Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Mihaela Călin: 8 Martie este ziua ieșirilor cu fetele!

Mihaela Călin: 8 Martie este ziua ieșirilor cu fetele!

Serioasă, cu un zâmbet plăcut, Mihaela Călin prezintă de luni până vineri la postul de televiziune Antena 1 Observator 13 și Observator 16.

Întotdeauna m-am întrebat cum rezistă știriștii tentației show-ului TV, care i-ar face mai cunoscuți și unde mulți dintre ei s-ar descurca foarte bine. De regulă, sunt interesați de formarea lor, de nou și cultură.

Mihaela are deja 12 ani de carieră în media. A debutat la Radio Timișoara, apoi a făcut televiziune la Analog TV, tot în orașul florilor, iar din 2008 și-a continuat cariera ca editor prezentator la Antena 1.

Se vede că citește, își face timp să meargă la teatru și la Ateneu, călătorește și culege din lumea asta tot ce-i frumos.

Aparent, lumea știrilor TV nu face loc zâmbetului și creativității. Totuși, ce presupune jobul de editor prezentator pentru tine?

De pe canapeaua din fața televizorului, sunt sigură că prezentatorul de știri pare acea persoană care citește de pe prompter. În realitate, ce se vede la televizor este doar o mică parte din munca prezentatorilor. Ziua mea de lucru începe cu mult înainte de ora 13, atunci când intru în direct la Observator. Asta, pentru că nu se poate să apar în fața publicului fără să fiu temeinic pregătită, fără să știu ce cuprinde fiecare știre. Prezentatorul e parte din echipa de producție, eu sunt de fapt editor prezentator. Asta înseamnă că e tot sarcina mea să nu existe niciun fel de erori, de natură informațională sau de alt fel, în textele de știri.

Dintre informațiile zilnice, care te-a făcut să fii tu însăți fericită că o transmiți?

Cel mai frumos eveniment recent pe care l-am trăit cu toată inima a fost performanța Simonei Halep din 2014 de la Roland Garros.

Jurnalismul a fost visul de liceană?

Eu am studiat informatică în liceu și îmi plăcea foarte tare. Consider că matematica modelează o minte analitică. Întotdeauna însă m-a interesat foarte mult să înțeleg lumea din jurul meu. În clasa a XII-a, am simțit că jurnalismul este o meserie în care pot aduce o contribuție importantă la lumea în care trăiesc, pentru că această meserie este cea a aspirațiilor sociale spuse răspicat. În jurnalism nu „merge și așa“.

Cum e viața ta dincolo de sticlă? Cine ești tu, Mihaela Călin?

Dincolo de faptul că meseria mea face ca uneori oamenii să mă privească mai insistent pe stradă, nu e nimic ieșit din comun. Fac cumpărături la hipermarket ca toată lumea, uneori gătesc, nu am menajeră și îmi plac merdenelele de la metrou Victoriei. Îmi petrec timpul liber cu omul drag, cu prietenii, merg la film și la teatru, citesc și îmi place baletul. Dincolo de acestea, visez la vacanțe cu descoperiri interesante, la o călătorie în Japonia, la afacerea mea.

Avem nevoie de modele? Tu ai avut maeștri?

Cariera mea este clădită de fapt pe oameni. Multe dintre lucrurile pe care le-am făcut au pornit doar de la încrederea pe care oameni foarte importanți pentru sufletul meu au investit-o în mine. M-am străduit să nu-i dezamăgesc, să fiu așa cum îmi spuneau ei că eu pot fi, deși nu întotdeauna aveam încredere în mine, mai ales la începutul carierei, la 19, 20, 21 de ani. Acestor oameni le voi fi mereu recunoscătoare, atât cât ne lasă viața. De fapt, rețeta mea este să fiu mereu înconjurată de oameni care îmi sunt modele într-un moment sau altul.

Ai prietene? Vă vedeți deseori la o cafea?

Am prietene. Puține și bune! Cu unele sunt mereu în legătură, așa e natura relației noastre, ne vedem la serviciu, ieșim la cafea sau la teatru. Din păcate, cu altele mă văd mai rar, viața a făcut să fim eu la București și ele la Timișoara, în Dubai sau în Statele Unite. Ce-i minunat însă este că distanță nu ne alterează sentimentele.

Ce plus de emotivitate și bucurie îți aduc sărbătorile dedicate iubirii – Dragobete, Sf. Valentin, 1 și 8 Martie? Le consideri necesare pentru existența unei femei sau doar marketing?

Cred că, dacă putem găsi un motiv de bucurie, atunci să-l căutăm și să ne bucurăm! 1 Martie este o sărbătoare pe care o iubesc pentru unicitatea ei, la fel de mult pentru semnificație. Este momentul din an în care oamenii schimbă starea de spirit a iernii cu cea exuberantă a primăverii. 8 Martie este ziua în care și bărbații care nu vin niciodată cu flori la soție îi aduc măcar trei garoafe. Îmi place și că 8 Martie este ziua ieșirilor cu fetele, ca fetele. Îmi place că este ziua în care multe femei programează un răsfăț care pentru prea multe, din păcate, înseamnă un tuns și un coafat lejer. Îmi place că 8 Martie este pentru alte femei ziua în care au descoperit că un masaj de relaxare la spa nu înseamnă bani aruncați pe fereastră, prostii și marketing. Îmi place 8 Martie pentru că mi se pare că femeile merg parcă mai drepte pe stradă și chiar și cele care nu au flori în mână zâmbesc.

Dacă dragostea trece prin stomac, te străduiești să gătești pentru omul drag?

Da, cred că dragostea trece prin stomac și întotdeauna am căutat să o aduc de partea mea și pe drumul din bucătărie. Nu sunt cea mai iscusită bucătăreasă, dar cred că am înțeles secretul: bărbații vor mâncăruri gustoase acasă, nu bucătărie franceză sofisticată.

Ești fashionistă?

Cel mai important accesoriu al unei femei este eleganța, iar asta nu ține de o haină. Niciodată nu am făcut mare caz de haine, nu am investit sume impresionante în dressing. Înțeleg foarte bine rațiunile industriei de modă, dar pur și simplu nu le împărtășesc.

Îți gestionezi viața după anumite reguli?

Cred că regulile sunt foarte importante. Nu am deloc încredere în regulile impuse, am nevoie să înțeleg și să rezonez cu o regulă ca s-o pot respecta. Această tendință instictivă de a înțelege ce se impune, ce e scris, ce e lege mă ajută foarte mult în munca mea. Sunt multe situații în care îmi stabilesc chiar eu reguli, uneori destul de stricte. Una dintre regulile mele este ca uneori, nu foarte des, dar exact atunci când este nevoie, să încalc puțin regulile.

Ce loc au cărțile în viața ta? Dar muzica?

Citesc aproape în fiecare zi. Citesc mai multe cărți în același timp – de obicei, un roman sau o poveste care să mă relaxeze în paralel cu o carte despre evenimente politice, economice, dezvoltare personală, informații care mi-ar putea fi utile la serviciu. Cititul este una dintre activitățile constante din viața mea, nici măcar nu aș spune că este un hobby. Ba, mai mult, încerc să-i încurajez și pe alții să citească. Așa a pornit proiectul „Cartea de duminică“, pe care l-am demarat cu colegii mei de la Euforia TV, de la poveștile dintre prieteni legate de ce am mai citit. Muzica este, de asemenea, prezentă în viața mea. Sunt puține genuri de muzică pe care aș spune că nu le ascult niciodată.

Se învârte lumea în jurul femeii?

Uneori, lumea se învârte în jurul femeii, chiar și acum, după mii de ani în care femeile au împărțit lumea în bună și rea de-a lungul istoriei. Femeile rămân inspirație, motivul pentru care unele lucruri se întâmplă, iar altele nu. Ceea ce îmi aduce mare bucurie în lumea în care trăiesc este că femeile se învârt din ce în ce mai mult în jurul lumii. Mai mult decât cea din umbră, care trage sforile, manipulează și influențează, femeia este în 2015 cea care schimbă lumea, inventează și inovează, face alegeri și înfruntă provocările. Și, mai mult decât orice, acum femeia călătorește, învață și experimentează.

Citește și:

Ioana Maria Moldovan: Imaginea mea a crescut frumos și lin

Florentina Fantanaru: Vara ca o rochie de Oscar

Oana Zamfir: Apriga si patimasa

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.8/26.02.2015
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Antena 1

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus