Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Noile religii de la Hollywood

Noile religii de la Hollywood

In 1950, Lafayette Ronald Hubbard publica un program conceput pentru a obtine o stare perfecta de santate mintala. El sustinea ca toate dereglarile psihice sunt cauzate de imagini subconstiente ale traumelor trecute. Studiile sale au fost respinse de asociatiile medicale, insa Hubbard si-a transformat organizatia in religie.

STIL DE VIATA. Vedetele adepte ale scientologiei sunt monitorizate 24 de ore pe zi, se indeparteaza de toti apropiatii non-scientologi, au telefoanele supravegheate, le este intocmit programul si participa insotiti la toate intalnirile lor oficiale.

COSTURI. Costul total al etapelor este de aproximativ 400.000 de dolari.

BENEFICII. In schimbul donatiilor efectuate, adeptii au acces gratuit la toate facilitatile detinute de biserica (spa-uri, hoteluri de lux) si alte servicii gratuite (avocati, medici etc.). In schimb, promovarea bisericii este o „obligatie de serviciu” (Tom Cruise a insistat sa instaleze pe platourile de filmare pentru „War of the Worlds” un imens cort cu insemnele scientologilor).

ADEPTI. Scientologii se lauda ca ar avea 8 milioane de membri in intreaga lume, dar criticii spun ca ar fi vorba despre doar 200.000.

 • Cel mai inversunat si celebru adept este Tom Cruise. La cateva zile dupa ce relatia dintre Tom Cruise si Katie Holmes a devenit publica, site-urile cu informatii despre scientologie au fost invadate de fanii actorului si de cei curiosi sa afle de ce se declara Tom atat de indatorat Bisericii scientologice. Tom Cruise se pare ca ar fi ajuns la cel mai inalt grad, cel de „OT VIII”.
 • Ale celebritati „scientologice” sunt: John Travolta, Kirstie Alley, Anne Archer, Kelly Preston, Lisa Marie si Priscilla Presley, Juliette Lewis, Mimi Rogers.

LISTA NEAGRA. Cei care parasesc biserica sau declina oferta de a deveni membri sunt considerati dusmani si trebuie sa se astepte la consecinte. Printre ei se numara Emilio Estevez, Gloria Gaynor, Ricky Martin, Brad Pitt, Oliver Stone si Sharon Stone.

Articol preluat din revista BEAU MONDE

„Kabbala” („traditie” sau „ceea ce primim”) desemneaza un intreg sistem filozofico- religios, care, alaturi de elemente teologice si cosmologice, cuprinde si o serie de practici magice. Acest cult a fost creat in 1965 de catre Philip Berg. Practica se bazeaza pe credinta ca fiecare cuvant, litera, numar si accent din „Torah” contine o cheie care ajuta la intelegerea naturii universului si a omului. Studiul ei necesita cunoasterea aprofundata a Bibliei, Talmudului, filozofiei si legilor evreiesti.

Bratara rosie este folosita pentru protectie impotriva „Ochiului Rau”. Purtatorul bratarii magice se conecteaza la energia vitala, protectoare, din jurul mormantului marii matriarhe Rasela. Firul rosu trebuie incheiat la mana stanga (considerata partea care primeste pentru trup si suflet) de catre o persoana iubita, cu un total de sapte noduri. Cel care poarta bratara trebuie sa-si promita ca se va abtine de la orice ganduri negative sau comentarii despre altii.

ADEPTI. Madonna a dat startul inca din 1998, cand a inclus pe albumul „Ray of Light” incantatii Kaballa, facand cunoscute practicile noii sale religii. In 2003, cantareata s-a reinventat din nou, si-a luat un nume vechi ebraic, Esther, si si-a numit turneul la fel de inspirat: Reinvention. Iar in timpul concertelor a proiectat fragmente in ebraica din „Cele 72 de nume ale lui Dumnezeu”.

 • Britney Spears si Demi Moore i s-au alaturat rapid Madonnei. Demi este unul dintre mai-marii organizatiei „Los Angeles Kabbalah Centre”, iar iubitul ei, Ashton Kutcher, apare adesea imbracat in alb, din cap pana-n picioare, pentru a atrage energiile pozitive si lumina care sa-i combata ego-ul supradimensionat. Donna Karan, David Beckham, Naomi Campbell, Mick Jagger si Stella McCartney sunt si ei asociati acestui cult.
 • Adepte mai noi: Paris Hilton si Lindsay Lohan.

Urmand modelul celebritatilor pe care le admira, mai mult de 30.000 de persoane s-au inscris la cursuri kabbala si peste 120.000 viziteaza in fiecare luna site-ul organizatiei.

Articol preluat din revista BEAU MONDE

Termenul „budism” desemneaza religia, filozofia si modul de viata care-si au originea in India secolului al VI-lea i.C., raspundindu-se apoi in Asia, SUA si Europa. Se bazeaza pe invatamintele lui Buddha, care considera ca omul trebuie sa depaseasca iluzia lumii in care traieste si sa incerce sa obtina iluminarea (Nirvana sau starea de Buddha). Universul nu are inceput sau sfarsit si exista mai multe lumi in care omul poate renaste. Fiecare dintre noi este raspunzator pentru propria sa viata.

ADEPTI. Budismul este a parta religie a lumii si are aproximativ 365 de milioane de adepti.

 • Richard Gere este adeptul invatamintelor budiste de cand avea 20 de ani. Actorul este un apropiat al lui Dalai Lama si un fervent sustinator al cauzei tibetane. De altfel, din 1993, Gere nu mai este primit la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, pentru ca a lansat atunci un discurs acuzator la adresa guvernului chinez.
 • Orlando Bloom a intrat si el de 3 ani in randul budistilor.
 • Mai putin vehement in manifestari, dar la fel de pasionat de budism, este Steven Segal, pe care credinta nu l-a impiedicat sa accepte roluri in sangeroase filme de actiune.
 • Pe lista budistilor se mai afla Uma Thurman, Leonard Cohen, Tina Turner, Keanu Reeves, Tiger Woods si Jennifer Lopez.

Nici producatorii de filme nu s-au lasat mai prejos, realizand o serie de filme tematice:

 • Kundun” – viata lui Dalai Lama (regia Martin Scorsese)
 • Sapte ani in Tibet” – povestea alpinistului austriac Heinrich Harrer, devenit apropiatul lui Dalai Lama
 • Little Buddha” – existenta strans legata de originile budismului
Articol preluat din revista BEAU MONDE

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus