Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Laura Cosoi: Nu ma ghidez dupa opiniile altora

Laura Cosoi: Nu ma ghidez dupa opiniile altora

Puțini fani ai frumoasei Laura Cosoi știu că actrița a practicat dansul sportiv timp de 12 ani și că este o împătimită a sportului. Ea recunoaște că o ajută bagajul genetic, dar fără muncă, îndrăzneală și un pic de noroc, nu ar fi ajuns vedetă.

Născută în 1982 în orașul teilor lui Eminescu, Iași, unde și-a petrecut copilăria și adolescența, Laura este absolventă a Facultății de Filosofie-Asistență Socială din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași. Primul ei rol de film a fost Adina din serialul Pro „La bloc“. A jucat apoi în „Fete cu lipici“ și „Cu un pas înainte“, seriale difuzate tot la Pro TV. Este pasionată de bucătărie (a scos chiar o carte pe această temă, cu titlul „Rămâi la masă?“), de călătorii și, cum îi stă bine unei femei frumoase, de fashion&beauty.

Citește și: Laura Cosoi: „Imi doresc o familie!“

Într-un timp al unui adevărat delir mediatic al supraevaluării frumuseții, tu ai ales să mizezi pe
talentul de gospodină. E doar de dragul imaginii și al modei sau chiar îți place să gătești?

Îmi place să gătesc, mi-a plăcut întotdeauna. Atunci când am timp, mă retrag în bucătărie și pregătesc cina pentru cei dragi. Așa îmi place să socializez. În plus, nimic nu se compară cu o cină în familie, nu?

Alegerile tale în materie de bucătărie țin cont în primul rând de chestii ușoare, fiindcă știm că tot ce-i bun îngrașă, sau o faci de dragul artei, folosind ingrediente de tot felul?

Cred foarte mult în echilibru și, pe lângă faptul că sunt atentă la ce mănânc, încerc să fac sport. În bucătăria mea, găsești multe mirodenii, îmi place să le amestec și să fac mâncarea gustoasă și specială în același timp. „Rămâi la masă?“ este jurnalul meu culinar și, practic, acolo am adunat rețetele pe care le gătesc cel mai des.

Să presupunem că te-ai întoarce la prima ta pasiune, baletul. Ce rol ai dori să faci? Crezi că o asemenea profesie ți-ar fi adus o notorietate egală cu televiziunea?

Am făcut balet doar un an, dansul sportiv fiind activitatea practicată mulți ani și care nu se bucură de roluri. Viața mea a avut un curs foarte frumos până acum și alegerile făcute mi-au purtat noroc.  

O fată frumoasă s-a specializat în asistență socială? Cât din ce te-a învățat școala ți-e util acum?

Nu cred că frumusețea are legătură cu alegerile mele. Am studiat la Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iași Filosofie-Asistență Socială și tot ce am învățat în cei patru ani m-a ajutat în construirea rolurilor interpretate atât în filme, cât și în teatru, dar și în campaniile umanitare în care sunt implicată.

Citește și: Interviu – Laura Cosoi

Televiziunea a făcut din tine un model. Cum te împaci cu acest statut? Dacă o fetiță spune că vrea să fie ca Laura Cosoi, ce sfaturi i-ai da?

Am muncit foarte mult ca să ajung unde sunt acum. Am făcut sacrificii, am renunțat la timpul petrecut cu cei dragi, dar m-am și maturizat devreme. Știu ce înseamnă punctualitatea, încrederea, responsabilitatea, iar în fiecare proiect în care am fost implicată, am încercat să dau dovadă de profesionalism. Nu-mi place să dau sfaturi, dar cred că este foarte important ca aceia care vin în urma noastră să nu uite de unde au plecat, să fie disciplinați, modești, buni, să aibă coloană vertebrală și să se raporteze la adevăratele valori. Toate astea se învață în timp.

Viața ta sentimentală a fost prilej de bârfe în presă. Te afectează mediatizarea lumii tale ascunse sau e doar marketing pe tema „nu te vezi în presă, nu exiști“?

Nu m-a interesat niciodată acest aspect și nu am fost un om ascuns. Nici nu știu toate știrile despre mine, pentru că sunt ocupată cu alte lucruri. Am alte priorități mult mai importante!

După toate astea, crezi că poți trăi liniștită și fericită în colțișorul tău?

Cu siguranță. Îmi trăiesc viața liniștită, așa cum îmi place. Sunt o persoană care are ocupație, familie, prieteni, planuri de viitor. 

Filmul a reprezentat o rampă de lansare pentru tine. Ce roluri te-au solicitat și cât din tine lași
în fiecare personaj?

Fiecare rol este cât se poate de complex. Necesită documentare, disponibilitate, atenție, autocunoaștere. Am interpretat rolul unei femei naive, Adina („La bloc“), am fost puternică interpretând-o pe Mara Soare în „Cu un pas înainte“, am văzut fața duplicitară a Norei din filmul de lungmetraj „Cel Ales“. Fiecare personaj are o evoluție și împrumută ceva din mine. Este fascinant cum trebuie să găsesc punctele comune între mine și personajul interpretat.

Ai modele de actori? Faci studii speciale pentru anumite roluri?

Admir actorii atât pentru talent, cât și pentru puterea de a renunța la ei pentru munca de pe platoul de filmare. Sigur că, atunci când pregătești un rol, încerci să aduni cât mai multe informații despre personaj, ți-l imaginezi în momente-cheie, te retragi din societate și te concentrezi pe viața altcuiva. De exemplu Nora, personajul pe care l-am interpretat în filmul „Cel Ales“ vorbea urât, obicei pe care eu nu-l am. Înainte de filmări, exersam vocabularul vulgar ca să-mi devină familiar, încercând astfel să-l fac parte din mine.

Pasiunea pentru dans te-a dus în concursuri celebre. Dincolo de spectaculos, ce ascunde performanța?

Foarte multă muncă, renunțarea la micile plăceri, lacrimi vărsate, antrenamente interminabile, dureri musculare, frici, dorințe duse la cote maxime, căutări fără răspuns, renunțări, forță.

Îți plac hainele frumoase. Care este stilul vestimentar ce te caracterizează și cum te educi în acest sens?

Nu am un stil anume. Pe blogul meu www.lauracosoi.ro, public outfituri ce mă reprezintă, dar care sunt diferite în funcție de stare.

Faptul că apari la rubrici de genul „bine/prost îmbrăcat“ reprezintă o provocare sau devine agasant și obositor?

Astea sunt lucruri mărunte. Nu mă ghidez după opiniile altora. Pentru mine, stilul vestimentar este instinctiv.

Ce parfumuri și miresme cauți în magazine?

Ador parfumurile. Mi-au plăcut aromele condimentate, pudrate, iar acum aleg notele curate de bumbac, frezie, trandafir alb. Parfumul ține de un moment și este legat de stările și experiențele care mă încearcă.  

Ai devenit produsul unei industrii media. Cum ești tu de fapt la tine acasă, împreună cu familia?

Ah, cum sună „produsul“… Sunt un om ca toți ceilalți. Mă bucur de lucruri mici, îmi place să râd, să ajut. Sunt familistă, credincioasă, văd partea plină a paharului, mă alint, ascult muzică, ador cafeaua de dimineață, îmi plac cărțile, plimbările prin natură, amintirile. Fac ce-mi place, joc în filme, în spectacole de teatru, iubesc oamenii și încerc să nu-i judec. Fiecare zi este o aventură și sunt iubită de Dumnezeu.

Vii dintr-o zonă în care se păstrează elemente de tradiție populară românească. Cât din sărbătorile de peste an, Crăciun, Paște, Rusalii reprezintă un mod de întoarcere la rădăcini?

Țin foarte mult la sărbătorile petrecute în familie. Sunt tare norocoasă că am o familie numeroasă și fiecare întâlnire cu ei este o binecuvântare. 

Există mitul blondei în trafic. În ambuteiajele din București, te ajută sau te încurcă faptul că ești blondă?

Nu cunosc mitul ăsta. Eu sunt o șoferiță bună sau așa îmi place să cred.  

Actriță, dansatoare, scriitoare… Te consideri o femeie reprezentativă, prin statutul și munca ta, pentru a fi imaginea stereotipă a femeii de azi?

Sunt o femeie asumată, exact așa cum trebuie să fie o femeie de azi.

Citește și: Cum a fost la lansarea Slowly Veggie! in Romania cu Laura Cosoi

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.49/11.12.2014

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Adi Stoicoviciu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus