Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Nicoleta Luciu: Nu pot spune că am vreun vis neîmplinit

Nicoleta Luciu: Nu pot spune că am vreun vis neîmplinit

Nicoleta Luciu se reinventează. De la film, televiziune la  muzică și teatru, le-a încercat pe toate – și nu oricum, ci cu succes.

Acum lucrează într-un proiect extrem de ofertant, „Nunţi de Poveste“, de la Prima TV. Interesantă nu este petrecerea în sine, ci mai ales oamenii și obiceiurile pe care Nicoleta le descoperă în periplul ei prin diverse zone ale țării.

Nicoleta are știința de a fi mamă, soție, dar și vedetă fără aere de mare VIP, ci cu o modestie cuceritoare.

Apelativul de „mamă eroină“ nu îţi place. Şi totuşi cum te descurci cu patru pici care sunt la vârsta multor întrebări şi încă sunt foarte legaţi de tine, chiar dacă lucrezi în proiecte care te solicită?

Pot spune că am şi puţin noroc în această privinţă, întrucât copiii mei sunt foarte cuminţi. Nici măcar atunci când erau foarte mici nu se trezeau foarte des noaptea şi de aceea nu am avut deloc probleme cu somnul şi odihna. Totuşi, indiferent de cât de ocupată sunt cu proiectele noi, întotdeauna îmi fac timp pentru copiii mei, care sunt mult mai importanţi decât cariera.

Care este secretul durabilităţii unei căsnicii?

Respectul. Într-o căsnicie, dacă ambii parteneri şi-au păstrat respectul reciproc, pot trece peste orice moment, indiferent cât de greu ar fi acesta.

Dar iubirea, iubirea există şi după ani de convieţuire?

Fără un dram de iubire, nu poţi continua o căsnicie. Așadar, iubirea există mereu. Nu mă refer la iubirea aceea de la început, cu fluturaşi în stomac, ci la o iubire mai calmă, dar mult mai puternică, lăuntrică şi la o legătură mult mai strânsă în relaţia de cuplu.

Proiectul „Nunţi de Poveste“ îţi aminteşte de nunta ta?  Îți mai amintești ce te-a incomodat atunci cel mai mult mult: rochia prea lungă, pantofii, frigul?

Fiecare ediţie de „Nunţi de Poveste“ îmi aduce aminte de nunta mea şi mă bucur că pot fi alături de atâtea mirese în cea mai frumoasă zi din viaţa lor. La nunta mea, cel mai mult m-a „incomodat“ dansul mirilor. Eram atât de stresată să iasă totul exact cum repetaserăm, încât toată seara am stat numai cu gândul acolo. Abia după ce a trecut momentul şi am ştiut că a ieşit totul cum trebuia am putut să mă destind şi să mă bucur de propria nuntă.

Statutul de mireasă  a creat o adevărată nebunie. Cum vezi tu o mireasă „normală“?

Nu cred în noţiunea de „mireasă normală“. Fiecare femeie are propriul stil şi propria fire, aşa că alege să fie ce fel de mireasă vrea ea. Atât timp cât ea se simte bine în postura de mireasă, nimic nu mai contează. Un singur lucru cred că ar trebui să rămână neschimbat, şi anume culoarea rochiei, pentru că nu există culoare mai pură ca albul.

Te-ai obişnuit cu frigul de la Miercurea Ciuc? Dar cu bucătăria specifică locului?

Cu frigul nu am probleme. Mă adaptez repede la schimbările climatice, aşa că pot trăi şi în Scandinavia, şi în Egipt fără a avea probleme de adaptare. Cu mâncarea m-am descurcat şi mai bine, întrucât bucătăria secuiască este mult mai uşoară decât cea din Muntenia.

Mai ţii diete? Faci sport?  Nu e o luptă epuizantă cu tine însăţi?

Pentru sport aloc cel puţin 40 de minute în fiecare zi. Este foarte important pentru sănătate. Cu dietele îmi este mai greu, din cauza programului foarte încărcat pe care îl am, însă încerc să am o alimentaţie cât mai echilibrată.

Dacă ar fi să alegi acum o meserie, ai fugi de televiziune?

Nu! Eu cred că totul în viaţă se întâmplă cu un motiv, aşa că nu vreau să schimb ceva ce a mers destul de bine până acum.

Mai visezi să faci actorie la Hollywood?

Îmi doresc în continuare asta, însă, realist vorbind, este foarte greu în momentul de faţă, pentru că nu pot să mut toată familia peste Ocean, iar eu fără copiii mei nu o să plec nicăieri.

Eşti o femeie conştientă de frumuseţea ei. Dacă erai scundă şi grăsuţă, ce ai fi făcut pentru o carieră în televiziune?

Nu pot să îmi dau seama dacă în situaţia respectivă aş mai fi încercat să intru în televiziune… sau mi-aş fi căutat un loc în spatele camerelor, fiindcă nu prea pot sta departe de acest fenomen.

Cum e o zi obişnuită, acasă, cu familia ta?

Atunci când şi eu, şi Zsolt suntem liberi, încercăm să petrecem cât mai mult timp cu copiii. Fie ieşim în oraş, fie stăm acasă şi ne jucăm cu toţii.

Dar o zi neobişnuită?

O zi neobişnuită poate fi chiar în fiecare zi, pentru că nu ştiu ce o să fac în ziua respectivă. Mă aştept ca în orice moment să sune telefonul şi să fiu anunţată că am o filmare ori o şedinţă foto.

Drumurile Bucureşti-Miercurea Ciuc îţi mai dau timp pentru întâlnirile cu prietenele la o cafea?

Drumurile sunt obositoare, însă întotdeauna îmi găsesc timp pentru  prietenele mele.

De cumpărături și plimbări pe la mall mai ai vreme?

Nu prea. Dacă am timp de mers la mall, clar iau şi copiii cu mine, ca să petrecem timpul împreună, însă astfel s-a pierdut şi ocazia unei sesiuni de shopping.

Mergi cu soacra ta la cumpărături?

Mergem rareori împreună, pentru că, din păcate, nu prea am timp de cumpărături.

Ce te bucură?

Timpul petrecut cu copiii mei.

Ce visuri din copilărie nu ai avut vreme să le împlineşti?

Dacă stau să compar ce îmi doream în copilărie cu ce am realizat până acum, absolut totul este diferit, însă în bine, aşa că nu pot spune că am vreun vis neîmplinit. În schimb, mi-aş dori în continuare să vizitez partea sălbatică a Africii, care m-a fascinat mereu, însă nu am apucat să fac asta până acum.

Ce pantofi şi genţi îţi lipsesc din colecţie?

Grea întrebare! Cred că le am pe toate. Unele perechi de pantofi nici nu am apucat să le port vreodată. De genţi nu mai vorbesc. De fiecare dată când văd una nouă care îmi place, trebuie să o am.

Mai vrei sa cânți?

La cât timp liber am, muzica mi-ar pune capac – deci pentru moment nu, însă în viitor cine ştie?!

Nu te laşi învinsă de nimic. Care e secretul forţei tale interioare?

Dorinţa de reuşită şi dragostea copiilor mei.

Ce culoare are speranţa pentru tine?

Verde.

Dar deznădejdea?

Galben.

Casetă

Ce dulciuri le găteşti micuţilor tăi? Dar soţului?

Am o reţetă specială de desert, cu două straturi de ciocolată şi un strat de biscuiţi, pe care cei mici o adoră. Zsolt nu este un mare amator de dulciuri, însă nu rezistă unui sufleu de ciocolată, atunci când am timp să îl prepar.

Citește și:

Sanda Nicola: Vreau să construiesc o familie, una mare, veselă și unită

Oana Turcu: Căsnicia este rolul perfect al vieții mele

Nicolle Stănese: Sufletele pereche există

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.18/07.05.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: PrimaTV

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus