Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Diana Munteanu: Cu banii nu poti cumpara decat bunuri

Diana Munteanu: Cu banii nu poti cumpara decat bunuri

Cine nu își amintește de Diana Munteanu, fata frumoasă și deșteaptă de la MTV?! Ăsta a fost la debutul ei în televiziune.

Între timp, Diana a făcut o emisiune unică și interesantă la Antena 2, Conferința de presă, iar acum a devenit reporter special al Observatorului de la Antena 1. Ca jurnalist, Diana știe să echilibreze lucrurile între curiozitate și bun-simț. De fapt, este actriță de profesie și, din când în când, ne bucură cu câte un pic de teatru pe sticlă. Este o mămică specială, care își crește băiatul în spiritul simțului responsabilității, dar și cu libertatea maximă pe care i-o poți acorda unui puști. Charismatică și inteligentă, Diana Munteanu are încă multe de spus, și nu doar în televiziune.

Este clar că iubești scena. Cum, când și unde a început fascinația pentru această lume?

Da, iubesc scena de mică, de la patru ani, când mă luau părinții la spectacole, turnee și deplasări cu Opera din Brașov. Ăsta a fost motivul pentru care am urmat Facultatea de actorie.

Dacă ai face o retrospectivă a carierei tale, cum ar fi?

O ascensiune lină, un drum făcut pas cu pas, ghidat mereu de profesioniști. Am muncit mult și am învățat din mers tot ce a trebuit pentru a mă forma.

Ce te-a adus în lumea televiziunii, pe vremea când erai studentă la teatru, și cât te-a îndepărtat „sticla“ de „scândură“?

Am intrat în televiziune înainte de a urma Universitatea de teatru, la Școala vedetelor, aveam 16 ani. Eram în clasa a XII-a, făceam naveta Brașov-București și învățam pentru bacalaureat. Un an mai târziu, Școala vedetelor s-a încheiat, așa că mi-am continuat studiile. În anul IV de facultate, am fost la un casting pentru postul muzical MTV și de atunci am rămas în televiziune. Regretatul profesor Ioan Cojar mi-a spus atunci că e fericit pentru mine că am deja un loc de muncă și mi-a permis să merg câteva ore pe zi la filmări.

Ai evoluat de curând într-un concurs de dans, Dansează printre stele. Nu e singura experiență „extremă“ din munca în televiziune. Cum ai făcut să fii acolo, cu zâmbetul la tine chiar și când nu ai fost în starea cea mai bună?

Pentru telespectatori am avut mereu zâmbetul la mine, iar asta, pentru că fac totul cu cea mai mare plăcere. Chiar și la Dansează printre stele, când am dansat cu dureri și o coastă ruptă, m-am simțit extraordinar și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut această șansă imensă de a participa alături de toți cei de acolo. Rămâne pentru mine o experiență de neuitat!

E adevărat că și succesul are un preț, o față ascunsă?

Se spune că totul are un preț în viață, dar eu cred că, dacă faci ceea ce îți place, nu există preț. Există, în schimb, dorință și plăcere de a transmite și de a fi acolo pentru toți cei care te privesc. Sigur că mulți vorbesc despre viața privată pierdută și e adevărat că sunt momente când poate ți-ai dori să nu te știe nimeni, dar ăsta este un lucru care vine la pachet cu restul.

Ai avut mentori? Cum au contribuit ei la devenirea ta?

Am spus întotdeauna că Titus Munteanu va rămâne pentru mine omul care a crezut în mine și în potențialul meu, căruia îi datorez foarte mult din ceea ce sunt azi. 

Cu ce ai plecat de acasă, de la mama, în lumea asta mare?

Cu perna mea de dormit și cu educația pe care mi-a dat-o, cu toate principiile sănătoase care m-au ghidat în viață și cu dragostea ei.

Crezi că mai au vreo valoare bunul-simț și respectul în societatea contemporană versus bani?

Și eu mă întreb de multe ori dacă mai contează să ai virtuți în ziua de azi. Contează! Contează pentru cei care le au, iar pentru mine doar ei contează! Cu bani, nu poți cumpăra decât bunuri. Nu poți cumpăra virtuți și nici sănătate, așa că pentru mine nu contează.

Crezi că frumusețea rămâne atuul esențial al femeii anului 2015?

Frumusețea este și va rămâne un atu al femeii din orice an! Doar că femeia din ziua de azi are mult mai multe lucruri în plus. Și îmi place asta.

Ai o înfățișare și un fizic plăcute. În ce relație te afli cu corpul tău?

Mulțumesc. Sigur că întotdeauna există loc de mai bine atunci când o femeie vorbește despre cum arată, totuși, cred că natura a fost darnică și m-a ajutat enorm. Trăiesc sănătos și mă bucur în fiecare zi de tot ce am și tot ce am mă împlinește și mă face fericită!

Ai descoperit undeva, cândva fericirea?

Am descoperit-o și o trăiesc zilnic.

Dacă ar trebui să îi dai un sfat în materie de iubire fiului tău, David, care ar fi acela?

Să iubească cu tot sufletul ce e bun și frumos și așa mă străduiesc să-l cresc și să-l educ. I-am insuflat mereu iubire.

Cât timp îți ocupă preocuparea pentru haine, parfumuri, creme, genți? Ai branduri preferate?

Nu sunt fan al cumpărăturilor și nu mă dau în vânt neapărat după branduri. Îmi cumpăr ceea ce îmi place și ce îmi stă bine. Mă îmbrac comod în general și nu fac abuz de accesorii.

Trăiești după anumite principii?

Am multe principii de la care nu mă abat niciodată. Sigur că în viață nu-i totul doar alb și negru – sunt și nuanțe de gri, dar atunci când este vorba despre lucruri care țin de caracter și educație, nu fac niciodată rabat.

Dacă ar trebui să începi o nouă carieră, ai face altă alegere?

Da, aș putea oricând să o iau de la capăt și îmi place să învăț mereu lucruri noi, să mă perfecționez. Nu m-am gândit neapărat la ceva anume, dar mi-ar plăcea să lucrez în comunicare.

Ai descoperit gustul fericirii. Dar al deznădejdii?

Sunt un om fericit și trăiesc asta din plin, bucurându-mă de orice mă înconjoară. Deznădejdea m-a ocolit și cred că asta se datorează credinței în Dumnezeu.

Ce așteptări ai de la ziua de mâine? 

Am învățat să nu am așteptări, ca să nu am dezamăgiri. Am în schimb visuri, iar până acum visurile mele au devenit realitate.

Citește și:

Oana Zamfir: Apriga si patimasa

Laura Cosoi: Nu ma ghidez dupa opiniile altora

Silvia Ionita: Dincolo de ecran sunt mama, sotie si femeie

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.2/15.01.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Mihai Stetcu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus