Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Designerul Alexander McQueen s-a sinucis

Designerul Alexander McQueen s-a sinucis

Alexander McQueen, designer britanic recunoscut pentru creatiile sale excentrice si numerosii clienti celebri, s-a sinucis joi, 11 februarie 2010, in apartamentul lui din centrul Londrei. Se pare ca s-a spanzurat, detalii exacte despre cauza mortii urmand a fi facute publice dupa efectuarea autopsiei. Vestea a fost confirmata de un comunicat al casei de moda McQueen: „Este o pierdere tragica. Nu facem niciun comentariu pe moment, din respect pentru familia McQueen”.

Moartea designerului in varsta de 40 de ani vine la cateva zile dupa moartea mamei lui, care l-a indurerat profund. In mesajele de pe contul lui de Twitter, Alexander spunea: „Am avut o saptamana groaznica, dar prietenii mei au fost minunati, acum trebuie sa-mi revin cumva…”. Nu e prima data cand designerul a fost avut de infruntat moartea unei persoane apropiate. In 2007, Isabella Blow, cea care l-a ajutat sa se impuna in lumea modei, s-a sinucis dupa ce fusese diagnosticata cu cancer ovarian. Desi in momentul mortii ei, se zvonea ca cei doi erau certati, el a infirmat totul si i-a dedicat prietenei lui colectia de primavara-vara 2008 prezentata la Paris Fashion Week.

Alexander McQueen era homosexual declarat, casatorit din 2000 cu producatorul de film George Forsyth. Ceremonia a avut loc in Ibiza, pe yacht-ul printului Gambiei, iar supermodelul Kate Moss a fost domnisoara de onoare. Fiu al unui taximetrist, Alexander McQueen era cel mai tanar din sase frati. A abandonat scoala la 16 ani si a urmat cursuri de croitorie, ajungand sa creeze costume pentru Printul Charles. Dupa ce colectia lui de debut a fost cumparata in totalitate de Isabella Blow, pentru 5.000 de lire sterline, Alexander a devenit „copilul-teribil” al modei, fiind desemnat Cel mai bun designer britanic de patru ori.

Printre clientele lui fidele se numara Kate Moss, Madonna, Naomi Campbell, Sarah Jessica Parker, Rihanna si, mai nou, Lady Gaga, care i-a purtat tinutele si celebrii McQueenadillos – pantofii de extraterestru – in videoclipul „Bad Romance”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus