Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Dragoș Bucur: Totul a venit firesc în viața mea

Dragoș Bucur: Totul a venit firesc în viața mea

Dragoș Bucur visează la momentul când românii vor umple iar sălile cinematografelor. Atâtea câte au mai rămas…

Dragoș Bucur, un actor cu o carieră în ascensiune, cu o familie frumoasă, un om cu principii, respect și cu o viață despre care știm exact cât trebuie să aflăm. Are simțul normalului și normalității, face lucruri interesante și, mai ales este artist. Creează roluri și lasă ceva în urma sa.

 Între televiziune și cinematografie, cariera ta a crescut aparent ușor și rapid. Ce se află în spatele succesului și notorietății?

 Televiziunea și cinematografia sunt două domenii care au prea puține în comun, dar care, dacă reușesc să fie cumva alternate sau combinate, au ca rezultate succesul și notorietatea. Ambele presupun multă muncă, noroc și confirmarea continuă a oportunităților oferite.

 Ce pregătire presupune un film? 

 Scrierea scenariului (cu documentarea aferentă), urmată de finanțare și casting, căutarea locațiilor de filmare, alegerea echipei, închirerea echipamentelor, repetiții și filmare, montaj și postproducție de sunet, promovare și distribuție. Asta este o foarte succintă descriere a ceea ce presupune un film.

 Două lozuri este ultimul tău proiect. Cum a fost noua colaborare și ce ți-a adus nou?

 Două lozuri mi-a adus satisfacție atât ca actor, cât și ca producător. Mi-a adus o grămadă de noi cunoștințe, oameni care iubesc filmul la fel de mult ca mine. Mi-a amintit de anii de facultate când toți fac lucuri pentru că vor, pentru că le plac și pentru că încă mai cred în ele. Mi-a adus în suflet speranța că românii vor umple sălile de cinema și la filme românești, nu doar la cele cu supereroi. Două lozuri poate fi ACEL film care face pace între filmele românești și public.

Tentația spoturilor publicitare te pune, cu siguranță, în fața unor propuneri frumoase, dar și a unora ciudate. Ai avut și oferte pe care le-ai refuzat?

 Bineînțeles, este foarte important pentru mine ca spoturile publicitare în care joc să aibă idei și concept cu care să fiu de accord sau care să mă reprezinte. Dacă într-un film pot jucă liniștit un criminal sau un violator, pentru că este vorba doar de un personaj, în publicitate se dorește asocierea cu mine-Dragoș, nu cu un caracter inventat. Sunt foarte selectiv în publicitate, poate mai mult decât în film.

 Există ceva sau un personaj pe care nu l-ai interpreta într-o producție cinematografică?

 Cu siguranță că există, dar e vorba de un cumul de factori pentru a refuza un rol – contează scenariul, regizorul, partenerii, timpul pe care trebuie să îl aloc proiectului și onorariul.

 Care a fost rolul cel mai greu?

 Îmi place să spun că următorul rol este mereu cel mai greu și cel mai frumos!

 Televiziunea consumeristă te pune mereu în fața unor produse care nu au viață lungă. Și totuși, ai ajuns să fii identificat cu „omul care aduce împlinirea visului”. Ce experiență înseamnă pentru tine, ca om, Visuri la cheie?

 Nu-mi place televiziunea, așa cum arată azi, dar Visuri la cheie este o emisiune aparte în peisajul actual. Am cunoscut oameni prin intermediul acestei emisiuni, care mi-au umplut sufletul și mintea de bucurie și încredere și mă bucur mult că i-am putut ajuta.

Nu ești un personaj monden, deși ai putea fi. De ce?

 Monden înseamnă să mergi la petreceri, să pui preț pe modă și coafuri, să apari la emisiuni de doi lei și să-ți povestești viața în detalii picante? Fără să ofensez pe nimeni, trebuie să fii foarte trist să fie importante chestiile astea pentru tine.

 Notorietatea e magică sau costă?

 E magică, dar uneori costă.

Te-ai implicat în proiecte umanitare și, mai ales, ai ținut să împărtășești, câte ceva din modul cum ai învățat că se trăiește normal cu o boală cum e diabetul. Cât de important este să fii fair cu tine și cu ceilalți în situații de acest fel?

 Diabetul este departe de a fi o afecțiune atât de gravă cum crede lumea și scopul pentru care am vorbit despre experiențele mele a fost să îi ajut pe cei proaspăt descoperiți (cu diabet) că nu e sfârșitul lumii, ci doar un alt tip de viață. În legătură cu proiectele umanitare, este mult de vorbit… Din păcate, nu fac nici pe departe cât ar trebui, sunt oameni care fac de zeci, sute de ori mai mult decât mine și asta cu resurse mult mai mici, dar adevărul e că atât pot acum, pentru atât am energie.

 Peste un an, ai 10 ani de căsătorie cu Dana. Căsnicia presupune sacrificii, inclusiv de carieră?

 Căsnicia este o relație care are și niște acte pe undeva printr-un plic. 🙂 Este atât de personală treaba asta cu căsnicia, încât nici nu are rost să deschid subiectul. Ne este bine, avem doi copii fumosi și sănătoși și ne propunem câteva schimbări foarte interesante în viața de familie în viitorul apropiat.

Sunteți amândoi artiști. E un impediment sau un avantaj în cuplu?

 Cred că este bine că ne înțelegem și ne susținem reciproc.

 Fiica voastră vă moștenește?

 Sofia este suma noastră la pătrat!

 Cum se pregătește un actor să calce pe covorul roșu al unui festival?

 Nu merg prea des la festivaluri și atunci când merg mă pregătesc 5 minute.

 Cât de mult te preocupă vestimentația?  

 Blugi, tricou, adidași și lenjerie, toate curate.

 Ce lucruri alegi să faci în vacanță?

 Îmi place să călătoresc, de preferat cu mașina. Îmi place să încerc restaurante bune, taverne locale. Îmi place să fac snowboarding și să merg cu bicicleta.

 Vii cu suveniruri?

 Nu.

 Grădinărești? Gătești? 

 De câțiva ani ne-am mutat la casă și îmi place mult să-mi petrec timpul în curte, dar prefer să meșteșugăresc și mai puțin să grădinăresc. Și gătesc des.

 Mai citești, ai timp de mers la concerte?

 Citesc mult, de nevoie! Zic de nevoie, pentru că dacă noi nu citim, Sofia nu citește, dacă noi citim, citește și ea!

Daca ai restrânge într-o frază parcursul vieții tale, cam ce ai scrie?

Firesc, totul a venit firesc în viața mea.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr32/11.08.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Red Carpet Studio

Comments

comments

Lasă un răspuns