Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Prima carte scrisă de o pisică!

Prima carte scrisă de o pisică!

grumpy cat

Grumpy Cat, pe numele ei adevărat Tadar Souce, e o mâță în vârstă de trei ani care locuiește în SUA, în Morristown, Arizona, și are stăpâni iubitori și cu un simț dezvoltat al afacerilor – au făcut un adevărat brand din porecla Grumpy Cat și au dezvoltat o întregă industrie în jurul felinei cu mutră morocănoasă.

Grumpy Cat a devenit celebră datorită expresiei sale ce pare mereu tristă sau țâfnoasă, asortată de minune cu replicile cinice, amuzante, care i-au fost atribuite. Se pare însă că în viața reală, felina Grumpy e veselă și jucăușă ca orice pisică, nu-i tună și nu-i fulgeră deloc. Arată însă așa pentru că suferă de o boală rară în rândul pisicilor – nanism felin. Are labele mai scurte decât ar fi normal, iar osatura nu s-a dezvoltat cum trebuie, de unde și expresia morocănoasă a feței.

Grumpy Cat are propriul ei site, unde se vând diferite obiecte cu fățuca ei simpatică, are propria pagină de Facebook, anul trecut a fost vedeta unui film de Hollywood – The Worst Christmas of Grumpy Cat (Cel mai îngrozitor Crăciun al pisicii morocănoase) – iar anul acesta a venit rândul debutului în literatură!

O traducere aproximativă a titlului cărții ar fi: „În niciun caz! Tot ce NU trebuie să știi.”

Sunt curioasă de calitatea metaforelor pisicești, abia aștept să apară cartea și la noi, să o citesc. Sper să nu găsesc greșeli gramaticale, de genul “Miau“ ca pisica. 🙂

Text: Alina Grozea

Sursa: grumpycats.com

Foto: Facebook

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns