Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Naomi Campbell, campanie anti discriminare in lumea modei

Naomi Campbell, campanie anti discriminare in lumea modei

Naomi Campbell a iniţiat o campanie care condamnă discriminarea rasială în lumea modei, denumită Diversity Coalition, alături de fostul model Iman şi agentul Bethann Hardison.

Naomi Campbel a scris o scrisoare deschisă către cei mai de seamă reprezentanţi ai industriei modei de la Paris, New York şi Milano, în care a listat casele de modă ”vinovate de acte de rasism” printre care se numără şi branduri precum Victoria Beckham, Calvin Klein, Armani, Chanel, Gucci, Roberto Cavalli şi multe altele.

Epistola semnată de cele 3 iniţiatoare ale coaliţiei pentru diversitate în modă a venit cu argumente care să susţină afirmaţiile făcute. Astfel, la prezentările de modă din cadrul Săptămânei Modei de la New York doar 6% dintre modelele care au defilat pe podiumuri erau de culoare şi doar 9% asiatice, susţin acestea.

Naomi Campbell a mers până într-acolo încât să o sune personal pe Victoria Beckham pentru a-i aduce la cunoştinţă statisticile îngijorătoare. Deşi nu am aflat cum a reacţionat designerul de origine britanică, Naomi nu a încercat să o învinovăţească pe Victoria, doar să o pună la curent cu faptele. În plus, modelul susţine că în această perioadă sunt folosite mai puţine modele de origine africană decât erau folosite în 1970. ”Spun doar adevărul. Poate că oamenilor nu le place asta, dar eu o să o fac” a declarat Naomi Campbell.

Ce părere ai? Sunt îndreptăţite acuzaţiile pe care Naomi şi celelalte susţinătoare le aduc? Ar trebui să fie mai multă diversitate rasială pe podiumurile de modă?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus