Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Ioana Maria Moldovan: Nu voi îmbrăca rochia de mireasă

Ioana Maria Moldovan: Nu voi îmbrăca rochia de mireasă

Îi plac rochiile de mireasă doar pe alte femei. Ioana Maria Moldovan are o relație de 11 ani, este logodită de opt, a jurizat o emisiune de nunți, dar nu se grăbește să viseze la a ei.

Până în primăvara 2014, chipul Ioanei Maria Moldovan se asocia cu o emisiune din grila Acasă TV, însă tulburările de pe piața media românească au forțat-o să se reorienteze din punct de vedere profesional – cu o schimbare de look (foarte fericită, aș spune) la pachet. Ioana s-a alăturat echipei postului Prima TV, unde a prezentat știrile „Times New Roman“, apoi a devenit jurat de miresici și nuntași în emisiunea „Nunți de poveste“. În toamna asta, Ioana va continua colaborarea cu micii jurnaliști de la Școala de Televiziune Junior, pe care îi ajută la realizarea Jurnalului STV Happy News, o emisiune produsă de copii pentru copii, difuzată tot de Prima TV, în fiecare sâmbătă dimineață, la ora 10. În paralel, vedeta se implică și în campania de luptă împotriva cancerului de piele Melanoma MayDay, al doilea proiect de suflet al său. Pentru lunile care urmează se mai anunță un proiect profesional sub umbrela Prima TV și, uite-așa, Ioana iar rămâne fără timp pentru nunta cea mult așteptată de toată lumea după 11 ani de relație.

Ce ai învăţat despre nunţi din emisiunea la care ai fost jurat în primăvară?

Nunţile din emisiune mi-au întărit încă o dată ideea că nu e tocmai floare la ureche să fii mire şi mireasă. Din păcate, unii fac nuntă doar ca să fie în rândul lumii sau pentru că aşa spune tradiţia şi nu se bucură cu adevărat de eveniment. Am învăţat însă că, dacă vrei, poţi
să ai o nuntă de poveste fără prea mari eforturi.

La ce fel de nuntă visezi? La ce fel de rochie de mireasă?

Chiar dacă până acum am îmbrăcat rochia de mireasă nu o dată, ci de două ori – la filmări, evident –, nu mă grăbesc să îmbrac rochia şi în viaţa privată. Nu am visat niciodată la acest moment. Cu siguranţă, într-o zi voi spune DA, dar nu voi îmbrăca rochia de mireasă. Îmi plac rochiile de mirese, dar pe alte femei.

Având experienţa unei relaţii de cuplu atât de îndelungate, ce sfaturi ai da cuplurilor aflate la început?

Sunt într-o relaţie de 11 ani, dar mă feresc să dau sfaturi în iubire. Fiecare relaţie e diferită şi nu există o schemă pe care s-o urmezi. Într-o relaţie nu curge doar lapte şi miere, sunt şi ploi, furtuni. Viaţa în doi nu e uşoară, dar amândoi am învăţat să renunţăm la orgolii prosteşti, să comunicăm, să fim toleranţi, să ne respectăm şi, mai presus de toate, să ne iubim.

Se spune că Dumnezeu îţi dă un copil exact când ai nevoie de el. Tu simți asta?    

Un copil e o minune în viaţa unui cuplu şi ar trebui să vină atunci când ambii parteneri şi-l doresc cu adevărat. Noi suntem pregătiţi, aşa că aşteptăm să se întâmple minunea. Până atunci însă, îmi petrec o mare parte din timp cu juniorii de la Şcoala de Televiziune. Sunt noua mea familie.

Crezi că, atunci când vei avea un copil, îl vei lăsa părinților să-l crească?

Îmi doresc ca, atunci când voi fi mamă, să am cu copilul meu o relaţie la fel de frumoasă şi specială cum există între mine şi ai mei! Evident că, atunci când în familia noastră va apărea un copil, ei o să fie lângă noi şi o să ne ajute. Însă vreau să-l creştem noi şi să facem
în aşa fel încât să fim cât mai mult cu el.

Ai timp să găteşti? Ce feluri de mâncare prepari?

Când am timp şi chef, când vreau să mă relaxez, să mă joc cu reţetele preţioase pe care le primesc de la mama (apropo, mama e cartea mea de bucate). Specialitatea casei la Târgu Mureş este puiul cu cartofi în vas de lut la cuptor, iar la Bucureşti – creveţii în ulei de măsline, sos de usturoi, orez cu porumb şi un vin alb bun.

Există alimente sau gustări pe care le mănânci şi te simţi vinovată? Dar alimente de care te fereşti?

Sunt pofticioasă şi gurmandă şi niciodată nu mă simt vinovată pentru micile plăceri culinare. O viaţă am de trăit, aşa că mănânc şi fast-food, cartofi prăjiţi, slană, tocăniţă, dar nu zilnic şi fără excese. Recunosc totuşi că uneori mă mai mustră conştiinţa când mănânc cam multă îngheţată sau ciocolată… în faţa lor nu pot rezista. Alimentele de care mă feresc pentru că pur şi simplu nu-mi plac sunt: drobul de miel, borşul de peşte, spanacul şi legumele din ciorbă.

Alergătura de jurnalist este singurul lucru care te menţine în formă sau ai şi alte trucuri pentru asta?  

În formă mă menţin încercând să am un program de viaţă echilibrat şi sănătos. Nu pierd nopţile, nu fumez, nu beau cafea sau alcool. Fac mişcare, mă plimb prin parc, pe jos sau cu bicicleta, joc badminton şi sar şotronul cu nepoţelele. Iar de câteva luni am început, la recomandarea specialiştilor de la Biomedica, un tratament complex de remodelare pentru toate tipurile de piele.

Cum te comporţi la volan? Câtă plăcere îţi produce şofatul?

Eu zic că sunt un şofer prudent, calm, care respectă regulile de circulaţie. Mi-am luat carnetul de conducere în ianuarie 2003, un an mai târziu m-am mutat în Bucureşti, iar de condus zi de zi am început abia în februarie 2013, când mi-am luat inima în dinţi şi am zis că e musai să intru în traficul infernal al Capitalei. Acum mă simt bine la volanul micii mele bijuterii, un SmartForTwo, iar şofatul chiar mă relaxează.

Care e cel mai îndrăzneţ lucru pe care l-ai făcut vreodată? Fie că te mândreşti, fie că nu te mândreşti cu el.

Nu sunt prea îndrăzneaţă, aşa că la capitolul ăsta nu prea am cu ce să mă laud. Poate doar cu interviul pe care i l-am luat acum 11 ani lui Jean-Claude Van Damme. Ţin minte că, mai în glumă, mai în serios, m-a cerut de nevastă.

Pentru treburile de zi cu zi preferi tocurile sau talpa plată?

Aleg, fără să stau pe gânduri, talpa plată. Dar am mereu în maşină şi o pereche de pantofi cu toc, nu se ştie niciodată pe unde trebuie să mai ajung.

Citește și:

Simona Patruleasa: Frumusetea nu inseamna fericire

Olivia Paunescu: Imi place sa fiu cucerita

Lidia Buble: Un om simplu este cel mai frumos lucru

Articol preluat din ediția de octombrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Georgiana Idriceanu

Foto: PR (Prima TV)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus