Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Ligia Munteanu: Frica e doar în imaginația noastră

Ligia Munteanu: Frica e doar în imaginația noastră

Pe Ligia Munteanu o vedem în fiecare seară a săptămânii la pupitrul principalului jurnal de știri al postului public, când ne spune, împreună cu partenerul de emisiune, Mihai Constantin, ce s-a întâmplat în țară și în lume.

Este ieșeancă, a luat doctoratul în economie generală, cariera în televiziune a început-o în urmă cu șase ani, ca redactor prezentator la televiziunea publică din Iași, iar din 2012 este în București, în redacția TVR Info. Știe patru limbi străine (engleză, germană, franceză și spaniolă), este pasionată de călătorii, muzică și are un păcat culinar. Află care este acesta, dar și alte lucruri despre Ligia în interviul ce urmează!

Care sunt cele mai dragi amintiri din copilărie?

Copilăria nu se pierde cu trecerea anilor dacă alegem să fie aşa. Fetiţa veselă, cu două codiţe lungi, pline de funde imense este cu mine în fiecare zi. Îi ţine alături pe părinţi, pe bunici, pe prietenii necuvântători – o pisică (Bijoux) şi un rottweiler (Rotty). Ţin minte plimbările cu maşina familiei în toată Europa şi rochiile colorate pe care bunica le croia special pentru mine.

Ai avut vreo poreclă?

Da, pe vremea gimnaziului, când colegii îmi spuneau „L“. Familia mă strigă Andreea (am şi acest nume), dar la şcoală am fost mereu Ligia. Sau „L“.

Cum a fost prima emisie la pupitrul știrilor? Ai avut trac?

Nu voi uita niciodată ziua de 22 octombrie 2012. Atunci a fost prima emisie a noului Telejurnal de la TVR 1. Emoţie e puţin spus! A fost o nebunie, am simțit un amestec de bucurie, emoţie, conştientizare a imensei responsabilităţi de pe umerii noştri. A fost mai intens decât un zbor cu paraşuta şi mai satisfăcător decât orice altă sarcină de serviciu pe care o avusesem până atunci. Cred că asta uneşte cel mai mult o echipă, dragostea pentru ce faci. De atunci, fiecare seară este o aventură pentru noi.

Ai vreo superstiţie înainte de a intra în direct?

Nu cred în superstiţii, dar ştiu că, dacă în redacţie am dificultăţi de trei ori la un text, trebuie să-l schimb, altfel sigur mă încurc în direct. E testat!

Care sunt cei mai importanţi oameni din viaţa ta?

Fiecare persoană care îţi intră în viaţă are un rol de jucat, un scop şi un sens. Diferite fețe vin şi pleacă, însă oamenii care rămân alături de tine în timp sunt importanţi cu adevărat. Sunt cei din familie sau care îţi devin familie prin iubire, prietenii, foarte puţini, dar adevăraţi, precum şi colegii alături de care faci echipă.

Dar cel mai greu moment din viaţă pe care l-ai depăşit?

Cred că modul cum percepi un anumit eveniment este cel care îi dă greutate. Nu cred în noţiuni de bine sau de rău. Consider că toate sunt experienţe din care învăţăm. Iar cea mai importantă lecţie pentru mine a fost să nu mai am aşteptări de la alţii, să fiu convinsă că mă pot baza oricând pe mine, să am încredere în intuiţia mea.

Ai vreun regret?

Nu regret nimic, iar dacă mi-ar fi dat să trăiesc din nou, aş lua aceleaşi decizii.

Ai vreo fobie?

Nu. Frica e doar în imaginaţia noastră.

Ai un loc preferat în care evadezi?

Îmi place să merg în natură, acolo unde este o apă. Sunt fascinată de lacuri, mare, oceane, râuri. Mă calmează, mă linişteşte chiar şi simpla imagine a unei suprafeţe de apă.

Ce articol vestimentar predomină în garderoba ta?

Pantofii. Mereu este nevoie de unii noi. Niciodată nu sunt suficienţi! Apoi rochiile – evident, alese în funcţie de pantofii pe care vreau să-i port.

Ai un creator preferat?

Manolo Blahnik şi YSL.

Care ar trebui să fie arma secretă a unei femei?

Atitudinea! Eşti ceea ce emani, ce transmiţi. Atitudinea unei femei are un impact mai puternic decât orice haină, trece de fiece mască. Sunt femei care transmit mult fără să descopere un centimetru de piele, în timp ce altele nu oferă nimic, deşi sunt complet… descoperite.

Care este cel mai frumos cadou primit?

Flori de la iubitul meu.

Dacă nu ai fi lucrat în televiziune, ce ai fi făcut?

Nu ştiu niciodată să răspund la această întrebare, pentru că televiziune am vrut să fac de mică. Probabil că aş fi ales un domeniu tangent, poate teatru sau modă.

Ochii care nu se văd se uită?

Depinde. Există ochi care se gravează în inima ta şi pe care nici dacă vrei nu-i poţi uita!

Care este sportul preferat?

Îmi plac şi am încercat toate sporturile. Dacă e să aleg, optez pentru înot sau echitaţie.

Ai vreun talent secret?

Îmi place să-mi las creativitatea liberă pe materiale textile. Talent e mult spus, dar mi s-a dovedit că am idei bune din moment ce unii creatori s-au inspirat din propunerile mele.

Ce ai găti pentru o cină în doi? Crezi în efectul afrodiziac al alimentelor?

Cred în efectul afrodiziac al unui vin atent ales. Cum eu nu consum carne, cred că aş opta pentru un fondue elveţian cu cinci feluri de brânză şi un platou de fructe.

Ce nu ai mânca niciodată?

Carne! Foarte rar consum pește (doar dacă e proaspăt) sau fructe de mare.

Care este desertul copilăriei?

Acelaşi de astăzi: tiramisu.

Marele tău păcat culinar?

Ciocolata. În porții mari, direct din borcan!

Crezi în destin?

Cred în destinul pe care ţi-l construieşti chiar tu.

Citește și:

Oana Zamfir: Apriga si patimasa

Ioana Maria Moldovan: Imaginea mea a crescut frumos și lin

Laura Cosoi: Nu ma ghidez dupa opiniile altora

Articol preluat din ediția de septembrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Foto: PR TVR

Comments

comments

One thought on “Ligia Munteanu: Frica e doar în imaginația noastră

Lasă un răspuns

Sus