Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Dorina Florea: Aveam scutire la educație fizică

Dorina Florea: Aveam scutire la educație fizică

Întoarsă, după ani de zile, la pupitrul știrilor sportive, Dorina Florea povestește despre relația sinuoasă cu mișcarea ca stil de viață și secretele siluetei sale de vis.

Parcă a devenit o regulă ca toate fetele frumoase din televiziune să treacă pe la pupitrul știrilor sportive – unele chiar încep și-și termină tot acolo cariera, înainte de a mai apuca să facă altceva pe sticlă. Dar Dorina Florea a intrat în lumea asta ca reporter, a relatat „de la locul faptei“ pe subiecte politice, sociale, de educație, așa că știe ce înseamnă o știre exclusivă și bine făcută. A trecut apoi pe la pupitrele a două televiziuni cu profil sportiv și s-a alăturat echipei de prezentatori de știri de la TVR.

Cam de o lună, Dorina a revenit la prezentat sport, „prima sa mare dragoste“, așa cum a scris pe contul personal de Facebook în momentul mutării. Dar se pare că sportul nu este marele secret al felului în care Dorina arată…

Cât e genetică favorabilă şi cât este efort personal în felul cum arăţi?

Îţi spun foarte sincer, nu îmi dau seama! Nici măcar nu ştiu dacă pot să spun că arăt bine. Soţul îmi spune mereu că sunt cea mai frumoasă (aranjată sau abia trezită din somn), că am cel mai frumos zâmbet şi că sunt „sufletul lui frumos“! Şi îl cred, n-am ce face! Dar mărturisesc că niciodată, dar niciodată, nu m-am considerat o femeie frumoasă, ci doar simpatică sau o prezenţă agreabilă. Ştiu că se spune că frumuseţea e în ochii privitorului, iar de complimente nu duc lipsă, dar cred că mai mult felul meu de a fi, prietenos şi sincer, e cel care atrage simpatia celor din jur. În ceea ce priveşte fizicul şi efortul de a avea o relaţie bună cu el, abia de vreo doi ani am început să fiu un pic mai atentă la mâncare – mă refer la cantităţi, combinaţii de produse, ore la care mănânc… şi cam atât!

Cum a devenit sportul o pasiune: odată cu prezentarea de ştiri sportive sau în alt context?

În afară de handbal, pe care l-am practicat în perioada adolescenţei, nu am interacţionat prea mult cu sportul. Nici măcar orele de educaţie fizică nu erau pe placul meu. Ţin minte că aduceam mereu scutiri, mi se făcea „rău“ subit sau aveam dileme în a alege orele de română ori istorie în locul celor de educaţie fizică. Ştiu, nu era o gândire sănătoasă (acum mi se pare o nebunie să nu încurajezi un copil să facă sport, orice fel de sport), dar am fost genul acela de copil.

Ce practici de viaţă aplici pentru sănătate şi menținerea siluetei?

Aş vrea să spun că sunt un exemplu în materie de practici pentru o viaţă sănătoasă. Am însă un singur principiu: plec de la ideea că în tot ce fac trebuie să existe un echilibru, o măsură. Nu îmi reprim poftele, nu mă pedep­sesc ţinând cure de slăbire, mănânc aproape orice, însă nu prea mult! Îmi ascult corpul şi el ştie de fiecare dată ce vrea, cum vrea, cât vrea. Când avem timp pe care să îl petrecem împreună eu și soțul, dacă nu fugim din Bucureşti, ne plimbăm cu bicicleta, alergăm în parc, iar din când în când, fac exerciţii în casă.

În emisie ai un machiaj superb, mai ales al ochilor. În timpul liber, care e relaţia ta cu machiajul?

Mulţumesc pentru compliment! Am cam învăţat să mă machiez singură. Fetele de la machiaj au răbdare cu mine şi îmi mai explică unde greşesc sau cum să retuşez, atunci când este cazul. Dar, da, de cele mai multe ori, machiajul îmi aparţine şi îmi şi iese! În timpul liber, relaţia este, din păcate (spun cei care se pricep), una mult prea strânsă, în sensul în care cu regret declar că nu fac parte din categoria celor care nu pun strop de machiaj pe faţă.

La ce oră te culci, de obicei? Care e somnul de frumuseţe pentru tine?

Chiar nu sunt o persoană matinală. Profesional vorbind, exceptând o perioadă de vreo cinci luni în care am prezentat un matinal şi mă trezeam în fiecare zi în jurul orei trei dimineaţa, am avut norocul de a nu mă intersecta cu un astfel de program. Am descoperit însă relativ recent că îmi place să mă trezesc devreme atunci când sunt liberă, când sunt în vacanţă. În general, dorm cam 8-9 ore şi nu pierd nopţile. N-am acest obicei, din fericire.

Cum ai răspuns zvonurilor despre divorţ care au apărut la un an după căsătoria ta?

De ce să fi răspuns unor astfel de aberaţii? Povestea cu divorţul era un lucru atât de uşor de verificat, încât am luat articolul ca pe o răutate gratuită. Cum să scrii că a divorţat cineva fără să întrebi persoana în cauză?

Pui foarte mult preţ pe familie. Ceva planuri de extindere a familiei proprii?

Cu siguranţă! Însă mai „copilărim“ puţin. Dar, da, ne dorim să avem o familie cu copii, pe care să îi creştem frumos
şi responsabil.

Cum priveşti perspectiva unei sarcini? Te îngrijorează modificările de siluetă?

Presupun că e o temere general valabilă. Sigur că mă îngrijorează şi asta, dar nu într-o măsură atât de mare. Cred că mai mult mă tem dacă voi fi un părinte bun pentru copilul meu, dacă voi reuşi să îl protejez, să îl educ, să am o relaţie bună cu el… Cu efort, ambiţie, voinţă, modificările fizice aferente perioadei sarcinii pot fi depăşite cu bine.

Citește și:

Florentina Fântânaru: Iubirea nu ține de morală și nici de vârstă

Francesco si Patrizia Paglieri: Cei mai buni prieteni

Oana Zamfir: Apriga si patimasa

Articol preluat din ediția de noiembrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Georgiana Idriceanu

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus