Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Ionela Nastase si Vlad Petreanu: Despre dragoste, cu umor

Ionela Nastase si Vlad Petreanu: Despre dragoste, cu umor

A se nota că, în timpul acestui interviu, eu trebuia să stau cuminte, să fiu machiată şi coafată – este singurul motiv pentru care el vorbeşte mai mult decât mine, mă roagă Ionela să precizez, zâmbind ştrengăreşte. În prezenţa ei, jurnalistul Vlad Petreanu, pe care-l ştiu mai degrabă sobru şi reţinut, râde cu poftă şi ochii albaştri îi strălucesc puternic: e un bărbat îndrăgostit şi împlinit. E o încântare să-i vezi cum se sorb din priviri, cât de perfect se completează unul pe celălalt. 

Vine martie, luna femeii. Ionela, ce te-aştepţi să primeşti în dar de la Vlad?
Ionela: Electrocasnice, pomişori de grădină şi un dressing. Pentru că în curând ne vom muta în casă nouă. Anul acesta, nu am voie să cer bluziţe, farduri, parfumuri, ci lucruri pentru casă.
Vlad: Ca să vezi cât de generos sunt, am să-ţi iau şi un fier de călcat şi un aspirator. (Râd amândoi.) Iar cu ocazia mutării, poate ne luăm şi un căţel (n.r. – se uită sugestiv înspre Ionela).
Ionela: Să nu mă-nţelegeţi greşit, îmi plac animalele, dar nu în casă, iar Vlad nu-şi doreşte un căţel de talie mică! 
În afară de căţel, aveţi şi alte dispute în cuplu?
Vlad: Nu, realmente este singurul motiv de dispută. 
Ionela: Nu ne-am certat niciodată serios. Dacă ne ciondănim, indiferent de motiv, nu ne culcăm niciodată înainte să ne-mpăcăm. 
Aveţi programe diametral opuse. Unul merge la serviciu dimineaţa, celălalt seara. Cum vă împăcaţi cu acest aspect?
Ionela: A fost o vreme când era invers – eu mergeam dimineaţa la serviciu, iar el seara. Şi mi-am zis atunci că e nedrept. Pe vremuri, femeia rămânea în puf şi bărbatul pleca la muncă să aducă de-ale gurii. Până la urmă, s-a făcut dreptate: da, mă simt bine atunci când sună ceasul la 5.40, el pleacă la serviciu, iar eu mă întorc pe partea cealaltă. Uneori, fac şi glume nesărate pe această temă!
Cum, Vlad, nu se trezeşte să-ţi prepare cafeaua?
Vlad: În timp ce eu mă bărbieresc, de exemplu, ar putea să pregătească o omletă, ceva. Încă nu am reuşit s-o conving. 
Ionela: Promit să fac asta atunci când o să pleci şi tu la o oră decentă la serviciu! Totuşi, ne vedem la prânz, să luăm masa împreună, apoi ne mai întâlnim seara, mâncăm ultima masă pe la ora 22, după care ne urcăm pe cântar şi ne îngrozim. 
Cine găteşte acasă la voi?
Vlad: Eu gătesc.
Ionela: Eu gătesc. 
Vlad, ce îţi place să găteşti?
Ionela: Pot să-ţi spun eu! Face cel mai bun ossobuco din lume – e un rasol de viţel care se dă la cuptor într-un vas de fontă, cu nişte legume alături. E un bucătar foarte bun.
Care sunt celelalte motive pentru care-ţi place de el?
Ionela: Mie îmi place că vine devreme acasă. 
Vlad: Mie îmi place de Ionela pentru că e o doamnă foarte vie, plină de personalitate şi are un soi de încredere în sine care este foarte sexy.
 
 

 

 

Ce vă place să faceţi împreună?
Vlad: Să citim. Bine, nu din aceeaşi carte, dar în acelaşi timp. (Râd.) Ne place să mergem în vacanţe împreună. 
Care a fost cea mai frumoasă vacanţă?
Ionela: Pentru mine, Crăciunul în Egipt, doar în doi, iar în gaşcă – în insula Kos, anul trecut. 
Vlad: A fost o săptămână de libertate pentru nişte adulţi trecuţi prin viaţă, care ştiu să se distreze. 
Sunteţi amici cu Simona Gherghe şi Cătălin Striblea. Cum v-aţi împrietenit?
Ionela: Prin intermediul televiziunii, care nu mi-a adus doar marea iubire, satisfacţii profesionale şi nervi deopotrivă, ci şi foarte mulţi prieteni.
Vlad: Televiziunea poartă cu sine un soi de virus, are capacitatea să-ţi ia minţile foarte repede, iar aceştia sunt oameni care s-au menţinut pe val, fără fiţe. Plus că ne ştiam dinainte de-a deveni cunoscuţi.
Faptul că aveţi aceeaşi meserie v-a încurcat sau v-a ajutat în relaţia de cuplu?
Vlad: Nu ne-ncurcă, dimpotrivă. Ştii şi tu, meseria de jurnalist este una care îţi consumă foarte multă energie şi timp, e o meserie vocaţională, e greu s-o faci dacă nu simţi nevoia asta, îţi modifică şi gândirea, şi aria preocupărilor, întregul univers personal. Iar noi ne-nţelegem unul pe altul.
V-aţi gândit la un proiect comun?
Vlad: Eu da! Mi-ar plăcea să realizez o emisiune de travel gastronomic cu Ionela personaj principal. Eu sunt foarte deschis la experienţe culinare, spre deosebire de Ionela, care îşi impune o lungă listă de restricţii: sunt lucruri pe care nu le mănâncă, altele pe care nici nu vrea să le vadă sau să le atingă. Are reacţii fizice remarcabile – se scutură, se scârbeşte, se-ndoaie, se-nvârteşte, o ia plânsul numai când aude sau se gândeşte la un fel de mâncare exotic. Aş face un fel de reality-show, o călătorie gastronomică în cele mai diverse locuri de pe glob, şi aş pune-o pe Ionela să mănânce diferite delicatese culinare, cum ar fi ochi de capră, gândaci sau marmotă. Reacţiile ei cred că ar face superaudienţă. 
Ionela, ce ai schimba la Vlad?
Ionela: Nimic, eu îl iubesc aşa cum e: cel mai bun bărbat de pe planetă! 
Vlad: Eu nu cred că trebuie să schimbi oamenii pe care îi iubeşti. Când vrei să schimbi pe cineva, nu faci decât să proiectezi imaginile tale asupra lui şi îl chinuieşti. Iubeşte-l aşa cum este – nu trebuie să-ţi placă tot. 
Ce-i trebuie unei relaţii ca să dureze?
Ionela: Iubire, respect, încredere, sinceritate şi umor.
Vlad: Şi sex, fireşte! 
Vă doriţi copii?
Vlad: Da, vrem gemeni.
Ionela: La mine, răspunsul este: ne dorim copii. 
Vlad: De fapt, pentru început, mi-aş dori o fată. Băieţii sunt prea dificili şi cu mama, şi cu tata.
Ionela: Ştiu de ce îşi doreşte fată – din egoism, pentru că fetele sunt mai ataşate de taţi! (Râde.)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus