Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Interviu cu Maria Dinulescu

Interviu cu Maria Dinulescu

„Macar sa aleg de la viata ce pot”

Maria e o copila pe care ti-ai inchipui-o mai degraba in Tara Minunilor, pe urmele pisicii de Chesire, decat evadand in lumea lui Pan. Dar Maria e actrita si daca vrea ea, isi pune masca de ras si iese cu mine in oras, vizavi de Muzeul Taranului Roman sa facem poze de moda si de coperta FEMEIA. Sau, daca vrea ea, isi pune masca de plans si se arunca, precum Alice, in propriile lacrimi. Pentru ca e greu sa o incadrezi intr-un tipar, s-o definesti intr-un rol.

Pe Maria Dinulescu o iubesc si cineastii care gusta un scurt-metraj bun, precum Bucuresti-Wien sau Trafic, o iubeste si comunitatea casnicelor de pe Acasa TV unde a aparut in Pacatele Evei si Vocea inimii, o adora mamicile si taticii care au vazut-o prezentand Ploaia Stelutelor pe TVR, o iubesc si toti consumatorii de lungmetraje, care fac in fiecare sambata cozi la Multiplex si care au vazut-o in Milionari de Weekend si California Dreamin’. Mai nou, Maria e o prostituata versata care-si vara coada in sentimentele unui cuplu aproape perfect. Vezi „Pescuit sportiv”, noul film peste care a plouat cu premii, dar care a inceput asa, ca-ntre prieteni, fara bani, doar cu drag pentru meserie si cu un scenariu bun.

Ar mai accepta sa joace roluri fara bani? „As accepta sa ofer ajutor oricui are nevoie. important e sa fie serios in ceea ce face si sa ma inspire.” Pentru masca cea noua de femeie usoara si bezmetica, Maria s-a inspirat din zonele cele mai fierbinti ale comertului cu carne frageda… „Am petrecut multe ore in fata vitrinelor de pe Red Light District, m-am plimbat cu prietenii pe Magheru. Si am muncit ca la dupa patru ani de facultate si inca ceva de experienta.”

Altceva? Cativa de NU. Maria Dinulescu NU are televizor. „Erau prea multe reclame, emisiuni proaste si manipulare. Am zis ca de ce am eu nevoie de astea in intimitatea mea. Macar sa imi aleg si eu de la viata atat cat pot!”. Maria Dinulescu NU vrea sa aiba copii. „Poate de multe ori simt dorinta de a face un copil cu barbatul pe care-l iubesc, dar nici gandul ca e cel mai frumos sentiment din viata nu ma face sa fiu atat de egoista! Am sa ajut si am sa iubesc oamenii care sunt deja aici.” Maria Dinulescu NU crede in amorurile de pe platoul de filmare. „Necesare” sau nu.

Intrebarea mea: Cand a trebuit sa faci compromisuri ca actrita tanara, frumoasa si in accensiune ce esti, te-ai priceput sa spui NU? Raspunsul ei: „Am invatat sa spun ca… nu am timp. Si sa inteleg ca nu e nimic personal, dar ca in orice meserie, barbatii incearca!” Acolo, vizavi de Muzeul Taranului Roman, in masina care ne-a asigurat decorurile sedintei foto, intre doua telefoane soptite, Maria mi-a pus o intrebare. Dar nu stiu daca vroia cu adevarat sa afle raspunsul meu, sau vroia doar sa aflu eu ca exista in ea o asemenea intrebare. „Auzi, tu ai putea sa te indragostesti de doi barbati in acelasi timp?”

Iubeste, mimeaza, cere, spera si citeste. E copilaroasa, mai nou androgina si isi cauta fericirea. Descoper-o pe Maria Dinulescu intr-un altfel de interviu, in revista FEMEIA. din luna aprilie.

Eu m-am incurcat, am zis ca nu, nu cred, cum adica… Si ea mi-a explicat mai departe: „Pai, sa zicem ca te-ai indragostit de curand de un barbat, il iubesti, dar apare deodata alt barbat, cineva din trecutul tau. Si te indragostesti de el in timp ce esti indragostita de celalalt.” In capul meu, rationamentul ei avea deja legatura cu teoria haosului. Dar pentru Alice in Tara Minunilor nu parea prea mare incurcatura. Pentru ca ea gaseste propriile ei reguli in orice, intr-o partida absurda de crichet, intr-un pachet de carti de joc, in sentimente suprapuse…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus