă duc la doctor, mi-a trecut.

Cu atâtea proiecte profesionale și doi copii cărora trebuie să le acorzi timp, cum găsiţi răgaz tu şi soţia pentru momente în doi? Dar pentru pasiuni?

Întâlnesc oameni care vor să pară că sunt ocupați, dar care, de fapt, nu fac mai nimic. Și invers. Dacă știi să-ți drămuiești timpul, reușești.

Cum arată o zi ideală din viaţa ta, la care visezi de mult, dar n-ai găsit timp pentru ea până acum?

Liniștit, acasă, la Timișoara. Ne bate tot mai mult gândul să ne întoarcem acasă. Fac naveta de mulți ani la Chișinău, unde am chiar și două show-uri pe sezon. De ce n-aș face naveta de la Timișoara la București? E pasul la care visez!

Citește și:

Ernest: Pentru mine, fericire inseamna fericirea celor din jur

Dan Bordeianu, cu umor si autoironie

Mihai Ghita: Investesc mult in oamenii cu care lucrez

Articol preluat din ediția de octombrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Georgiana Idriceanu

Foto: PR (Antena 1)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus