Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Dezamagirile Elenei Basescu

Dezamagirile Elenei Basescu

STORY: De ce n-ai incercat sa ai o cariera de succes ca model si ai vrut sa faci cu orice pret politica?

ELENA BASESCU: Meseria de model nu este pentru toata viata. De o cariera in moda nici nu se punea problema, am facut-o doar ocazional si mai mult din curiozitate. Am fost insa tot timpul constienta de faptul ca prezenta mea intr-o prezentare de moda aduce implicit si foarte multa mediatizare. De aceea, nu m-am imbatat cu apa rece si mi-am vazut de meseria mea, cea de economist. Stiind ca ma indrept spre politica, am renuntat sa mai apar in prezentari in urma cu doi ani. Am ales sa fac politica asa cum unii copii de medici aleg sa urmeze medicina sau cum fii de profesori devin dascali…

STORY: Nu ti-a fost greu sa-ti fie scormonita viata?

Citeste interviul complet in revista STORY din 6-12.04.09.

E.B.: Primul lucru pe care trebuie sa si-l asume un om politic e sa fie la dispozitia opiniei publice. Problema este ca de cele mai multe ori se depaseste limita. Nu ma deranjeaza ca mi se analizeaza gesturile, ci modalitatea in care sunt analizate.Toti suntem oameni si gresim la inceput, inclusiv jurnalistii.

STORY: Crezi ca persoanele publice care te sustin o fac deoarece cred in tine sau pentru ca esti fiica presedintelui?

E.B.: Ambele, nu ma amagesc, insa le multumesc tuturor. Presa i-a catalogat pe tinerii care m-au sustinut ca fiind „copii de bani gata” sau „smecheri de Dorobanti”. Eu am fost ajutata sa-mi strang semnaturile atat de cei din Ferentari, cat si de cei din Dorobanti.

STORY: Ai avut vreun moment de deznadejde in care ai clacat ?

E.B.: Am avut destule, dar am refuzat sa clachez. In viata, trebuie sa lupti pentru ce-ti doresti cu adevarat.

STORY: Cum te simti cand citesti in ziare declaratii de genul celei date de Cornelui Vadim Tudor, care a spus ca esti „o pustoaica care s-a imbatat de succesuri”?

E.B.: Oricine e liber sa spuna ce gandeste. Normal ar fi, insa, ca fiecare sa-si impuna niste limite. Sunt curioasa ce ar spune Dl. Vadim Tudor ca tata, daca cineva ar spune despre fiicele sale ceea ce spune domnia-sa despre mine.

STORY: Perceptia multora despre tine este ca tot ce faci in politica faci pentru ca esti pusa de tatal tau, ca nu te-ai putea descurca singura, ca esti rasfatata si intretinuta. Cum ai incerca sa schimbi aceasta imagine?

E.B.: Unii se vor convinge in scurt timp ca perceptiile formate in privinta mea nu sunt cele mai corecte, altii nu. Este imposibil sa te crediteze toata lumea cu incredere. Pe de alta parte, nu cred ca poate fi condamnabil ca un fiu de politician se consulta cu parintele sau. Dimpotriva!

4 evenimente nefericite in viata Elenei Basescu

  • Intr-un articol Associated Press, se spunea despre ea ca „topaie pe catwalk, petrece in cluburi pana la orele diminetii si mutileaza gramatica”. Elena il considera defaimator si daunator imaginii Romaniei.
  • Carcotasii au facut o gluma: i-au dat numarul de telefon in emisiunea lor de la radio dupa ce au citit ca s-a despartit de iubit, pentru a fi cautata de pretendenti. Nu s-a suparat pe ei, pentru ca ii considera simpatici, a spus doar ca a fost nevoita sa raspunda la toate apelurile pentru ca astepta niste telefoane importante.
  • Cotidianul italian „La Repubblica”, intr-un articol dedicat candidaturii ei in Parlamentul European, a confundat-o cu Monica Columbeanu si a ilustrat textul cu o poza de-a ei langa Irinel. Elena le-a trimis un drept la replica.
  • „Succesurile” si „Euroclik-ul” au produs o avalansa de comentarii in presa. Au fost doua greseli pentru care Elena a fost taxata din toate partile. Si de care i se aminteste in continuare, ori de cate ori este intervievata.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus