Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Ioana Maria Moldovan: Imaginea mea a crescut frumos și lin

Ioana Maria Moldovan: Imaginea mea a crescut frumos și lin

Ştirile marca Times New Roman de la Prima TV sunt prezentate acum de Ioana Maria Moldovan. Este o emisiune care ne dezvăluie o vedetă de televiziune cu un subtil simț al umorului, veselă și uneori cârcotașă.

Este o apariție angelică și decentă care nu iubește mondenitățile, chiar pare stânjenită uneori de evenimentele de acest fel. Dacă o cunoști, descoperi o fată normală, cu mult bun-simț, care poartă în „gentuță“ un bagaj frumușel de cultură generală, dar și cei șapte ani de acasă. Este un om care are povestea sa despre noroc și întâmplarea cotidiană ce te duce unde ai visat.

Eşti absolventă a Facultăţii de Litere. Ai pornit în şcoală cu gândul de a face televiziune sau doreai să fii profesor?

Am pornit cu gândul să mă fac educatoare sau profesoară, însă niciodată nu am dat uitării visul din copilărie, să fiu „tanti de la televizor“. În al doilea an de facultate, am aflat de un concurs pentru un post local de televiziune (căutau reporter/prezentator). Mi-am zis că e momentul meu, că visul poate deveni realitate. Mi-am făcut un CV, dar, când am aflat că sunt 150 de concurente pe un loc, m-am lăsat păgubaşă. Mama însă nu! Mi-a depus CV-ul fără să ştiu şi mi-a purtat noroc. Am debutat în televiziune chiar de ziua mea de naştere. Era o lume nouă, habar nu aveam cu ce se mănâncă. Dar am furat meseria asta cum m-am priceput mai bine. După doi ani de ştiri şi corespondențe pentru postul central, mi-am zis că trebuie să-mi încerc norocul în Bucureşti. Iar norocul mi-a surâs. După un an de teren şi transmisiuni în direct în Capitală, am participat la un casting şi am câştigat rolul de moderator al unei emisiuni de succes. După încheierea acestui proiect frumos, am început unul şi mai frumos, Times New Roman TV.

Din  visul de a fi profesoară nu a mai rămas nimic?

Ba da, de fiecare dată când am avut ocazia, am predat. Am fost educatoare de probă pentru 12 prichindei minunaţi. E adevărat, doar pentru câteva ore, la o filmare, dar mi-a plăcut tare mult. Tot pentru câteva ore, la invitaţia colegului meu Vlad Ionescu, am fost profesoară la Şcoala de Televiziune „Tudor Vornicu“.

Te-ai obişnuit cu riscurile notorietăţii? Ce s-a schimbat în viaţa ta privitor la imagine?

În cei 12 ani de presă, am avut norocul să nu cunosc riscurile notorietăţii. Imaginea mea a crescut frumos şi lin, fără ieşiri în decor sau abateri de la calea mea. Asta cred şi îmi doresc să merg în continuare pe acelaşi drum.

Ai avut momente în care ți-ai zis „gata cu televiziunea, e greu“?

Depinde ce înţelege fiecare prin cuvântul greu. Pentru mine, greu e când eşti la pământ şi nu mai poţi să te ridici, când eşti singur, bolnav şi nu ai putere să mergi mai departe. În rest, sunt doar experienţe de viaţă, bune sau rele, dar din toate ai ce învăţa. Așa că nu mi-a trecut niciodată prin cap să renunţ la ce fac pentru că îmi place tare mult.

La un moment dat, chiar am crezut că ai renunțat la televiziune, dar, surpriză, ai noi proiecte!

Da, cel mai nou proiect este Times New Roman TV, o nouă etapă din viaţa mea, un alt început de care mă bucur. Noul format este interesant, inedit! Este exact porţia de umor de bună calitate pe care toţi trebuie să o luăm în fiecare duminică, de la ora 19, la Prima TV. E ca o pastilă ce ne face să râdem cu gura până la urechi, ne binedispune pentru săptămâna ce începe.

În afara televiziunii, proiectul cel mai aproape de suflet, în care m-am implicat şi pe care îl susţin, este „Melanoma MayDay“. Este o campanie de luptă împotriva cancerului de piele. M-am alăturat acestei campanii fără să stau pe gânduri pentru că, în urmă cu patru ani, am fost suspectă de cancer de piele. Ştiu prin ce am trecut, a fost o experienţă urâtă, dar cu final fericit, din care am învăţat o adevărată lecţie de viaţă: e mai uşor să previi decât să vindeci.

Viața a fost bună cu tine sau ți-a dat câte o lecție?

Până acum, viaţa mi-a dat multe lecţii. Cele mai importante sunt să mă bucur de ce am, mai ales de sănătate, să trăiesc fiecare moment, să preţuiesc clipa.

Ai avut probleme de sănătate. Cât de preocupată eşti de asta acum?

Preţuiesc sănătatea şi mă străduiesc să am grijă de mine. Merg la medic măcar din şase în şase luni, chiar dacă numai pentru un control de rutină.

Cum te comporţi când iubeşti şi ce te atrage la un bărbat?

Mă comport aşa cum am făcut-o în ultimii zece ani, iar bărbatului de lângă mine îi cer exact ce ofer: iubire, respect, toleranţă şi înţelegere. Nimic mai mult. Din punctul meu de vedere, trebuie să-ţi placă totul la un bărbat. Atunci când îl vezi, să trăieşti acel sentiment ce nu se poate descrie în cuvinte. Încă de la prima întâlnire am simţit că Marian este jumătatea mea. E bărbatul lângă care vreau să îmbătrânesc, omul care mi-a ieşit în cale cu tot ce are nevoie sufletul meu. Prefer o relaţie bazată pe iubire, înţelegere, toleranţă şi respect.

Crezi în instituţia căsătoriei, deși lumea e plină de divorţuri?

Cred şi nu cred în instituţia căsătoriei. Cred în ea când apare un copil, pentru că, din punctul meu de vedere, este bine şi normal ca părinţii să poarte acelaşi nume de familie în certificatul lui de naştere.

Nu cred în ea pentru că, în vremurile noastre, căsătoria nu prea mai e la modă sau, în cele mai multe cazuri, se face doar de ochii lumii. Acum, sincer, cum şi cu ce mi-ar schimba viaţa un act? În condiţiile în care eu şi Marian trăim ca într-o familie. Ne-am mutat împreună la scurt timp după ce ne-am cunoscut, pentru că numai aşa puteam să ne dăm seama dacă ne potrivim sau nu. Noi spunem că am trecut testul compatibilităţii şi ne e bine aşa cum suntem… ca şi căsătoriţi, dar fără act legalizat!

Există un loc de care te leagă ceva anume?

Da, Târgu Mureş! E oraşul meu natal, acolo am copilărit, am crescut, acolo e familia mea dragă. Sunt foarte multe amintiri şi oameni faini care mă leagă de acel loc.

Ţinuta preferată?

Să mă simt bine în ea, să-mi vină bine, s-o port cu plăcere. Poate să fie o ţinută sport, elegantă sau casual.

Designerul preferat?

Nu-mi place să fac nominalizări. De la fiecare designer sunt ţinute care îmi plac sau nu. O amintesc însă pe Laura Hîncu, am început de câteva luni o colaborare frumoasă cu ea. Laura îmi face ţinutele pentru Times New Roman TV şi pentru diversele evenimente la care particip.

Parfumul favorit?

Eau des Merveilles de la Hermes.

Care este cântecul tău preferat? De ce?

Unul singur?! Mi-e tare greu să mă decid. Aleg însă „My Love Is Your Love“ al lui Whitney Houston. De ce? Din trei motive: primul, pentru că eu cred că e una dintre cele mai frumoase şi sincere declaraţii de iubire. Al doilea, pentru că e una dintre melodiile noastre dragi (a mea şi a lui Marian), pe care o ascultăm ori de câte ori avem ocazia. Al treilea, pentru că Whitney a fost, este şi va rămâne una dintre cântăreţele mele preferate.

Un film pe care îl revezi cu plăcere?

„Hachiko: A Dog’s Story“ este filmul meu preferat, l-am văzut de foarte multe ori, de fiecare dată cu aceeaşi plăcere, cu emoţie, interes şi lacrimi în ochi. E o poveste adevărată despre loialitate, credinţă şi dragoste eternă. Într-un cuvânt, o lecţie de viaţă. Plus că în film joacă actorul meu preferat, Richard Gere.

Lucrurile care te fac să te simţi bine?

Lucrurile simple, mărunte, dar care sunt făcute din suflet. O îmbrăţişare sinceră, o vorbă bună, un salut prietenos, un compliment, momente petrecute alături de cei dragi şi lista poate continua.

Valorile pe care le respecți?

Familia, iubirea, sinceritatea, bucuria, pacea, siguranţa, onoarea, prietenia, loialitatea, sănătatea, educaţia.

Citește și:

Florentina Fantanaru: Vara ca o rochie de Oscar

Irina Pacurariu: Fara povesti, n-am fi ceea ce suntem

Andra: Reusesc pentru ca vreau

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.4/29.01.2015
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Prima TV

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus