Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Eda Marcus: Ceruta de nevasta in direct

Eda Marcus: Ceruta de nevasta in direct

Se trezește cu noaptea în cap pentru a pleca spre TVR. Eda a început munca la 19 ani, ca reporter de divertisment, și a parcurs toate etapele pentru a ajunge astăzi un om împlinit și fericit.

Eda Marcus, prezentatoare a rubricii sport a Telejurnalului matinal transmis din Calea Dorobanților și coprezentatoare a Galei umorului, un show de divertisment care împletește momente de arhivă cu cele interpretate de prezentatori, a furat meserie cu multă plăcere, atenție și perseverență. Mai multe secrete din viața frumoasei prezentatoare, aflați din interviul ce urmează.

Pe site-ul TVR, scrie că ai împlinit 11 ani (!) de activitate. Cu ce emisiune ai început?

Am început la o vârstă la care adolescenții visează la orice altceva, numai la muncă nu. Eu mi-am dorit foarte devreme independența financiară. Nu mi-a plăcut niciodată să le cer părinților bani de fiecare dată când îmi doream ceva. Am început să fac figurație, să particip la emisiuni muzicale în public. De acolo, pentru că mi s-a oferit ocazia, am ajuns reporter muzical la o emisiune destinată tinerilor care se numea „Veni, vidi, vici“. Așa a început totul.

Ce înseamnă pentru tine Gala umorului? Cum ai descrie parteneriatul cu Dragos Huluba?

Înseamnă împlinirea unei mari dorințe, aceea de a lua contact cu arta de a juca. Am intrat pe un teren care cred că mi se potrivește mănușă. Mobilitatea rolului meu de la Gala umorului, cel de a fi mai mult decât prezentator, îmi umple sufletul și spiritul. Colaborarea cu Dragoș este una grozavă și am făcut o echipă omogenă de la bun început, lucru destul de rar într-un timp relativ scurt.

Prezinți rubrica sport. La ce oră te trezești? Cum reușești să te menții în formă?

Mă trezesc în fiecare dimineață la ora 5.30. Este o provocare destul de mare și văd că mă descurc bine cu acest program, având în vedere că deja sunt matinală de aproape doi ani. Nu mi-a fost ușor, pentru că nu am fost niciodată o persoană matinală, dar încet-încet m-am obișnuit. La partea cu menținutul în formă, trezitul și alimentația cât de cât echilibrată sunt răspunsurile.

Care a fost cea mai amuzantă întâmplare trăită într-o transmisiune în direct?

Au fost multe. Cele mai amuzante au fost în compania colegilor de la vremea respectivă. Fiecare proiect a avut câte ceva amuzant. Ba am fost cerută de nevastă de un telespectator în direct, ba m-am împiedicat în platou sau mai știu eu ce…

Cum este Eda Leoaica? Ți se potrivește zodia?

Sunt mândră de zodia mea și cred cu tărie că mi se potrivește. Asta nu înseamnă că zodia devine un pretext pentru a-mi justifica defectele. Mi-ar fi plăcut să fiu mai curajoasă și încrezătoare în forțele proprii, așa cum se spune că ar fi Leii. Și mi-aș fi dorit să fiu mai ambițioasă. Dar am și calitățile specifice zodiei: sunt dedicată, fidelă, creativă, iubitoare și luptătoare. Sunt o justițiară când vine vorba să asist la un act de nedreptate.

Practici vreun sport?

În copilărie, am practicat tenisul de câmp. Sunt o iubitoare a sporturilor și fac mișcare de fiecare dată când am ocazia: vara joc tenis, merg cu rolele, la înot, iar iarna schiez, patinez și mă plimb cât de mult îmi permite vremea. De foarte multe ori, renunţ la mașină în timpul zilei, în avantajul metroului, fiindcă simt că-mi face bine, dincolo de faptul că fac mișcare.

În 2010, ai fost aleasă de creatoarea Liza Panait pentru a îmbrăca rochia de mireasă. Ți-ar fi plăcut să te dedici modei?

Moda m-a fascinat din copilarie. Dacă nu aș fi ales Facultatea de Litere, cu siguranță aș fi făcut Arte Plastice, secția modă. Doar din acest punct de vedere m-aș fi dedicat modei. Altfel, nu s-a pus niciodată problema să devin manechin, pentru că nu m-a atras suficient și nu am măsurile fizice necesare. În schimb, pasiunea mea pentru tot ce înseamnă domeniul beauty s-a concretizat, de curând, prin blogul edamarcus.ro pe care l-am lansat. Este un blog unde postez tutoriale de make-up, sfaturi și review-uri la cosmetice.

Ești o persoană discretă, nu te afli în vizorul ziarelor de scandal. Mergi la evenimente mondene?

Deși Leilor le place să fie în centrul atenției (recunosc că îmi place acest aspect), am ales întotdeauna cu mare atenție evenimentele și ocaziile la care să fac asta. Eu sunt om de televiziune și îmi place să spun că și de scenă TV. Nu mă simt în largul meu când ies din acest perimetru. Știu că din perspectiva PR nu este o poziție corectă, dar așa simt și nu-mi doresc să schimb asta. Aceasta este explicația faptului că nu merg foarte des la evenimente mondene. Nu mă simt în largul meu acolo și nu mă reprezintă.

Cum arată vacanța perfectă și locația preferată?

Vacanța perfectă este la mare, într-un cadru exotic. Sunt născută vara și iubesc marea la nebunie. Locația perfectă este cu peisaje superbe, plaje cu nisip alb și apă cristalină.

Cum te-a cucerit soțul? Ce v-a atras unul la celălalt? Ce îndrăgiți cel mai mult să faceți împreună?

M-a cucerit cu atenția și dedicarea pe care le-a avut și le are față de mine. Spre deosebire de celelalte relații, el a fost singurul atent la toate dorinţele și nevoile mele și le-a pus pe primul plan. Ne-a atras dorința de a merge pe un drum comun, dragostea pentru familie, copii, apetitul comun pentru filme, călătorii și animale.

Arăți impecabil, ai o siluetă de invidiat. Ai ținut diete? Ești pofticioasă?

Am fost norocoasă și nu a fost nevoie până acum de diete și tratamente speciale pentru a arăta bine. Natura a fost generoasă, dar asta nu înseamnă că nu am defecte. Ca orice femeie… Da, sunt foarte pofticioasă!

Ai simțit vreodată că te încearcă destinul?

Da. Și cred că, dacă nu simțim asta, nu învățăm cu adevărat să apreciem ce ne înconjoară și ce avem.

De ce ți-e teamă?

De moarte, boală și întuneric.

Ți-ar plăcea să joci într-un film? Alături de ce actor?

Mi-ar plăcea să joc într-o comedie, alături de orice actor talentat de la care aș avea de învățat.

Ce înseamnă familia pentru tine?

Totul.

Ce ți-ar dori să-ți aducă 2015?

Un bebe sănătos.

Articol preluat din ediția de februarie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Silviu Ionescu/PR TVR

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus