Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Giulia Anghelescu: Mă plac așa cum sunt!

Giulia Anghelescu: Mă plac așa cum sunt!

Giulia Anghelescu cântă de ani buni. A debutat în  trupa Candy, și-a căutat stilul și s-a oprit la muzica pop.

Este un om serios care se reinventează, un artist cu care poți acea un interviu pe orice subiect. Îi  place să gătească, se dedică familiei și este o mămică minunată. 

Cum a evoluat Giulia din trupa Candy? 

De la trupa Candy au trecut 16 ani și s-au schimbat foarte multe lucruri în viața mea. De la puștoaica de 15 ani cu visuri mari la femeia cu adevărat împlinită de azi.

Ce ai luat cu tine de-acasă, de pe malul Dunării?

Liniștea sufletească pe care o simțeam de fiecare dată când mă plimbam pe faleza Dunării, multe amintiri frumoase și dorința de a mă întoarce acasă cât mai des. 

Ai experimentat diverse formule  muzicale. Încotro muzica Giuliei? 

Cred că abia acum m-am maturizat din punct de vedere muzical și mi-am găsit direcția pe care am căutat-o atâția ani. Mă îndrept cu pași repezi spre ceea ce mi-am dorit dintotdeauna, și anume un stil pop care, consider eu, mă caracterizează cel mai bine.

Studiile te-au ajutat în carieră? E o modă acum, cu diplome multe și titluri. 

Eu sunt licențiată în psihologie și singurul mod în care m-a ajutat facultatea pe care am terminat-o a fost să mă cunosc pe mine ca  persoană și să-mi pot exprima cât mai corect emoțiile.

Acum, lumea merge la sală și la mall. Să vorbim despre cărți, filme, teatru și mersul la Ateneu. Mai sunt de actualitate sau de folos unui artist contemporan? 

Mi-aș dori să am timp mai mult pentru a merge mai des la teatru sau la cinema. Citesc o carte scrisă de o persoană tare dragă mie, Mirela Retegan, Pledoarie pentru mami și tati, am cumpărat bilete la piesa Desculț în parc pentru a o vedea pe fosta mea colegă de școală Diana Cavaliotti și sper ca în viitorul apropiat să găsesc timp pentru mai multe activități de acest fel.

Notorietatea, cu bune și rele, te schimbă, te modelează? 

Singurul lucru pe care îl schimbă notorietatea este timpul pe care ești nevoit să îl organizezi fantastic de bine pentru a supraviețui. Este, într-adevăr, foarte greu să te împarți între familie și carieră și este și mai greu să le faci bine pe ambele.

Cum reacționezi la știrile fabricate? 

Am învățat să fiu indiferentă. Nu am timp să îmi pierd energia cu astfel de lucruri.

Cariera ne îndepărtează de rolul clasic al femeii în familie, acela de liant? 

Nu prea cred. Eu, de exemplu, am zile când sunt cu adevărat o femeie casnică și am zile când sunt workaholică. Oscilez între femeia care stă cu copiii ei, face curățenie, gătește și își trăiește iubirea împreună cu soțul și artistul care are mereu câte ceva de făcut: repetiții, concerte, emisiuni, evenimente. Este foarte greu, însă nu imposibil, atât timp cât îți asumi tot ceea ce faci.

Cât de preocupată ești de schimbare în aspectul tău. Acum ești blondă. Asta nu te obligă să îți schimbi și garderoba? 

Dintotdeauna mi-a plăcut să mă joc cu imaginea mea. Toată viața am avut părul lung, deși întotdeauna am visat să fiu tunsă foarte scurt, am fost brunetă, roșcată, șatenă, blondă. Nu contează de câte ori te schimbi, important este să porți schimbarea cu convingerea că e cel mai bun lucru pe care l-ai făcut. Abia după 30 de ani am înțeles ce înseamnă asumarea în adevăratul sens al cuvântului și de atunci viața mea s-a simplificat foarte mult. La fiecare tunsoare nouă, am schimbat garderoba, dar nu cred că ține doar de culoarea părului, ci și de modă și de faptul că întotdeauna port ce îmi place și ce mă face să mă simt cel mai bine.

S-a vorbit despre tine în presă că ești anorexică. Imaginea te obligă și la măsuri drastice? 

Am ratat această informație apărută despre mine. Consider că am slăbit cât se poate de firesc după ambele sarcini, nu am ținut diete drastice, nu am mers zilnic la sală și nu mi-am tăiat stomacul, așa cum am citit de curând. Totul a ținut de voința și de dorința mea de a reveni la silueta dinaintea sarcinii.

Ți-ai mai făcut tatuaje? Au o semnificație aparte? 

Am șapte tatuaje și fiecare are semnificația lui. În general, mi-am făcut tatuajele de ziua mea, iar ultimul este cu atât mai special cu cât îl împart cu cea mai bună prietenă  a mea.

Între natural și intervenții chirurgicale, cum alegi? 

Aleg să mă simt bine în pielea mea. Cred că cel mai important este să găsești un echilibru și să nu exagerezi, eu am considerat până acum că mă simt bine așa cum sunt. Dacă o să simt că vreau să intervin peste câțiva ani, nu știu, dar momentan mă plac așa cum sunt. 

Ai pasiuni gen gentuțe și pantofi?   

Nu am timp de așa ceva. Sunt pasionată de gadgeturi, tot felul de device-uri.

Îți plac rochiile? Ai un model preferat? 

Port rochii doar la evenimente și asta se întâmplă destul de rar. Prefer salopetele elegante.

Ai o filozofie în alegerea parfumului? Ce e parfumul pentru tine? 

Sinceră să fiu, nu m-au atras niciodată parfumurile. Am două parfumuri pe care le folosesc de foarte mulți ani, iar asta, pentru că ele îmi dau o stare bună. 

Crezi că reinventarea este o soluție a fericirii? 

Cred că reinventarea este doar o unealtă care ne ajută să construim un decor pentru fericirea noastră.

Discreția și modestia mai folosesc cuiva? Dar tupeul? 

Dacă ești discret, nu poți să mai fii influencer, dacă ești prea modest, nu ieși în evidență, însă, dacă dai dovadă de prea mult tupeu, lumea nu te va iubi mai mult, ci dimpotrivă. Trebuie să ai curajul să lupți pentru ceea ce îți dorești, să îți păstrezi simțul realității și să nu te iei prea în serios tot timpul.

Cum ești tu acasă, în lumea ta? Cum te relaxezi? 

Acasă, îmi place să mă joc cu copiii mei pentru că prin ei am primit o a doua șansă la copilărie, gătesc cu mare drag pentru că aceasta, este una dintre pasiunile mele, îmi petrec timp cu soțul și cu prietenii noștri. Nu e mare diferență între Giulia cea de pe scenă și cea de acasă. 

Ce fel de mămică ești: protectoare, mizezi pe independența copilului? 

Sunt o mămică în 90% din timp și mamă doar în 10%. Sunt afectuoasă, calmă, înțelegătoare, permisivă, însă știu să pun limite când este cazul. Copiii mei vreau să crească înconjurați de dragoste.

Câte parfumuri are fericirea? 

Fericirea mea are un singur parfum: cel al copiilor mei.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.20/19.05.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Alex Chițu

Comments

comments

Lasă un răspuns