Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, isi va dona mare parte din avere

Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, isi va dona mare parte din avere

Mark Zuckerberg, creatorul retelei de socializare Facebook, este unul dintre cei 16 miliardari care s-au alaturat campaniei Giving Pledge, initiata de Bill Gates si Warren Buffett. Aceasta campanie ii indeamna pe cei mai bogati oameni din lume sa doneze o mare parte din averile lor in scopuri caritabile. Potrivit site-ului hollywoodreporter.com, Mark Zuckerberg, in varsta de 26 de ani, a fost de acord sa isi doneze o parte din avere, informatie confirmata si de publicatia Wall Street Journal. Zuckerberg, care a creat reteaua de socializare Facebook in camera lui din campusul Universitatii Harvard, este in prezent unul dintre cei mai tineri miliardari din lume. Rolul lui a fost interpretat de actorul Jesse Eisenberg in filmul „The Social Network”, lansat recent pe marile ecrane.

Potrivit revistei Forbes, averea lui Zuckerberg este estimata la 6,9 miliarde de dolari, desi editorii publicatiei Wall Street Journal considera ca aceasta valoare este doar teoretica. La inceputul lui 2010, Mark Zuckerberg a donat 100 de milioane de dolari unor scoli publice din Newark, anuntul fiind facut in cadrul emisiunii The Oprah Winfrey Show.

Celalalt fondator al retelei Facebook, Dustin Moskovitz, a fost si el de acord sa participe la aceasta campania Giving Pledge. Printre ceilalti miliardari care au aderat la campania Giving Pledge se numara: Steve Case – cofondatorul companiei AOL, Larry Ellison, fondatorul grupului Oracle, cineastul George Lucas si Michael Bloomberg, actualul primar al orasului New York.

  • Bill Gates si Warren Buffett au initiat campania Giving Pledge cu scopul de a-i convinge pe cei mai bogati oameni de pe planeta sa se implice mai mult in activitati filantropice.
  • Warren Buffet, Bill Gates si Melinda Gates ii incurajeaza pe cei care adera la aceasta campanie sa doneze cel putin jumatate din avere in timpul vietii sau dupa moarte si sa-si declare public intentia printr-o scrisoare oficiala, in care isi argumenteaza decizia.
  • In 2008, Warren Buffett a decis sa doneze 99% din averea sa Fundatiei Bill & Melinda Gates si unor organizatii caritabile.
  • Bill si Melinda Gates au donat deja peste 28 de miliarde de dolari fundatiei lor, infiintata in 1994.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus