Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Marius Bodochi: "Prioritatile mele sunt copilul, mama si profesia"

Marius Bodochi: "Prioritatile mele sunt copilul, mama si profesia"

De vreo zece ani, joaca pe scena Teatrului National din Bucuresti. In aceasta stagiune, il puteti vedea in „Visul unei nopti de vara”, „Regina Mama”, „Sonata pentru saxofon si Eva”, „Sanziana si Pepelea”, „Iubiri interzise”. Printre picaturi, joaca in filme sau face furori in serialele Antenei 1, mai intai in „Vocea inimii”, iar acum in „Clanu’ Spranceana”. Pentru ca vrem sa stim mai multe despre el, l-am supus unui tir necrutator de intrebari. Si pentru ca ne-a raspuns, inseamna ca ne-a iertat.

De ce nu te insori, Marius?
Pentru ca am alte prioritati: trebuie sa am grija de mama, de copil si de profesia mea.

Ce calitati ar trebui sa aiba o femeie ca sa te poata convinge sa te insori cu ea?
Sensibilitate. Intelepciune. Si, nu in ultimul rand, frumusete. Frumusete in toate acceptiunile ei. Apoi, poate ca sunt egoist, dar am nevoie de independenta deplina. Ar trebui sa ma lase liber, ori intr-o casnicie, asta e o utopie. Stii, pentru mine meseria e ca o amanta care vrea sa fie mereu pe primul loc. Acum am o perioada foarte aglomerata – filmez la „Clanu’ Spranceana”, am o emisiune saptamanala la TVR Cultural, „Revolta clasicilor”, lucrez la trei noi proiecte teatrale. De zece ani, tot zic ca am momentan o perioada aglomerata si uite ca nu se schimba nimic… Iti dai seama ca in astfel de conditii nu am cum sa ma avant intr-un amor pasional.


Ai fost casatorit o singua data, cu actrita Melania Ursu, la Cluj. Fiul vostru s-a nascut cand tu erai student in anul II la Actorie. Nu erai cam necopt pentru a deveni tata?

La inceput, intr-adevar, m-am speriat. Dar imediat dupa asta, a devenit o prioritate care a facut ca restul sa nu mai conteze. Am incercat sa-i ofer fiului meu tot ce-i necesar ca sa fie fericit.

Totusi, dupa zece ani de casnicie, v-ati despartit. A fost din cauza ca erati amandoi actori – o meserie care te devoreaza – sau poate a fost un joc al orgoliilor de artisti?
A fost si una, si alta. Am trait clipe frumoase impreuna, ne-am bucurat de copilul nostru, ne-am construit un camin, dar, la un moment dat, n-a mai mers… Stiam ca n-o sa fiu niciodata un om bogat, asa ca nu-mi ramanea decat sa-mi consolidez un nume pe care sa-l pot lasa mostenire fiului meu.

Citeste continuarea interviului in numarul de martie al revistei FEMEIA.

De ce a ales Alex sa ramana cu tine cand ai divortat?
Avea noua ani si gandea foarte matur inca de atunci. Din intamplare, i-a cazut in mana actul de divort si a citit acolo niste neadevsruri despre mine. Faptul ca a ales sa ramana cu mine a fost un gest de solidaritate. Cu mine. Cu adevarul. Am plecat de acasa si m-am trezit pe trotuar cu Alex si cu niste pungi de plastic in care imi pusesem niste haine. La mama, nu puteam pleca, pentru ca il avea deja in grija pe fratele meu. Unde era sa merg? M-am dus la teatru. Unde am locuit doi ani. A fost una dintre cele mai prolifice perioade din cariera mea. Apoi, m-am intalnit cu Ion Iliescu (pe atunci, presedinte) la un dineu si i-am spus ca n-am casa. Mi-a dat un apartament in centrul Clujului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus