Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Muzicianul Demis Roussos a murit

Muzicianul Demis Roussos a murit

Marele cântăreţ grec, Demis Roussos, a încetat din viaţă într-un spital din Atena, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 68 de ani, informează BBC.

Demis Roussos a vândut peste 60 de milioane de albume în întreaga lume, de-a lungul carierei sale. El s-a făcut cunoscut prin intermediul hiturilor sale din anii 70-80, printre care „Forever and Ever”, „Someday”, „Goodbye” sau „Zorba”. Roussos era membru al trupei de rock alternativ Aphrodite’s Child.

O carieră de invidiat

Muzicianul s-a născut în Alexandria, Egipt. A crescut acolo până ce părinţii săi s-au mutat în Grecia. La vârsta de 17 ani, Roussos a descoperit muzica. A făcut parte întâi din trupa The Idols, apoi din Aphrodite’s Child. La sfârşitul anilor 60, avea să devină cunoscut în toată Europa. 

S-a bucurat de un imens succes şi în cariera sa solo, conducând topurile muzicale din Franţa şi Marea Britanie. A avut cinci albume în Top 10, simultan, intrând în Cartea Recordurilor de trei ori. De-a lungul carierei sale, Roussos a primit peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant.

În 1978, Roussos s-a retras de pe scenă, pentru familie. În 1985, a fost pasagerul unui avion deturnat de teroriştii grupului libanez Hezbollah. A fost răpit şi ţinut ostatic în Beirut. Şi-a petrecut ziua de naştere acolo. Dar, potrivit declaraţiilor sale, a fost tratat chiar bine: „Mi-au dat un tort şi o chitară, ca să cânt”, a declatar Demis Roussos, potrivit BBC.

În România era acasă

Nu mulţi ştiu că Demis Roussos era foarte apropiat de România. În afară de faptul că a ţinut numeroase concerte aici, a fost căsătorit 10 ani cu Pamela (căsătorită ulterior cu fiul lui Ion Raţiu). Astfel, Bucureştiul şi Turda au devenit alte locuri pe care le-a putut numi „acasă”.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus