Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Florentina Fântânaru: Iubirea nu ține de morală și nici de vârstă

Florentina Fântânaru: Iubirea nu ține de morală și nici de vârstă

Florentina Fântânaru are talentul de a căuta lucruri esențiale, uneori neobișnuite în viața personalităților care vin la emisiunea „Dincolo de aparențe“ de pe Antena Star. Cu ambiție, fler și pasiune, a știut să păstreze calitatea acestei emisiuni.

Viața ei însă este una obișnuită, începe cu dimineți în care se ocupă de fiul ei, face cumpărături, se plimbă și se încheie cu o rugăciune.

Dar are grijă să se îmbogățească permanent: citește, ascultă muzică, merge cu Dragoș, fiul ei, în concedii. Liniștită și modestă, paradoxal, iubește Costineștiul ca loc de vacanță. E greu să o vezi pe Florentina dincolo de aparențe, fiindcă viața a fost nu numai generoasă, ci și dură cu ea. Dar ea continuă să zâmbească și să creadă în ziua de mâine.

Pe 11 februarie a fost ziua ta. Cum percepi momentul acesta și ce faci, de obicei, cu această ocazie?

Importanța nu o acord vârstei sau momentului în care se împlinește vârsta, ci experiențelor. „Fii bun de câte ori se poate. Și întotdeauna se poate.“ Încerc și învăț. Nu-mi plac obișnuințele, iar sărbătorirea vârstei e ceva repetitiv… dar voi trăi și acest 11 februarie cu gândul la acel 11 februarie de-acum patru ani, când soțul meu s-a stins din viață.

Vârsta de 41 de ani este un prag dificil pentru o femeie?

Cine spune că pragul unei anumite vârste e dificil încă n-a trăit nimic în viață.

Există, în opinia ta, o vreme a întâlnirilor adevărate, pentru o viață?

Iubirea nu ține de morală și nici de vârstă, așa cred eu.

De-o vreme, e la mare modă să ne „sărbătorim” iubirea de Sfântul Valentin, arătând-o lumii cu inimioare de pluș ori cu excursii exotice. E o normalitate? 

Dacă asta te face să simți, fă-o! Penibil e atunci când oamenii se iau unii după alții ca să nu rămână mai prejos.

Jobul în televiziune îți lasă timp să ai grijă de sufletul tău de femeie?

Invitații au grijă de sufletul meu, pentru că datorită lor am citit cărți care m-au ajutat în interviu și în viață. Sunt oameni care trăiesc cu ochii deschiși și e o minune dacă-i întâlnești!

Femeia contemporană mai are ceva din ingenuitatea și delicatețea bunicilor noastre?

Are. Și trebuie păstrate cu grijă. Delicatețea, blândețea, gestul elegant, atitudinea sunt, există. Trebuie doar să privești și să cauți dincolo de aparențe.

Ai avut în familie o femeie al cărei model încerci să-l urmezi?

Am avut și am în familia mea femei dârze, stoice, care știu să dăruiască, să creeze, femei care au găsit minuni în oameni, femei care s-au dedicat și care s-au sacrificat. Nu le urmez modelul, pentru că învăț să mă iubesc mai mult.

Ai realizat sute de interviuri și ai reușit să faci mulți oameni să-și deschidă sufletul. E acesta un dar sau ține doar de abilitățile meseriei?

Am depășit 1.000 de interviuri. Anul ăsta se împlinesc opt ani de „Dincolo de aparențe“. Cred că e un dar și mai cred că trebuie să-ți placă poveștile de viață.

Ce momente și personaje inedite ți-au rămas în suflet?

De curând, actorul Vasile Muraru, pentru întâmplările trăite alături de sfinții părinți. Sava Negrean-Brudașcu m-a tulburat teribil cu trăirea pe care o are când vorbește despre România. Maestrul Dan Puric îmi bucură sufletul timp de o lună, chiar dacă interviul nostru durează 50 de minute. Am trăit întâlniri memorabile, cât pentru o viață, cu Sabin Bălașa, Florian Pittiș, Angela Gheorghiu, Ștefan Iordache, Ștefan Bănică Jr, Johnny Răducanu, Florin Piersic, Neagu Djuvara.

Ești mama unui puști care crește sub ochii tăi. Ce lucruri îi arăți, ce cărți îi recomanzi ca să-l pregătești pentru mâine?

Îi vorbesc despre copilăria mea, despre visurile de atunci, despre cum am reușit să le împlinesc pe unele, despre pasiunile care se schimbă pe parcursul vieții. El este mult mai adaptat la lumea de azi, este mai actual decât sunt eu, mai practic și mai cerebral, chiar dacă are doar nouă ani.

România îți oferă tot ceea ce ai visat?

Nu, dar visez încă!

Cum e viață ta… dincolo de aparențe?

Cred că are farmec, depinde cu ce ochi o privești.

Cât de des gătești?

Săptămânal. De meniul meu și al fiului meu se ocupă o doamnă care gătește strașnic, însă pe lângă mânăcrurile tradiționale cu care ea ne-a obișnuit, gătesc și eu câteva dintre preferințele spontane ale fiului meu.

Parfumul preferat?

În perioada asta, Organza, de la Givenchy.

Haine și gentuțe de marcă ai? Multe? La care nu ai renunța nicicând?

Nu-mi place să adun genți, nu sunt slăbiciunea mea, însă pantofii mă tentează de fiecare data. Cred că pot renunța la orice haină sau accesoriu, nu am astfel de atașamente pentru că nu-mi place să fac stocuri. Mai nou însă, nu mă despart de un inel pe care îl ador. Un morganit înconjurat de diamante minuscule.

Care e programul unei zile obișnuite pentru Florentin Fântânaru?

Dintr-o zi obișnuită, pot să va spun că lecțiile fiului meu sunt pe primul loc. Chiar dacă el e mai priceput decât mine, trăiesc din nou emoția temelor și asta e ceva neobișnuit, care creează dependență și care mă provoacă.

  

Citește și:

Diana Munteanu: Cu banii nu poti cumpara decat bunuri

Oana Zamfir: Apriga si patimasa

Irina Pacurariu: Fara povesti, n-am fi ceea ce suntem

  

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.6/12.02.2015
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Mihai Stetcu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus