Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Mădălina și Cosmin Cernat: O gașcă mare și veselă

Mădălina și Cosmin Cernat: O gașcă mare și veselă

E greu să porți grija a trei copii când ai un regim de viață normal, darămite când ambii părinți, Mădălina și Cosmin Cernat, sunt împovărați de atenția publică! Așa că am vrut să aflăm cum se descurcă Mădălina și Cosmin Cernat și, mai ales, cum fac asta cu atâtea zâmbete.

Deși a părăsit universul televiziunii de câțiva ani, figura lui Cosmin Cernat a rămas foarte bine întipărită în conștiința publicului ca prezentator de știri sportive și comentator sportiv. Atât de bine, încât tabloidele îl prezintă în continuare ca fiind directorul departamentului Sport din TVR. Ei bine, Cosmin este de doi ani director de marketing la Federația Română de Lupte, ca să lămurim lucrurile. Și este căsătorit cu Mădălina, producător de emisiuni de televiziune. Și-au pus la comun cei trei copii din relațiile anterioare – el două fete, ea un băiat – și, uite așa, casa Cernat găzduiește o gașcă mare și veselă, „Familia Flintstone“, după cum spune amuzată Mădălina, ale cărei secrete am încercat să le dibuim.

Cum v-aţi cunoscut?

Cosmin: La un revelion. Eu prezentam, ea era producător, dar nu m-a băgat în seamă. Pentru mine, a fost un moment pe care nu o să-l uit niciodată, chiar dacă în acea noapte am vorbit numai despre spectacol. Ca să ne reîntâlnim după câteva luni, când iarăși am rămas la stadiul întrebărilor protocolare.

Mădălina: Stadiu la care am rămas vreo doi ani. Povestea noastră avea să înceapă mult mai târziu.

Ce v-a atras unul la celălalt?

Cosmin: Umorul și inteligența ei. Și alte mici detalii… E greu s-o descoperi pe Mădălina, dar, dacă te lasă, te îndrăgostești imediat. Poate sună banal, dar este o femeie așa de sensibilă… Și care are atât de multă iubire de oferit, încât te simți centrul universului. E genul acela de iubire fără sfârșit, care crește și iar crește, care, tocmai când ți se pare matură, devine într-o clipă copilăroasă și îți dă senzația că poți face orice. Uneori, chiar am putut!

Mădălina: Pusă în fața acestei întrebări, primul meu răspuns este „nu știu“. Dar, din punctul meu de vedere, e cel mai bun și complet răspuns. Nu am o listă a calităților lui Cosmin la care să apelez în astfel de cazuri. Îți pot spune însă că este cel mai insistent bărbat în viață. Dacă nu ar fi fost așa, nu aș fi ajuns să-l cunosc, să-l descopăr și să sfârșesc prin a-l iubi.

Cum a fost când vă întâlneați pe ascuns și eraţi vânaţi de paparazzi?

Cosmin: Cu siguranță, una de care ne vom aminti! (râde) Din punctul meu de vedere, fooarte frumoasă, eram numai noi. Au fost multe întâmplări haioase. Ne-au căutat vreo câteva săptămâni și nu ne găseau. Nu era nicio poză cu noi pentru că am fost discreți și așa am rămas. Mă sună amicul Dorin Chioțea, care era la Click! în vremurile alea (noi făcuserăm multe emisiuni sportive împreună) și zice: „Frățioare, ieși, te rog frumos, în fața blocului, îți fac paparazzii două poze și gata! Că ne costă muuult să te urmărim!“ Ne-au mai căutat vreo câteva săptămâni, vreme în care, culmea, noi nu ne-am ascuns, fiindcă plecam împreună de la birou și tot împreună veneam.

Mădălina: A fost groaznic, îți spun eu! Culmea e că noi chiar nu ne-am ascuns. Să ne înțelegem: la început, când chiar ne întâlneam pe ascuns, nu știau nici paparazzii. (râde) Când au început să ne urmărească, noi deja locuiam împreună, mergeam pe
stradă de mână.

Când aţi început să discutaţi despre o relaţie, cum a interferat faptul că fiecare din voi are copii?

Mădălina: Nu am discutat niciodată despre o relație. Noi ne-am iubit de la început, iar lucrurile au mers de la sine. Când ne-am dat seama că deja suntem într-o relație, am început să ne gândim ce și cum facem cu copiii.

Cosmin: La cât de mult iubește Mădă copiii, puteam să am cinci! Este o mamă cum rar întâlnești, e minunată, iar fetele o adoră. Sigur că viețile noastre s-au schimbat, însă noi nu am obligat copiii să facă nimic. A contat enorm faptul că preocuparea
principală a Mădălinei a fost confortul lor emoțional.

Mădălina: I-am lăsat să înțeleagă situația, să întrebe, să ne (se) cunoască și să înțeleagă faptul că mai mult de jumătate din planetă divorțează ori se separă. Marea greșeală a celor care divorțează este că nu pun copiii pe primul plan. Tu te poți apăra, ai mijloacele necesare, răspunzi, însă copiii nu le au. Acesta este unul dintre motivele pentru care aparițiile noastre în media au fost rarisime. Nu am vrut să expunem copiii. Și, la cum s-au dezvoltat, spun cu toată tăria că ne-a ieșit!

Cosmin: Într-o lume în care pentru mulți părinți, dacă își hrănesc copiii, îi duc la mall sau au șofer înseamnă că și-au făcut datoria, pe noi ne preocupă latura emoțională a copiilor noștri.

Cum e viaţa împreună cu cei trei copii, cum vă înţelegeţi cu toţii?

Cosmin: Colorată. Veselă. Cu multă emoție! Acum, după ce au crescut, e mult mai ușor. Așa cum îmi place mie să spun, suntem o familie. Ceea ce în zilele noastre e mare lucru!

Mădălina, cum te înţelegi cu fetiţele lui Cosmin? Dar tu, Cosmin, cu băieţelul Mădălinei?

Mădălina: Să știi că, așa cum e povestea noastră, a mea și a lui Cosmin, care s-a întâmplat pentru că așa trebuia să se întâmple, pot spune același lucru despre legătura mea cu fetele. Ne înțelegem minunat! Iar asta a venit firesc, fără niciun efort și fără așa-zisele trucuri la care apelează adulții în asemenea situații. Interesul nostru major e să avem copii fericiți.

Cosmin: Să-l întrebăm pe el! Dacă am reușit să fiu un tată bun, vom vedea mai târziu, să-mi luați interviu peste zece ani. Însă, ca să nu existe dubii, Matei este și va rămâne băiatul meu. Dacă ar fi să facem o analiză psihologică, comportamental și emoțional, el are două surori: pe Maya și Ayana.

Ce-aţi hotărât până acum: faceţi un copil împreună sau nu?

Cosmin: Trei mi se pare un număr câștigător!

Mădălina: Total de acord.

Ce trăsături, obiceiuri plăcute aţi descoperit la celălalt odată ce v-aţi mutat împreună?

Cosmin: Ne place să bem cafeaua împreună, iar seara să stăm la povești. Suntem mari amatori de filme. Îmi plac duminicile în care ea îmi aduce micul dejun la pat. Lucruri simple, mărunte…

Mădălina: Cosmin este foarte matinal. Fericirea mea supremă e că nu trebuie să fac cafea. Niciodată! Eu funcționez și lucrez mai bine noaptea. Are și alte obiceiuri plăcute: merge mereu la cumpărături și la farmacie și în toate locurile în care au oamenii treabă, scutindu-mă de orice fel de griji din astea pământești. Așa că eu mai copilăresc.

Dar neplăcute?

Cosmin: Cu toții avem defecte, important este să încercăm să nu-i deranjăm pe cei de lângă noi. Sper să reușesc! (râde în hohote)

Mădălina: Sincer? Știi cât de tare dă volumul la televizor când se uită la competiții sportive? Nu vrei să știi…

Cum v-aţi petrecut primul concediu împreună?

Mădălina: Prima vacanță împreună a fost în Egipt. Și cu acel concediu am rămas, pentru că, după aceea, am fost în toate cu copiii. Oricum, eu nu voiam să plec nici atunci. Mi se părea o crimă să las copilul acasă și să plec șapte zile. Încă mi se pare. Cosmin a luat biletele fără să-mi spună și m-a anunțat că peste două zile plecăm!

Cosmin: Am descoperit că vrem să stăm împreună… mulți ani! Pentru mine, a fost cel dintâi moment în care m-am gândit că vreau să mă însor. Eu le spuneam celor apropiați că mă voi însura doar o dată în viață. Și așa s-a întâmplat, m-am căsătorit cu Mădălina. De la primele întâlniri ne-am purtat ca și cum am fi fost căsătoriți de-o viață!

Ce activităţi de timp liber aveţi împreună?

Cosmin: Copiii! Și… filme, și cărți, când avem vreme.

Mădălina: Timp liber? Ce este asta?

Cosmin: Ne place să ieșim în Centrul Vechi pentru că ni se pare că suntem în vacanță. E o asemenea agitație!

Mădălina: Exact, ca la bazar în Istanbul! (râde) Oricum, reușim doar de două ori pe an. În rest, sport. Mult sport.

Cosmin, ai slăbit atât de mult din cauza Mădălinei?

Cosmin: Am slăbit datorită, nu din cauza Mădălinei. De fapt, am slăbit doar vreo 5 kg, ceea ce, la 1,90 m, nu înseamnă mare lucru. Am decis să mă reapuc de sport serios, ceea ce a atras după sine modificări în alimentație. Antrenamentele corecte și alimentația potrivită produc astfel de efecte.

Citește și:

Bogdan si Natalia Negroiu: Triunghiul, forma echilibrului

Ilinca Vandici: „Ma simt bine in pielea mea!“

Dan Bordeianu, cu umor si autoironie

Articol preluat din ediția de octombrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Georgiana Idriceanu

Foto: Mircea Popa

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus