Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Leonardo DiCaprio da 3 milioane de dolari pentru tigri din Nepal

Leonardo DiCaprio da 3 milioane de dolari pentru tigri din Nepal

Fundatia pentru conservarea mediului infiintata de Leonardo DiCaprio a acordat o finantare de 3 milioane de dolari Fondului mondial pentru natura salbatica (WWF), in scopul salvarii populatiei de tigri din Nepal.

Oficiali ai WWF au declarat ca banii primiti din partea fundatiei finantate de Leonardo DiCaprio vor fi folositi pentru dublarea numarului de tigri din Nepal – obiectiv ce va fi atins pana in 2022, cand o sa fie sarbatorit urmatorul an chinezesc al Tigrului.

Specia de tigri din Nepal, Panthera tigris, a fost declarata pe cale de disparitie de Organizatia Internationala pentru conservarea naturii, numarul lor fiind in continua scadere de-a lungul anilor.
 
Leonardo DiCaprio, un protector convins al mediului, nu doar cu afirmatii ci si cu fapte, a spus ca populatia de tigri la nivel mondial, de numai 3.200 de exemplare, a fost pusa in pericol de "distrugerea habitatului si de escaladarea braconajului". Fundatia lui DiCaprio a contribuit la cresterea numarului de tigri din Parcul national Terai Bardia din Nepal, de la 18 la 50.

WWF va colabora cu guvernul din Nepal si cu comunitatile locale pentru a opri braconajul si pentru a creste si monitoriza populatia de tigri, intr-o regiune de 93.310 kilometri patrati, ce include arii protejate pentru tigri, rinoceri si elefanti.

Fundatia lui Leonardo DiCaprio are ca scop protejarea mediului inconjurator si prezervarea naturii salbatice si a resurselor naturale ale Pamantului. La inceputul acestui an, actorul american si fundatia sa au strans suma de 38,8 milioane de dolari din donatii si din vanzarea unor obiecte de arta scoase la licitatie de casa Christie’s din New York. La aceasta suma actorul a contribuit personal cu suma de 10 milioane de dolari.

Leonardo DiCaprio, in varsta de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What’s Eating Gilbert Grape", in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist".

Actorul a putut fi vazut de curand in cinematografe in filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de exceptie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus