Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Ioan Isaiu face farse vedetelor

Ioan Isaiu face farse vedetelor

Cat de grea a fost trecerea de la stadiul de actor de scena, la Cluj, la cel de actor de telenovela si, mai nou, de farsor in cadrul unei emisiuni TV?

Trecerea de la scena la televiziune nu s-a produs chiar atit de brusc cum suna in intrebarea dumneavoastra. Cat timp am fost actor al Teatrului National din Cluj am avut o emisiune, pe parcursul a doi ani, la o televiziune locala. Asa ca exercitiul camerei il aveam inca dinainte de a incepe filmarile la serialul „Secretul Mariei”.

Cat priveste emisiunea „Noaptea erorilor”, a fost, poate, cea mai dificila sarcina dintre cele enumerate mai sus. A fost o provocare faptul ca trebuia sa ii prindem in navodul farselor noastre tocmai pe colegii mei de la Antena 1. Ideea era sa intram ca personaje nerecognoscibile in emisiunile lor.

A fost vorba de 12 personaje pe parcursul unei luni de filmari. Impreuna cu producatorii am studiat formatul emisiunii „victimelor” noastre tocmai pentru ca farsa pe care urmam sa o realizam sa fie fireasca.

Crezi ca vei fi destul de credibil, ca si personaj care sa faca oamenii sa zambeasca, pentru public, care te percepe, din „Secretul Mariei”, drept un tip serios, uneori aspru in comportament?

Da, sunt absolut convins. Cred ca oamenii m-au perceput ca pe un actor interpretand un rol in „Secretul Mariei”, iar trecerea s-a facut invitindu-i in platou pe toti cei care au fost victimele farselor. Asa am alcatuit spectacolele „Noaptea erorilor”, unde am avut-o coprezentatoare pe cantareata Delia Matache.

Farsa fiind facuta, reactia caror vedete te-a surprins cel mai tare?

Cei pacaliti au avut reactii dintre cele mai diverse. Simona Gherghe, de exemplu, a izbucnit intr-un hohot de ras din care nu se mai putea opri, in timp ce Mihaela Radulescu era speriata de personajul cu care se confrunta si vroia ca paza sa-l scoata cat mai repede din emisiunea ei.

Cum ati ales-o pe Delia Matache ca si coprezentatoare a emisiunii „Noaptea erorilor”?

Delia este una dintre cele mai de succes cantarete din Romania, asta ca sa nu mai spunem ca este o prezenta extrem de placuta. Veti vedea ca Delia va reusi sa va surprinda la fel de mult cum ne-a surprins pe noi intrepretand muzica lautareasca alaturi de mama ei sau cantand la flaut.

Spune-mi pe ce criterii ati ales farsele? In functie de personaj in parte? Da-mi cateva exemple.

Farsele s-au bazat pe formatele celor mai de succes emisiuni din Antena 1 si, in functie de tipicul emisiei, am alcatuit si biografia personajului. Un exemplu concludent este farsa pe care i-am facut-o colegului meu, Mircea Radu.

Impreuna cu un „complice”, care juca rolul femeii parasite in cautarea impacarii cu iubitul ei, am inchegat o poveste care sa fie credibila pentru Mircea si care sa-i suscite interesul. Restul a venit de la sine. Cum? Veti vedea chiar in primul show „Noaptea erorilor”.

Tot aici veti vedea multi cantareti indragiti pe care i-am invitat intr-un fals duplex cu o televiziune din Madrid si unde au avut parte de multe surprize nu tocmai placute.

Tocmai a debutat la TV ce-a de-a doua telenovela, „Vocea inimii”. Consideri ca ai evoluat, intr-o anume masura, de la primul rol din „Secretul Mariei”?

Fiecare rol te provoaca diferit si, avand experienta primei telenovele, nu poate decat sa ma determine sa muncesc mai mult si sa reusesc sa creez un rol pe care as dori ca publicul sa-l perceapa cel putin la fel de bine ca pe cel din „Secretul Mariei”.

Cum ramane cu teatrul cu care te-ai facut cunoscut? Te vei mai implica in productii teatrale?

Am inceput in aceasta vara un proiect in teatru, dar, din pacate, filmarile au inceput prea devreme si nu am reusit sa scoatem premiera acestui spectacol. Amanuntele acestui spectacol le las pe mai tarziu, insa vreau sa va spun ca alaturi de mine in aceasta piesa este si actorul Marius Bodochi, parternerul meu de filmari de la „Vocea inimii”.

O parte a publicului considera ca nu este nevoie sa ai la baza studii de actorie pentru a juca in telenovele? Cum comentezi?

Consider ca un actor va reusi sa portretizeze un personaj mult mai credibil fata de un amator. Se poarta foarte mult V.I.P.-uri invitate in telenovela. Unele dau dovada de mult talent, iar despre celelalte nu vreau sa comentez.

In primavara acestui an ai participat la Targul de barbati si ai fost licitat cu o suma destul de mare de bani. Consideri ca ai succes la femei? Care este punctul tau forte care le atrage?

Participarea la Targul de barbati a fost doar in scopuri caritabile, nicidecum pentru a intalni diverse doamne sau domnisoare. Cat priveste partea a doua a intrebarii, cred ca ar trebui sa le intrebati pe dansele.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus