Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Gabriela Cristea și Tavi Clonda: Un show, o viață, o casă împreună

Gabriela Cristea și Tavi Clonda: Un show, o viață, o casă împreună

Gabriela Cristea și Tavi Clonda trăiesc o poveste de Hollywood. Sunt împreună pe sticlă, în emisiunea Te vreau lângă mine de la Kanal D, dar și acasă.

Ea este un moderator celebru, el cântă și încântă. Nu știm dacă e simplu sau complicat, nu știm dacă le place să fie mereu sub ochiul atent al publicului, esențial este că au reușit să își construiască o relație frumoasă și să plece pe acest drum începând cu o casă, casa visurilor.

Cât de important este sprijinul omului de lângă tine în viața de zi cu zi, dar și în carieră?

Gabriela Cristea: Cred că e foarte important să ai în viața de zi cu zi pe cineva care să te sprijine, indiferent de situațiile prin care treci. Când te căsătorești, așa cum se spune, trebuie să fii cu omul de lângă tine și la bine, și la rău. Când ne e bine, toți sunt lângă noi. Când este greu, măcar pe omul de lângă tine să te poți sprijini.

Tavi Clonda: E foarte important, mai ales că noi lucrăm împreună tot timpul. Lumea spune de multe ori: „Dar nu vă plictisiți?” Nu, dimpotrivă, faptul că suntem colegi ne ajută ca și în viața de zi cu zi să fim cei mai buni prieteni.

Vă amintiți momentul exact când a început povestea voastră?

G.C.: Da, îmi aduc aminte că purta o cămașă roșie, iar eu, cu o zi în urmă, purtasem o rochie roșie. Au fost niște momente care au coincis. Bărbații nu prea poartă roșu – ca să porți culoa­rea asta, trebuie să fii un pic îndrăzneț. I-am zis ceva de genul: „Ia uite, ți-ai pus o cămașă roșie! Îți stă foarte bine!” Iar el mi-a dat un răspuns destul de obraznic pentru relația pe care o aveam la acel moment. și acest lucru m-a incitat. Mi-a zis: „Am poftit la rochia ta roșie de ieri!“

T.C.: Confirm, acesta a fost momentul.

Căsătoria este un pas necesar pentru un cuplu spre durabilitate și siguranță?

G.C.: Nu neapărat. Cred că este o chestie care vine firesc, dacă este să se întâmple. Nu cred că actul căsătoriei îți oferă siguranță și durabilitate în cuplu.

T.C.: Eu cred, dar nu mi se pare obli­gatoriu. De aceea ne-am și căsătorit. Căsătoria este un prilej de a face o altă petrecere, de a fi în mijlocul prietenilor și al familiei. Dacă faci o petrecere, vezi cine te iubește, cine vine cu inima deschisă și cine vine din obligație. Plus că noi o să avem două petreceri – am făcut una și o să mai facem încă una.

Nu e greu să fiți permanent împreună?

G.C.: Nu. Înainte de a fi cu Tavi, nu mi-aș fi putut imagina că o să am o relație la serviciu și o să și lucrez cu persoana respectivă. Sunt cupluri care lucrează împreună, dar el este la departamentul IT, iar ea este în redacție, să zicem, și poate doar apucă să se întâlnească în pauze. Dar la noi se întâmplă să fim în fiecare moment împreună. Am dezvoltat o dependență unul față de celălalt, iar când unul din noi lipsește, ne sunăm: „Hai, nu vii acasă? Nu ai terminat încă?” Și nu este ceva care ține de gelozie. Este o chestie care ține de
„mi-e dor de tine”.

T.C.: Cu ce să completez? Cu „mi-e dor de tine!” (râde)

Cum e în culisele emisiunii „Te vreau lângă mine“?  Cum creați atmosfera și ce planuri puneți la cale?

T.C: Chiar dacă uneori avem perioade încărcate, noi ne-am creat „culisele” noastre. Atmosfera o creăm noi, de atâția ani. Cred că se vede și pe sticlă și tocmai de aceea emisiunea are succes. Acest lucru vine și de la echipă, și de la faptul că fiecare se implică. Noi ne-am implicat mai mult decât ar face-o un band obișnuit. Nu mi-a spus nimeni să compun piesa pentru emisiune, dar am compus-o. La fel cu a doua piesă, a treia piesă… Sunt lucruri pe care le simt pe moment. Se întâmplă așa și pentru că sunt artist, nu doar un executant al unei munci.

G.C.: Eu o să fiu un pic mai pământeană și voi spune că îmi place agitația de dimineață. Îmi plac tabieturile pe care mi le-am creat, momentul în care vine Maria și îmi montează lavaliera, discuțiile pe care le am cu Tavi. Sper ca aceste tabieturi să nu ne ducă spre plafonare, ci să ne facă viața și mai incitantă, și mai frumoasă.

Care sunt calitățile pentru care l-ai ales/ai ales-o?

G.C.: Calități? Este bărbatul perfect. Inclusiv atunci când face lucruri care mă enervează – că își lasă șosetele împrăștiate prin casă –, face parte din farmecul lui. Dacă nu ar face chestia asta, m-aș întreba dacă mă mai iubește. Noi nu ne certăm, dar, ca orice nevastă cicălitoare, îl tachinez din când în când. Însă o fac cu blândețe, iar el știe că o fac din dragoste. Este un joc, de fapt. Tavi este un om „de casă“, este extrem de responsabil. Încearcă să mă degreveze de multe din lucrurile pe care nu îmi place să le fac și cred
că o să fie un tată minunat.

T.C.: Gabi este femeie în adevăratul sens al cuvântului. Deși și-a păstrat doza de copilărie  în suflet, știe ce vrea. Nu mai zic că este frumoasă – este cea mai frumoasă, după mine. Înțelege ceea ce vreau și îmi oferă fără ca eu să îi cer. Iar ceea ce îmi oferă se întoarce către ea. E normal să fie o reciprocitate în rela­­ția dintre parteneri. Nu îmi amintesc să ne fi certat de mai mult trei ori în anii aceștia. Eu nu cred în sintagma „dragoste cu năbădăi“. Nu am nevoie de ceartă, nu vreau nervi. Sunt un om pașnic, calm, plin de iubire.

G.C.: Eu sunt de fel mai colerică, recunosc, dar el are un fel de a-mi spune lucrurile, încât atitudinea mea agitată se stinge și mă calmez.

A fost dragoste la prima vedere sau lucrurile s-au așezat în timp?

G.C.: Când ne-am întâlnit prima dată, nici prin cap nu îmi trecea că voi avea o relație cu el. Deși trebuie să recunosc că prima discuție cu el, care a fost una profesională, m-a făcut să mă gândesc mult la el. Și chiar am vorbit despre discuția aceea profesională cu multă lume.

T.C.: Apropierea dintre noi s-a făcut în timp. Normal că eu am curtat-o. Îmi dăduse niște semne care arătau că îi face plăcere curtea mea și, atunci, mi-am propus să o cuceresc.

Asocierea show-ului pe care îl realizați împreună cu viața voastră reală a fost benefică?

G.C.: Dacă ne uităm la cum merge show-ul, cred că a fost benefică și cred că oferă în același timp credibi­litate show-ului. Pentru că, dacă nouă ne-a ieșit aici, în emisiune, poate să le iasă și altora. Pe noi ne-a amuzat faptul că la începutul rela­ției mulți credeau că este o relație inventată, pentru promovarea emisiunii.

T.C.: Aici ne-am cunoscut și pentru noi Kanal D înseamnă acasă. Toate lucrurile legate de show ne-au apropiat. N-am dat seama că gândim la fel.

Gusturile nu se prea discută. Aveți multe în comun?

G.C.: Avem. Întâmplarea face că el și-a făcut o profesiune din muzică, iar eu am făcut muzică la viața mea. Am înregistrat ceva cu Tavi, dar îmi este cam jenă să ies în față cu asta, pentru că nu este profesia mea. Dacă este ceva ce nu pot să stăpânesc sută la sută, nu mă bag.

T.C.: Ei îi place Tavi Clonda Bând, mie îmi place Tavi Clonda Band… (râde) În ceea ce privește aplecarea ei către muzică, Gabi nu o să fie niciodată o solistă vocală și nici nu își dorește lucrul acesta. Doar așa, cum a făcut Nicole Kidman cu Robie Williams, o piesă de Crăciun, o mică intervenție… Cu ajutorul meu, o să facă două, trei piese pentru TV, dar nu ca să fie cântă­rea­ță și să o iau la cântări cu mine. Pentru piesa În felul tău de a fi, mi-a dat și ea o idee de text. Eram împreună când am compus-o și am chemat-o: „Ia vino și tu să înregistrezi!”

G.C.: Eu am făcut-o ca să mă amuz, iar el chiar a păstrat-o.

Cine gătește acasă?

T.C.: Gabriela gătește. La început, găteam și eu, ca să o impresionez. Dar acum nu mă mai lasă, pentru că ea gătește foarte bine și cu mare plăcere! Uneori, când este obosită, îi duc micul dejun la pat. Eu „mă bag” atunci când facem câte un grătar. Face fripturi foarte bune, gătește excelent peștele, a pus niște murături… o minune! Gătește specialități, de la preparate din fructe de mare până la sarmale și tochituri. De dulciuri am uitat să zic. Face un cozonac excelent.

Cafeaua cine o prepară?

T.C.: Noi nu bem cafea. Dar apa cu lămâie de dimineață ea o face, sucul natural tot ea îl face. Eu ce fac dimineața? Merg afară să îi dau lui Oxford de mâncare.   

Aveți stiluri diferite de vestimentație. Cum vă înțelegeți la shopping?

G.C.: Eu mă enervez când mergem la shopping pentru că Tavi zice: „Hai să mergem să îți cumperi tu nu știu ce!” și ajungem la a-și cumpăra el. Drept urmare, mergem împreună la shopping pentru el și mă duc eu, separat, pentru mine.

T.C.: Prin urmare, am devenit și eu un bărbat clasic: nu mai am răbdare să fac cumpărături și pentru mine, și pentru ea. Dar în perioada sărbătorilor suntem mai răbdători, mergem împreună. Ne place să mergem la shopping, amândoi apărem pe sticlă și trebuie să avem o ținută adecvată și diferită și ne ocupă ceva timp shoppingul.

Fiecare din voi are trecutul său. Experiențele ante­rioare te fac mai atent în alegerile de acum?   

T.C.: Clar, pe mine, da! Din fiecare relație înveți. Eu le mulțumesc tuturor femeilor care au făcut cândva parte din viața mea. Pentru că numai așa poți să îți umpli sufletul cu iubire și să ajungi la persoana la care consideri tu că trebuie să te oprești din a căuta.

G.C.: Eu sunt o persoană destul de cerebrală și consider că nu trebuie să sufere cel din prezent pentru trecutul meu. Nu cred că toți oamenii sunt fundamental răi și, dacă o persoană ți-a făcut cândva rău, asta nu înseamnă că și următorul îți va face rău. Acord credit oamenilor și nu sunt influențată de ce mi s-a întâmplat în trecut.

Construiți un show, o relație. Dar o casă cum o proiectați?

T.C.: Este absolut la fel. Am și proiectat casa noastră împreună, am făcut aproape tot planul de arhitectură. După ce ne-am contrazis – pentru că ea voia o cameră într-un fel, eu în alt fel –, am ajuns la concluzia că ne doream același lucru. Am ajuns la un proiect de casă – casa visurilor noastre.

G.C.: Toți cei care au venit să o viziteze, deși nu este gata, au spus că este o casă absolut superbă, gândită până în cel mai mic detaliu.

Camera copilului există?

G.C.: Există camerele copiilor – pentru că sunt două dormitoare pentru copii.

Gândiți fiecare detaliu al încăperilor împreună?

T.C.: O, da! Pentru camera mea, ea îmi dă un sfat, dar decizia este a mea. Eu nu o să iau niciodată o decizie care să nu îi convină ei. Gusturile noastre sunt comune.

Aveți discuții despre perdele, canapele și alte piese de mobilier?

T.C.: Încă nu am ajuns acolo. Probabil că va veni cu propuneri Gabriela, iar eu îi voi spune: „Iubire, asta îmi place, asta nu îmi place”.

G.C.: Cam așa se rezumă totul, pentru că nu are răbdare. Eu aleg, fac o selecție și apoi îi arăt și lui. El s-a ocupat de partea tehnică a casei. Mă întreba și pe mine, dar îi spuneam că decizia trebuie să o ia el și specialistul. Cum să mă întrebi pe mine despre țevi sau cărămidă de nu știu ce dimensiuni… Eu doar am venit în vizită și m-am umplut de energie. Urmează, în curând, și partea mea grea.

Vă planificați vacanțele din timp? Ce destinații alegeți?

T.C.: Pentru ultimul weekend petrecut la Roma, ne-am hotărât miercuri seară și am luat biletele joi dimineață. Iar vineri am plecat.

G.C.: Niciodată nu ne planificăm din timp vacanțele, pentru că intervine mereu ceva. Lucrul ăsta ne face să și scoatem mai mulți bani din buzunar. Trăim o viață mult mai agitată decât părinții noștri, care își planificau cu zece luni înainte unde să meargă în vacanțe, își făceau bagajele cu două săptămâni înainte și plecau la gară cu cinci ore înainte să vină trenul. La noi este așa: acum ne hotărâm, acum aruncăm trei haine în bagaj, acum plecăm!

Ce destinații preferați: muntele sau marea?

T.C.: Marea ne place foarte mult. Grecia ne încântă. În ultima vreme, nu prea mai zburăm, vrem să ne bucurăm și de România. Am fost zilele trecute la Sinaia și am redescoperit Sinaia.

G.C.: Eu îmi doresc foarte mult să merg în Bucovina. Am vizitat această regiune, dar nu am mai fost de o lungă perioadă acolo. Tot amânăm, dar sunt sigură că într-o dimineață ne vom face repede bagajele și vom fi în drum spre Bucovina.

Expunerea publică permanentă e un atac la intimitatea cuplului atunci când ești vedetă de televiziune?

G.C.: Nu. Hai să nu fim ipocriți! Sunt momente când presa de scandal aranjează lucrurile într-un fel care nu are nicio legătură cu realitatea. Dar, în mare parte, fiecare dintre cei aflați în postura de persoană publică își organizează și oferă spectatorilor și telespectatorilor exact atât cât dorește. Sunt foarte multe lucruri pe care le păstrăm pentru noi. Dacă vă uitați pe pagina mea de Facebook, nu o să vedeți că sunt bolnavă. Credeți că eu nu am avut niciodată febră?

T.C. (către Gabriela): Iubi, ai răspuns tu perfect! Ce să mai răspund și eu?

Dacă ar fi să alegi un cântec care să vă reprezinte, care ar fi acela?

T.C.: „Tushieu”. Este o piesă mai veche, de la începutul emisiunii. A fost compusă pentru emisiune și inspirația mea a fost Gabriela, prin felul ei de a fi. Eu cântam la chitară versurile, mai aveam puțin de compus la o strofă și a venit și ea cu o idee și mi-a plăcut foarte tare.

Citește și:

Mădălina și Cosmin Cernat: O gașcă mare și veselă

Adriana și Ernest Takacs: Dragoste necondiționată

Andreas Vythoulkas si Carmen Constantin: Așa a fost sa fie

Articol preluat din ediția de februarie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Ivana Iancu

Foto: PR (Kanal D)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus