Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Julia Louis-Dreyfus – Vicepresedinta pusa pe sotii

Julia Louis-Dreyfus – Vicepresedinta pusa pe sotii

Cand producatorul Armando Iannucci a pornit in cautarea protagonistei in jurul careia sa se invarta actiunea din comedia sa, s-a gandit ca are nevoie de o femeie capabila sa improvizeze si amuzanta. Instantaneu, gandul i-a zburat la Julia Louis-Dreyfus, celebra Elaine din Seinfeld si, totodata, populara Christine din serialul New Adventures of Old Christine, actrita cu un simt al umorului cat Casa Alba.

Timp de 8 ani, Julia a facut parte din echipa unuia dintre cele mai bune seriale de comedie din toate timpurile, aalturi de Jerry Seinfeld si Jason Alexander, iar carisma si jovialitatea din jurul personajului sau s-au concretizat intr-o veritabila carte de vizita a unei actrite perfectionate in umor.

Veep – prescurtarea de la “Vice President”

In serialul Veep, Julia o interpreteaza pe vicepresedinta Statelor Unite, Selina Meyer, o femeie vulcanica si narcisista care activeaza in politica de 20 de ani.

Viata in cabinetul sau este extrem de plictisitoare, iar singurele activitati sunt semnarea scrisorilor de condoleante si implicarea in activitati ecologice. Umorul tocmai de acest lucru este generat, de lupta Selinei de a duce la bun sfarsit orice indatorire, insa oricat de banala ar fi, tot o transforma in ceva spectaculor.

Documentare printre “fete inalte”

Ca orice actor profesionist, Julia s-a pregatit temeinic inainte de inceperea filmarilor. Din start, faptul ca a crescut in Washington DC a facut-o sa inteleaga mai bine cultura locului.

A stabilit intalniri cu tot soiul de sefi de cabinet, consultanti pentru diferiti senatori si scriitori de discursuri care au ajutat-o sa aiba o mai buna viziune asupra personajului sau, despre care e sigura ca ii va amuza teribil pe telespectatori.

O cariera de succes

  • Serialul multor generatii – Alaturi de Jerry Seinfeld, Julia a petrecut 8 ani de glorie, timp in care a castigat 3 Globuri de aur, amandoi pentru “cel mai bun actor” si unul “pentru cel mai bun serial de comedie”.
  • Aventurile unei nevrotice – Vreme de cinci sezoane, Julia a jucat in serialul “The New Adventures of old Christine”, in care a interpretat rolul unei mame singure si instabile emotional
  • Fenomenala Elaine – Julia nu va scapa niciodata de stampila personajului din “Seinfeld”, Elaine Benes, femeia independenta si incredibil de amuzanta, care fumeaza trabucuri si danseaza cat se poate de bizar.
     

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus