Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Interviu cu Ioana si Papi: Unde-s trei, iubirea creste

Interviu cu Ioana si Papi: Unde-s trei, iubirea creste

 

Cum arată o zi perfectă?
Ioana: Ne trezim atunci când Ruxandra se bagă în pat între noi. Ne hârjonim până ce ni se face foame. Eu cobor să pregătesc micul dejun şi cafeaua, apoi ne întâlnim cu toţii la masă, încep discuţii, întrebări, răspunsuri, agitaţie. Intră şi pisicile în casă la mângâiat şi jughinit. Apoi ieşim sau nu, facem un program în trei, dar poate fi şi o dulce plictiseală.
Alexandru: O zi perfectă înseamnă o zi în trei. Toate vin de la sine, nimic nu e forţat, că doar suntem o echipă.
Iubirea rămâne la fel după ani? Ce ţine un cuplu împreună?
Alexandru: Iubirea este din ce în ce mai mare după ani. Totul se amestecă şi cu respect, pasiune şi dependenţă, aşa încât cuplul este din ce în ce mai solid.
Ioana, eşti de ceva vreme adepta unui stil de viaţă foarte sănătos, cu o dietă pe măsură. În ce constă? L-ai convins şi pe Alexandru?
Ioana: Un stil de viaţă sănătos este cel mai simplu de ţinut. Eviţi mâncarea semipreparată şi incluzi crudităţi. Nu ştiu de ce este considerată dieta sănătoasă o chestie aşa de dificilă. Eu mănânc sănătos de când eram mică. Lumea simplă mănâncă sănătos. Alexandru nu trebuie convins. Este conştient de ce este sau nu sănătos, plus că ştiu să gătesc bine şi lui îi place asta.
Luna asta e Ziua îndrăgostiţilor, aveţi vreun plan special?
Alexandru: Nu ne facem planuri, însă nici nu o lăsăm să treacă aşa, fără să-i acordăm importanţă. Ne facem mici cadouri şi cam atât.
Ioana: Şi mai avem un eveniment special luna asta. Postul Acasă împlineşte 16 ani pe 2 februarie! Pentru mine, Acasă TV este o mare şi importantă parte din viaţa mea. Aici am cunoscut notorietatea, aici am cunoscut iubirea şi tot aici mi-am petrecut cei mai frumoşi ani din carieră. La mulţi ani, Acasă TV!
Alexandru: La mulţi ani!
Dacă ar trebui să vă descrieţi unul pe celălalt folosind doar trei cuvinte, care ar fi acelea? 
Ioana: Talentat, harnic şi responsabil.
Alexandru: Frumoasă, harnică şi devotată.
Sunteţi implicaţi în vreun proiect acum?
Ioana: În acest moment, sunt în plină dezvoltare cu programele pentru copii MiniArtShow şi Şcoala de actorie by Ioana Ginghină. Sunt foarte prinsă cu aceste lucruri şi veţi avea în curând nişte surprize. 
Alexandru: Pe plan teatral, proiectul meu de suflet se numeşte Teatrul Odeon, unde, spre marea mea fericire, joc în două piese. În februarie anul trecut, am avut premiera Linişte sărut, acţiune în regia lui Peter Kerek, iar pe 20 decembrie, a fost prima reprezentaţie a piesei Titanic vals în regia lui Alexandru Dabija. În ce priveşte filmul, sunt nerăbdător să încep filmările pentru Love Building 2 şi sunt convins că publicul din România (şi nu numai) se va bucura de premiera filmului Acasă la tata, în regia lui Andrei Cohn, peliculă în care am rolul principal.

S-au cunoscut pe platourile de filmare şi, nu după mult timp, au simţit că-i leagă mai mult decât o simplă prietenie. N-au stat pe gânduri şi s-au căsătorit. Nu se cunoşteau prea bine, nu ştiau cum se vor aşeza lucrurile, dar au avut noroc de surprize plăcute unul de la celălalt, pentru că Alexandru s-a dovedit un familist convins, iar Ioana – o gospodină desăvârşită. 

Ruxi are cinci anişori. Voi de când sunteţi împreună?
Ioana: De şapte ani. Legătura dintre noi s-a produs atunci când am început să comunicăm, ca nişte colegi, apoi ca prieteni, şi cumva a venit natural şi următorul pas, de iubiţi.
Alexandru: A fost chimie între noi, chiar de la început, dar pe care mai târziu am recunoscut-o ca dragoste
La cât timp după ce v-aţi cunoscut a venit cererea în căsătorie?
Ioana: Ne-am cunoscut când filmam Numai iubirea, deci în 2004. Ne-am împrietenit atunci foarte bine, ne sunam, ieşeam împreună, dar în gaşcă, nu doar noi doi, vorbeam foarte mult. Apoi am făcut o pauză din cauza faptului că am fost distribuiţi în proiecte diferite. În toată acea perioadă, ne-am văzut mai rar, dar am continuat să ţinem legătura prin telefon.
Alexandru: Când am început să lucrăm la Daria, iubirea mea, am zis direct că trebuie să ne căsătorim. Deci la nici o lună de relaţie a venit cererea, iar într-o săptămână, ne-am căsătorit civil. A fost o nebunie, dar foarte inspirată.
Vă mai faceţi cadouri, surprize unul altuia?
Ioana: Ne facem cadouri şi mici surprize mai tot timpul. Avem grijă de relaţia noastră şi ne străduim să arătăm cât de important este cel de lângă noi.
E adevărat că un copil îţi dă viaţa peste cap? Cum s-au schimbat lucrurile de când s-a născut Ruxandra?
Ioana: Un copil nu îţi dă viaţa peste cap, ci doar ţi-o schimbă. Însă la noi schimbarea a fost în bine. E minunat să ai un copil, este, cum spune Alexandru,  motorul vieţii… Ai alte priorităţi şi nu te mai rogi doar pentru tine, dar să fii părinte este un sentiment extrem de frumos, care te înnobilează.
V-ar plăcea ca fiica voastră să devină şi ea actriţă?
Alexandru: Ruxandra va îmbrăţişa ce meserie o să vrea, însă nu ne-am dori să aibă aceeaşi meserie ca noi. Cred că există şi alte meserii nobile pe lumea asta. Pe de altă parte, nu poţi îngrădi talentul unui copil. Datoria noastră de părinţi este să-i potenţăm aptitudinile.
Cine-i şeful la voi acasă?
Alexandru: O casă cu şef se transformă într-un job şi nu e OK. Ne împărţim sarcinile în funcţie de timp şi disponibilitate. Însă nu uităm cine e femeia şi cine e bărbatul în căsnicia noastră.
Dacă vă certaţi, cine face primul pas spre împăcare?
Ioana: Nu ne certăm, există doar discuţii, dar ele vin odată cu problemele cotidiene, nu neapărat din vina unuia din noi, deci împăcarea vine după ce se trage concluzia finală. Nu există orgolii de genul acesta între noi.
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus