Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Ducesa, Printesa, Regina si cateva detalii picante din culise

Ducesa, Printesa, Regina si cateva detalii picante din culise

Kate Middleton, ducesă de Cambridge, nevastă de prinț și viitoare Regină a născut cel de al doilea copil. Bebelușul este o fetiță, care a venit pe lume rapid, după un travaliu scurt, dar cu atât mai intens și mai dureros.

Subiectul – nașterea prințesei, a fost cap de afiș în toată lumea, iar postul oficial de televiziune al BBC a comentat pe larg despre eveniment, în timp ce Kate, femeie ca toate femeile se opintea în chinurile facerii.

Oare și-o fi pus cineva întrebarea cum este să naști în timp ce toată lumea stă și se uită la tine să vadă ce și cum faci? Dacă ăsta este prețul pe care trebuie să-l plătească biata Kate Middleton pentru statutul de ducesă și mamă de prinț și prințesă, eu una, dacă aș fi în pielea ei, aș da bir cu fugiții.

După ce a născut și vestea a făcut înconjurul lumii, discuția s-a mutat pe ”Cât de repede se recuperează Kate Middleton? Doarme sau nu o noapte în spital”. Când femeia s-a moblizat și a plecat acasă, după ce a pozat în fața spitalului cu pruncul în brațe, câteva minute, media a explodat. Unii au fost scandalizați că s-a dat jos din pat prea repede, alții că era prea titirită și arăta prea bine, la nici zece ore după naștere, de unde concluzia că n-a născut ea, ci vreo mama surogat, iar alții, mai blânzi, s-au apucat să comenteze cât a costat rochia și cum este posibil să stai pe tocuri seara după ce dimineața te-ai chinuit în durerile travaliului.

The Duke And Duchess Of Cambridge Depart The Lindo Wing With Their DaughterFoarte puțini au știut că în Marea Britanie politica medicală le îndeamnă pe femei să plece acasă la câteva ore după naștere, dacă și mama și copilul sunt bine, și mai puțini știu că o naștere nu este un eveniment care se întâmplă după nouă luni de sarcină, ci că este pregătită vreme de nouă luni de sarcină cu tot felul de tehnici normale, naturale și firești care fac ca femeia să se poată da jos din pat la câteva ore după naștere.

Și încă ceva: Kate Middleton nu a apelat la anestezie epidurală, ci a născut pe bune. Asta a făcut ca recuperarea – evident parțială, să dureze câteva ore, iar femeia să poată sta în picioare, preț de câteva minute, pentru a satisface pofta de imagine și comentarii a presei. În plus Kate Middleton e tânără, face sport și, pun pariu, că are o echipă superprofesionistă care-i stă alaturi.

ducesă (3)Regina mai interesată de cai decât de mica prințesă

Presa nu a scăpat nici un detaliu, le-a comentat pe toate, le-a comparat și le-a combinat cu o frenezie care te face să te întrebi ce anume pune în mișcare un astfel de mecanism infernal în care fiecare detaliu este analizat, comentat, dezbătut (inclusiv la BBC Word, cu analiști și specialiști).

În materie de picaterii, ca să nu fim nici noi mai prejos, iata câteva.

– Regina a venit la Palatul Kensington să-și cunoască nepoata, dar a stat doar 30 de minute. În plus a amânat cu o zi această vizită, pentru că a fost mai important pentru Regină să participe la o cursă de cai. Dar, la cursa de cai, Regina s-a îmbrăcat în roz,  de dragul fetiței.
– Mama lui Kate Middleton, prin coparație a stat cu fiica și nepoata sa mai bine de șase ore.
– Primul nume al prințesei este Charlotte, varianta feminină a lui Charles, bunicul patern al prințesei. În fapt micuța are numele celor doi bunici paterni: Charles și Diana.
– Al doilea nume, din cele trei (Charlotte Elizabeth Diana), este numele Reginei, al bunicii materne, dar și al mamei sale. Numele întreg al lui Kate fiind Catherine Elizabeth.
– Micuța, care este a patra pe lina succesiuni la tron a fost oficial înscrisă în această poziție, imediat după ce a fost emis certificatul de naștere și modificarea de succesiune s-a realizat inclusiv pe site-ul oficial al Monarhiei Britanice.

Sursa foto: Getty Images

Comments

comments

Leave a Reply