Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Florin Ristei: Succes cu repetiție

Florin Ristei: Succes cu repetiție

Când era puşti, făcea furori printre adolescente, ca solist al trupei Amici, cântând despre Dana, colega de care se îndrăgostise nevoie mare. După 14 ani, Florin Ristei ia celebritatea de la capăt, reuşind să-şi impună vocea la X Factor şi charisma în cele mai iubite show-uri TV ale verii.

L-am văzut la audiţiile de la X Factor 2013 și nu mi-a venit să cred. Era Florin Ristei, era o vedetă, îl ştia toată ţara pe vremea când cântă cu patos „Ea este Dana, colega mea/Şi vreau diseară să mă plimb cu ea…“

Trupa Amici avusese un succes uriaş în anul 2000 cu piesa aceasta, iar după ce faima s-a stins, nu s-au mai auzit multe nici despre Florin, nici despre colegii lui de celebritate adolescentină.

M-a impresionat plăcut să-l revăd, după ani, modest ca un debutant, entuziast, tonic şi cu o voce matură, puternică, bine lucrată, ce s-a dovedit a fi fără rival în cadrul concursului difuzat de Antena 1. După X Factor, Florin a rămas aproape de televiziunea care i-a redat laurii, etalându-şi talentele de showman în emisiunile „Te cunosc de undeva!“ şi „Splash! Vedete la apă“.

De la cine ai moştenit vocea, talentul? Când ai cântat pentru prima oară şi cu ce ocazie?

Vocea și talentul cred că le-am moștenit de la mama. Prima oară, am cântat la vioară, instrument pe care l-am studiat de la șase ani. Abia pe la nouă ani am început să cânt și cu vocea.

Ce-mi poţi spune despre familia ta? Ai fraţi, surori?

Am un frate de 38 ani, la fel de talentat, însă care a preferat să fie omul din spatele camerelor.

A cui a fost ideea formaţiei Amici? Ţin minte că pe atunci era la modă pe MTV trupa Hanson, o formație de băieți din SUA, v-aţi inspirat de la ea?

Producătorul – Casa de discuri Roton – ne-a adunat atunci, pe fiecare, din diferite părți. Cred că și trupa Hanson a fost un punct de inspirație. Eram mici, eram un fenomen frumos…

Cum a fost să fii vedetă în copilărie? Ţi se pare că ţi s-a furat cumva inocența, ţi-a fost greu sau uşor să „suporţi“ celebritatea?

Pentru că eram la o vârstă atât de mică (13 ani), nu am conștientizat exact ce însemna atunci celebritatea. Poate și de-asta am rămas cu picioarele pe pământ și am știut să gestionez sentimentul ăsta mai bine.

Cine se ocupa pe atunci de voi, aveaţi vreun manager sau cum se petreceau lucrurile? Cine compunea muzica, versurile?

Cei de la Roton se ocupau de noi. Iar muzica și versurile le compuneau diverși. Spre exemplu, piesa „Dana“ a fost compusă de Manuel Savu.

A avut vreo muză această piesă?

Probabil cel care a compus-o, Manuel Savu, a avut vreo prietenă în copilărie care l-a marcat și pe care o chema Dana… Eu n-am avut „noroc“ încă de nici o prietenă pe care să o cheme așa. (Râde)

Colegii tăi din trupa Amici ce mai fac, mai ştii ceva de ei, au rămas în showbiz?

Despre colegii mei din Amici nu mai știu mare lucru. Ne-am mai întâlnit pe parcursul anilor de câteva ori, însă fiecare dintre ei a luat-o în altă direcție, nu mai fac parte din showbiz.

După succesul nebun din acea perioadă, ce s-a întâmplat din punct de vedere profesional? De ce ai ieşit din lumina reflectoarelor, a fost alegerea ta sau altele au fost motivele?

Pentru că proiectul Amici era pe terminate și eu eram în clasa a douăsprezecea, m-am întors de tot în Galați, ca să-mi termin studiile. Apoi, am ajuns la facultate în București și am început colaborarea cu trupa Marfar. Însă n-am fost în lumina reflectoarelor pentru câțiva ani. Am preferat să câștig mai întâi experiență, ca mai apoi să pot „scoate capul“ cu un produs cel puțin la nivelul dorințelor mele.

Ai revenit în forţă în 2013 câştigând X Factor. Cum a fost să fii concurent în acest show, ce ţi-a plăcut şi ce ţi s-a părut cel mai dificil?

A fost o experiență minunată, pe care aș repeta-o oricând. Nu eram fan al concursurilor din România, dar mă bucur că am luat parte la ceea ce înseamnă fenomenul X Factor. Singurul lucru dificil a fost trezitul de dimineață!

Ce ai făcut cu banii câştigaţi la concurs? Sau ce ai de gând să faci cu ei?

Mi-am achitat datoriile, mă refer la creditul pentru apartament, o altă parte am investit-o în viitorul meu muzical, iar restul i-am păstrat pentru planurile mele de a mă muta la o casă.

Cu dragostea cum stai? Am înţeles că ai o iubită, ne poţi spune ceva despre ea, despre relaţia voastră?

Nu am o iubită!

Atunci, locuieşti singur? Îţi place să găteşti, să faci treburi casnice, să mergi la piaţă?

De opt ani, de când am venit în București, am locuit aproape tot timpul singur. Deci sunt pregătit pentru toate treburile casnice pe care le impune supraviețuirea între patru pereți. (Râde)

Pe pagina ta de Facebook scrie: „Nu ştiu care este cheia spre succes, dar cheia spre eşec este să încerci să faci pe placul tuturor“. Aşa ai procedat tu, ai încercat să faci tuturor pe plac şi ai avut de pierdut?

Nu. Întotdeauna am preferat să nu ascult gurile rele, să nu le dau atenție celor care mă criticau într-un mod care nu era constructiv. Nu le poți face tuturor pe plac. Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine, însă întotdeauna vor exista hateri… Și am ajuns la următoarea concluzie: dacă există oameni care te vorbesc de rău, asta înseamnă că ai ajuns într-un punct în care ai reușit.

Ai participat cu mare succes la showul „Te cunosc de undeva!“ – cum ţi s-a părut experienţa? A fost dificil să intri în pielea altor vedete? Care a fost vedeta cel mai greu de imitat?

„Te cunosc de undeva!“ a fost exact tipul de emisiune pe sufletul meu, pentru că îmi place să interpretez diverse personaje, îmi place actoria, îmi place să mă joc cu fiecare artist… (Râde) Cel mai greu cred că mi-a fost să interpretez perfect personajele feminine. Toate erau o provocare, însă le-am acceptat și le-am dus la capăt cu zâmbetul pe buze.

Mulţi te-au văzut câştigătorul acestui show. Tu ce crezi, ai fost cel mai bun?

Teoretic, după multe gale am avut cel mai mare punctaj, însă, în finală, lucrurile au stat altfel și Alex Velea a câștigat. Consider că simpla experiență și prestația mea mă fac câștigător.

La „Splash! Vedete la apă!“ cum crezi că o să fie, ți-e teamă? Obișnuiești să sari in piscină de la înălțime sau e ceva nou pentru tine?

„Splash! Vedete la apă!“ e o nouă provocare pentru mine. Iubesc apa, însă e prima oară când sar la un mod ușor profesionist. Sper să fac față cu bine, să am niște sărituri elegante și demne de note mari și să ajung până în finală!

La emisiunea aceasta, prin sărituri în apă, vedetele încearcă să-și depășească limitele sau să-și înfrângă temeri. Care sunt, în general, cele mai mari temeri ale tale și cum reușești să le depășești?

Nu prea am temeri, în general. Singura mea mare frică este de penibil.

Cu trupa ta actuală, FreeStay, ce gen muzical abordezi?

FreeStay e proiectul în care cred cu tot sufletul. Nu pot avea un stil muzical definit, pentru că îmi plac prea multe. Vă pun la dispoziție Facebookul și canalul nostru de Youtube, pentru a vă forma singuri o părere.

Cântați doar în cluburi sau plănuiți și concerte mai mari? Mă gândesc la perioada de vacanță, la litoral…

Cântăm oriunde suntem invitați și, slavă Domnului, suntem foarte ocupați în următoarea perioadă. Însă abia aștept cele două săptămâni de vacanță, în vară.

Timp liber mai ai? Ce-ţi place să faci atunci când nu eşti ocupat cu muzica?

Timp liber se găsește întotdeauna. Îmi place foarte mult să conduc mașina, să fac sport, să călătoresc. Toate astea împreună cu colegii și gașca noastră de prieteni.

Care crezi că e cel mai mare defect al tău? Dar cea mai mare calitate?

Încăpățânarea și perfecționismul! Pot fi considerate, în ceea ce mă privește, și defecte, și calități.

Articol preluat din ediția de iulie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Alina Grozea

Sursa foto: Vlad Stănescu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus