Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Interviu – Laura Cosoi

Interviu – Laura Cosoi

Un weekend cu sedinte foto si filmari. Cum ar fi? Sau, mai bine, un weekend cu prietenii, in care sa te plimbi prin centrul vechi, sa te opresti pentru o masa pe fuga, ca sa ai timp si de o iesire in parc, si de un popas in dugheana unui anticar, si de spectacole, si de cinematograf, si de concertele lui Andrei (alias Smiley). Cam astea-s variantele zilei de sambata pentru ea. Cat despre Andrei, el este „sufletul-pereche”, doar momentul propice pentru casatorie mai ramane de asteptat. Laura Cosoi e femeia la 27 de ani, dependenta de familie si de prieteni si cu o sensibilitate acuta la parfumuri. Smiley a cucerit-o cu umorul lui. si, in plus, i-a facut zilnic pachete in care i-a pus si ei ceva din siguranta lui. Ea asta intelegea de mult prin sintagma „un barbat cu atitudine”.

Laura isi pune pe seama originilor de unguroaica nascuta la Iasi coloana vertebrala si temperamental usor coleric ce iese la inaintare in situatii tensionate. Noroc ca se tempereaza repede… Cand o vezi la MTV, ai zice ca trendurile sunt lumea ei. Insa nu se crede in masura sa scoata vreo moda din uz si s o arunce in tomberonul tendintelor, montat fictiv pe Dorobanti. Pentru Laura, totul tine de alegeri personale: „Atunci cand cineva devine adeptul unui trend, trebuie sa o faca fiind constient de tot ceea ce implica acest lucru”.

De-ar fi trait in secolul trecut, ar fi fost exact cum e azi. In secolul trecut traieste de la 9.00 AM pana noaptea. Nu mereu, doar in zilele de filmari in Buftea pentru serialul ala de epoca, „Aniela”, in care nostalgicele care-si construiesc alte emisfere privind la teveu vor putea evada din toamna. Acolo, e Tantzi, are origini nobile, il citeste pe Eminescu si viseaza si ea la „sufletul-pereche” care sa-i ofere o casa cu perdele albe si gradina, copii frumosi si eterna dragoste.

Laura spune „cool” si „OK”, iar Tantzi se chinuieste cu vocabularul de la 1900. Uneori, se chinuieste si Laura, cum a fost atunci cand a probat costumul de epoca si era sa lesine din cauza corsetului atat de strans, incat talia ei ajunsese de 55 cm. Insa ramane fascinatia pentru coafurile, rochiile si obiceiurile acelor vremuri de secol trecut.

Si ar vorbi mai mult despre Tantzi asta decat despre ea, insa cu noi n-a tinut. Noi stim ca Laura asculta Rolling Stones, Janis Joplin, Nirvana, Hendrix la Moby, Coldplay sau Michael Jackson si citeste din Garcia Marquez, Henry Miller, Sartre, Camus, Thomas Mann sau Pascal Bruckner. A copilarit cu sportul de performanta si, la 15 ani, si-a dorit sa fie campioana nationala la dans sportiv. Pe atunci, totul se in-vartea in jurul dansului. Dar ce le-ar spune azi femeilor de-o varsta cu ea? „Sa nu isi stirbeasca din feminitate, sa fie demne si increzatoare!” Dar tu, mai, Laura, cum traiesti tu? si iata ce-am aflat!

Cafeaua de dimineata
Intr-o zi in care am filmare, imi iau cafeaua de pe drum si o beau in masina. Intr-o zi in care lenevesc in pat, imi beau cafeaua pe terasa casei mele, plina de petunii, busuioc si iasomie, amestec de mirosuri ce ma relaxeaza. Imi citesc mailurile, scenariile, merg la plimbare cu Jazz, ne jucam cu mingiu- ta, apoi ne luam micul dejun impreuna cu Andrei.

  • Articol preluat din revista FEMEIA., editia de august 2009. Text: Alina Vilcan.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus