Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Nicolas Sarkozy dat in judecata de trupa MGMT

Nicolas Sarkozy dat in judecata de trupa MGMT

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a folosit in scopuri electorale piesa Kids”, care apartine trupei americane MGMT. Cantecul a fost inserat in doua clipuri electorale, care au fost promovate inclusiv pe internet. Problema este ca staff-ul lui Sarkozy nu a cerut permisiunea trupei pentru a se folosi de piesa ei. Ulterior, oamenii presedintelui au recunoscut ca au gresit si au oferit spre compensatie suma de… un euro.

Ben Goldwasser si Andrew VanWyngarden de la MGMT au respins „oferta de pace” si isi cauta dreptatea in instanta. Avocata lor, Isabelle Wekstein, a declarat pentru presa: „Aceasta oferta este lipsita de respect si incalca drepturile de autor si drepturile artistilor. Este revoltator!”. Initial, a fost platita o taxa de 53 de euro pentru a se obtine acordul de folosire a cantecului, dar Wekstein sustine ca aceasta suma nu este suficienta pentru a acoperi difuzarea repetata a piesei, mai ales in videoclipuri online.

Acest proces intentat presedintelui francez vine cu o saptamana inainte ca Parlamentul sa inceapa sa examineze o lege noua inintiata chiar de Sarkozy, cu scopul de a mari pedepsele pentru pirateria online.

  • MGMT este o trupa americana indie-pop care se bucura de mare succes in ultima vreme. Ben Goldwasser si Andrew VanWyngarden tocmai au fost premiati cu premii New Musical Express (NME) pentru Cea mai buna trupa debutanta si Cel mai bun cantec al anului 2008 – „Time to pretend”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus