Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Jorge: A ierta fara sa uiti nu inseamna iertare

Jorge: A ierta fara sa uiti nu inseamna iertare

Jorge, George Papagheorghe, s-a impus în atenția publicului și a devenit foarte cunoscut mai ales din postura de concurent la show-ul Te cunosc de undeva!, de la Antena 1.

Actor talentat, cu o voce care-i permite să abordeze orice tip de piesă, Jorge a ajuns la performanță nu doar mulțumită talentului. Tratează cu seriozitate orice proiect. Este un showman cu farmec. Provine dintr-o familie de artiști, are studii de muzică și este tătic.

De la un rol de Romeo la statutul de sex-symbol nu a fost decât un pas. Cum se împacă această ipostază cu educația ta clasică armânească?

Educația mea clasică a fost de fapt modernă. Părinții mei au fost foarte deschiși întotdeauna. Am avut susținerea lor, indiferent de deciziile pe care le-am luat. Când eram adolescent, tatăl meu a avut mult de muncit cu mine, pentru că eram rebel și cu o personalitate puternică. Totuși, a avut tact, profesor fiind, și a reușit să mă îndrume. Și îi mulțumesc pentru asta.

Te-a ajutat pe scenă, dar și în existența cotidiană, ca bărbat, aspectul sau atitudinea?

M-au ajutat și una, și alta, însă atitudinea nu este totul, iar aspectul uneori te poate dezavantaja. Contează cât de bine știi să le gestionezi și, mai ales, respectul pe care îl ai față de cei cu care stai de vorbă sau lucrezi.

Când te-ai trezit cântând și cum ai făcut din asta o carieră?

De „trezit“ cred că anul trecut m-am „trezit“, când am luat decizia că vreau să fac doar asta. De când m-am apucat, nu-mi amintesc exact. Sunt amintiri pe care mi le povestește mama. Când aveam cinci ani și mă lua tata cu el la nunți machidonești, mă urca pe masă și cântam „Life Is Life“. În clasa a V-a am cântat prima oară pe o scenă, din dorința mea. Aveam o trupă și cântam melodii ale grupului East 17.

Cele mai frapante roluri în care te descoperă publicul sunt travestiurile feminine de la emisiunea „Te cunosc de undeva!“ Ce ai învățat despre femei încercând să creezi un personaj dincolo de micile trucuri dureroase (gen epilat)?

Am învățat că imaginea de sine îți creionează atitudinea și forța interioară, îți întărește încrederea. Fiecare femeie este specială în felul ei. Trebuie doar să descoperi punctele forte sau atuurile și să le dezvolți, dar și să integrezi și să accepți defectele. Am mai învățat cum să te folosești de un defect și să-l transformi în avantaj. La fiecare personaj feminin am evoluat, eu ca bărbat, câte puțin.

Dintre celebritățile pe care le-ai imitat, care personaj ți s-a părut cel mai dificil?

De departe cel mai greu personaj a fost Freddie Mercury. A fost pentru prima dată când am dormit efectiv cu căștile la urechi pentru a integra complet melodia „Bohemian Rhapsody“. Este o operă de artă și foarte complexă, iar inflexiunile vocii lui Freddie mi-au dat mari bătăi de cap. Sunt foarte fericit și bucuros de reacțiile publicului și ale apropiaților în urma transformării mele în Freddie Mercury.

Faptul că ai făcut roluri feminine te-a învățat să alegi cu alți ochi un pantof de calitate, o haină pentru soția ta?

Cu siguranță. Eu eram și înainte atent la lucrurile de calitate și îi propuneam diverse vestimentații sau accesorii, dar acum am devenit de-a dreptul cunoscător

Banii, talentul, imaginea, frumusețea interioară sau notorietatea le atrag pe femei la un artist?

Depinde de valorile femeii care se uită. Sunt femei care sunt atrase de toate cele enumerate sau doar de una din ele. Frumusețea e în ochii celui care privește, nu?

Crezi că este important ca un bărbat să își mărturisească sentimentele și să își arate slăbiciunile?

Fiecare face cum simte și toți avem dreptate în felul nostru. Eu sunt genul de bărbat care își exprimă sentimentele și spune „te iubesc„ de câte ori simte și, da, e uman să îți arăți slăbiciunile.

Ai slăbiciuni pe care nu le poți masca?

Bineînțeles! Sunt o fire timidă, uneori mă emoționez, iar alteori chiar plâng.

Când ai plâns ultima data?

La concertul de Crăciun al lui Ștefan Bănica Jr. A fost un moment emoționant, când Ștefan a cântat în primă audiție melodia „Mama“, dedicată mamei lui. Toate bune și frumoase până la final, când a prezentat-o pe mama lui și a rugat-o să se ridice pentru a o vedea toată sala. Atunci a fost momentul în care i-am mulțumit lui Dumnezeu că mama trăiește și e sănătoasă.

Ierți și uiți lucrurile și gesturile urâte? Ce nu poți ierta?

Este o întreagă filosofie în acest subiect. De-a lungul timpului, ca fiecare dintre noi, m-am lovit de situații care necesită multă forță interioară. A ierta fără să uiți nu înseamnă iertare. Am învățat, prin credință, că e esențial să ierți și, chiar dacă uneori durează mai mult, sunt recunoscător că am putut face asta.

Îți plac bijuteriile? Nu să le oferi, ci să le porți.

Acum câțiva ani, îmi plăceau. Astăzi, simt să fiu cât mai simplu. Singurele bijuterii pe care le port sunt cruciulița la gât și verigheta.

Îți alegi hainele la întâmplare sau faci din asta un lucru important?

Depinde de zile și de evenimentele la care particip! Dacă e o zi de repetiții, mă îmbrac mai lejer, însă niciodată nu-mi aleg hainele la întâmplare. Am avut ocazia să lucrez cu stiliști și designeri de marcă ai României și m-au învățat câteva trucuri.

Simplitatea, modestia, rezervarea ți se par calități sau defecte?

E cel mai greu să fii simplu sau rezervat. Eu le consider calități. În ceea ce privește modestia, prefer smerenia. Tatăl meu, încă de când eram eu mic, îmi spunea să fiu smerit. Habar n-aveam ce înseamnă asta atunci, însă acum sunt recunoscător pentru fiecare vorbă pe care mi-o spunea. Toate aveau tâlc.

Cariera îți oferă în ultima perioadă provocări după provocări…

Da, și îmi place asta. Acceptarea provocărilor mă ajută să evoluez, iar aceste provocări m-au ajutat să accesez resurse pe care nici eu nu știam că le am.

Ce faci cu viața personală și, mai ales, cu tine însuți?

În fiecare zi descopăr lucruri noi și îmi place să învăț și să aplic. Cel mai important pentru mine este acum echilibrul. Fie că vorbim despre viața personală sau de cariera artistică, alimentație sau alte subiecte.

Citește și:

Diana Munteanu: Cu banii nu poti cumpara decat bunuri

Catalin Stefanescu: 100% implicat in relatie si jurnalism

Oana Zamfir: Apriga si patimasa

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.3/22.01.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Mihai Stetcu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus