Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > John Galliano, concediat pentru antisemitism

John Galliano, concediat pentru antisemitism


Casa de moda franceza Christian Dior
a anuntat ca il va concedia pe directorul sau de creatie, John Galliano, acuzat de comentarii cu caracter antisemit si rasist. Vestea vine la o zi dupa ce o inregistrare video in care Galliano afirma ca il adora pe Hitler a aparut pe internet. In ciuda acestei decizii, spectacolul casei Dior pentru colectia toamna/ iarna 2011, programat sa aiba loc in data de 4 martie, in cadrul Saptamanii Modei de la Paris, „nu a fost anulata, pentru moment”, a declarat purtatorul de cuvant al casei Dior.

„Casa Dior isi afirma, cu cea mai mare tarie, politica sa de toleranta zero fata de orice lucru cu caracter antisemit sau rasist. In asteptarea rezultatelor anchetei, Dior l-a suspendat din toate functiile pe John Galliano”, a anuntat Sidney Toledano, presedintele-director general al Dior.

Scandalul a inceput in 28 februarie 2011, pe terasa unei cafenele din Paris, unde John Galliano a fost arestat din cauza unei altercatii cu un cuplu. Potrivit cuplului, designerul ar fi strigat: „Nenorocit de evreu, ar trebui sa fii mort!” si „Nenorocit de bastard asiatic, te voi omori!”. John Galliano era in stare de ebrietate in momentul arestarii.

Avocatul sau, Stéphane Zerbib, a negat insa acuzatiile: „A fost o altercatie, Galliano a fost agresat verbal, dar in niciun moment nu au fost rostite astfel de insulte. Avem de altfel martori in acest sens”.

Arestat imediat de politie, creatorul de moda a fost condus la un comisariat parizian. In urma testelor, s-a stabilit ca avea o concentratie de 1,1 mg/ litru alcool pur in aerul expirat. Galliano, care este subiectul a doua plangeri in aceasta chestiune, a fost eliberat provizoriu, au precizat aceleasi surse.

Totodata, potrivit informatiilor din cotidianul francez Le Parisien, o tanara a mers la comisariatul din arondismentul III Paris pentru a denunta niste comentarii cu caracter antisemit pe care le-ar fi facut John Galliano in octombrie 2010. Acesta si-ar fi batut joc de aspectul ei fizic, inainte de a profera insulte antisemite la adresa ei.

Tabloidul britanic The Sun a postat pe site-ul sau oficial o inregistrare video realizata intr-o cafenea pariziana, cu John Galliano spunand ca il „adora pe Hitler”. „Il ador pe Hitler”, spune John Galliano in limba engleza unor persoane asezate la o masa alaturata. „Oameni ca voi ar fi morti (pe vremea lui Hitler, n.r.). Mamele voastre, tatii vostri ar fi toti niste nenorociti de gazati”, mai spune el in aceasta inregistrare.

„Aveti o problema?”, il intreaba pe designer o femeie al carei chip nu poate fi vazut in inregistrarea video. „Cu dv. Sunteti urata”, raspunde Galliano, vizibil ametit de bautura. Persoana care a realizat inregistrarea a dorit sa ramana anonima, dar a povestit cotidianului The Sun ca John Galliano era „singur si consuma alcool”. „S-a bagat continuu peste conversatia noastra, facand comentarii despre noi si despre ceea ce spuneam. Eram stupefiati de ce spunea”, a declarat sursa.

Inregistrarea video a fost realizata, potrivit The Sun, in aceeasi cafenea pariziana unde John Galliano a fost acuzat de comentarii rasiste si antisemite in timpul altercatiei cu acel cuplu amintit anterior. Tabloidul britanic nu a precizat data la care a fost realizata inregistrarea video.

  • In varsta de 50 de ani, designerul britanic John Galliano a fost numit director de creatie al casei Dior, in 1996.
  • S-a impus ca unul dintre cei mai inventivi si stralucitori creatori de moda, inspirandu-se din istorie si din calatoriile in jurul lumii.
  • Din 1999, el a coordonat ansamblul liniilor feminine ale Dior, dar si colectiile de marochinerie si imaginea marcii.
  • In paralel, John Galliano lucreaza la propriile sale colectii.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus