Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Elisabeta Lipa: "Cine tine la sanatate, isi gaseste timp pentru miscare.”

Elisabeta Lipa: "Cine tine la sanatate, isi gaseste timp pentru miscare.”

Ati facut lucruri de exceptie in sport, probabil de neegalat vreodata in disciplina pe care ati practicat-o. Cum purtati aceasta „povara” de a fi catalogata „o legenda”?

Citeste continuarea interviului in numarul de iunie al revistei FEMEIA.

Viata mea este a unui om obisnuit, nu ma consider o legenda. Am familie, copil, merg la slujba… In momentul acesta sunt fericita, pentru ca m-a sunat directoarea scolii sa ma felicite pentru rezultatele la olimpiada de romana ale baiatului meu. Dragos este elev la scoala germana, dar este olimpic la Limba Romana. Este al doilea pe sector, a luat 95 de puncte. Se straduieste sa fie cat mai competitiv…

O fi gasit un model pentru performanta in casa, in persoana dumneavoastra?
Da, cred ca am fost model pentru el. Dar pe plan sportiv el realizeaza putin – l-am dat la sport de la varsta de 3 ani. A facut inot, schi, fotbal. L-am dat si la dans sportiv, mai mult pentru ca am vrut eu, insa lui nu i-a placut si a renuntat. A facut si karate o vreme… Acum joaca tenis, ii place la nebunie.

Isi doreste sa ajunga la performanta? Cu o mama care a stabilit atatea recorduri, nivelul cel mai de sus este chiar in casa.
Nu-si doreste sa faca performanta pe plan sportiv, la nivelul la care am facut eu, pentru ca a vazut la mine care e pretul: cantonamente, competitii, plecari de acasa… Este mandru, pe de o parte ca are o mama atat de medaliata, ca ma vede la televizor. Dar pe de alta parte, nu iubeste celebritatea mea. Copilul are inca in minte momentele in care statea doar cu bona, in timp ce eu eram plecata la concursuri. Stiu ca si el a suferit enorm, toata copilaria, pentru ca am lipsit de langa el. Din toate aceste absente ale mele a inteles ca pentru a reusi intr-un domeniu trebuie sa sacrifici ceva din viata personala. Este foarte atasat de mine si cand simte ca ma pregatesc de vreo plecare in delegatie, il aud: „Iar pleci?”. Ii raspund si eu pedagogic: „Dragos, dar esti baiat mare!”. Pana la urma, accepta. Lucrurile acestea legate de copii iti topesc sufletul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus